Zorgeloos investeren in een vakantiehuis in Portugal

Informatie Portugal

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een vakantiehuis in Portugal te kopen vanwege het aangename klimaat, de afwisselende landschappen en de sfeervolle, gezellige steden en dorpen. Een ander voordeel is dat Portugal op slechts 3 uur vliegen van Nederland ligt. Maar er zijn natuurlijk nog meer redenen om te investeren in een vakantiehuis in Portugal.

 • Een stabiel politiek en financieel klimaat
 • Portugal behoort tot de 5 veiligste landen in de wereld
 • Strenge regels rondom nieuwbouw projecten
 • Voor Nederlanders geldt: geen vermogensrendementsheffing
 • Stijgende huizenprijzen (eerste kwartaal 2017 een stijging van 6,8% t.o.v. het eerste kwartaal in 2016)
 • Portugal staat op de 3e plek in Lonely Planet’s TOP 10 van beste reisbestemmingen van de wereld voor 2018

Wat anderen over ons zeggen

“Second Home Invest heeft ons professioneel en deskundig begeleid met de aankoop van vastgoed in Oostenrijk. Met Gerard werken we heel graag samen. Gerard is betrouwbaar, luistert goed naar de wensen van de klant, heeft een groot inlevingsvermogen, denkt mee in oplossingen en reageert snel op mail en telefoon. Kortom Gerard is een zeer plezierig persoon die wij van harte aanbevelen bij het begeleiden van de aankoop van vastgoed in het buitenland.”

14/11/2018
– Jeanette en Joris Dierick

“Gerard en Paulien zijn twee toppers. Oprechte betrokkenheid en de juiste advisering. Niets is te veel voor ze. Betrouwbaar, duidelijk en een hele prettige partij om samen uiteindelijk naar een mooi resultaat te komen.”

05/09/2018
– Björn en Marlies Kuipers

Aanbod Portugal

Luxe vakantiewoningen op toplocaties

In Portugal hebben wij een exclusieve samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners en resorts in de Algarve, Lissabon en de Silver Coast.

Wij bieden voornamelijk 5 sterren nieuwbouwprojecten aan in het luxe segment van de markt. Bij de selectie letten wij vooral op de locaties, de bouwkwaliteit en de betrouwbaarheid van onze partners. De uitstekende bouwkwaliteit en de hoogwaardig afwerking van de woningen maken het tot een solide investering waar u samen met uw familie en vrienden veel plezier aan zult beleven. U kunt kiezen voor volledig eigen gebruik of (gedeeltelijke) verhuur.

Door de aanwezigheid van eigen verhuurorganisaties op de resorts is een professionele en zorgeloze verhuur in combinatie met 5-sterren services gegarandeerd.

Een vakantiehuis in Portugal kopen: het proces

Investeren in een vakantiehuis in Portugal is geen alledaagse bezigheid, wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat hier allemaal bij komt kijken. Een duidelijk stappenplan geeft u inzicht en houvast gedurende het aankoopproces.

De aankoop van een tweede woning in het buitenland betekent dat u ook in het desbetreffende land te maken krijgt met juridische en fiscale zaken om de woning in bezit te krijgen. U bent vrij om de specialisten van uw voorkeur te kiezen. Op verzoek kunnen wij u in contact brengen met betrouwbare specialisten, zowel ter plaatse als in Nederland.

Om u een indruk te geven wat er allemaal bij komt kijken informeren wij u over het aankoopproces van een vakantiewoning in de verschillende landen. Het betreft hier slechts een beknopte omschrijving, uiteraard is het altijd verstandig om u vooraf volledig te laten informeren door specialisten indien u tot aankoop overgaat. Hierbij kunnen wij u ook van dienst zijn.

Werkwijze

Het kopen van een tweede huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en waar u allemaal mee te maken krijgt. Een duidelijk stappenplan geeft een inzicht in de te nemen stappen.
Onze werkwijze

Algemene aankoopinformatie

Het nemen van een optie

Wanneer u uw droomhuis in Portugal heeft gevonden en dan is het verstandig om een optie te nemen. Hiervoor wordt een optieovereenkomst op waarin het betreffende woningnummer en de prijs wordt vermeld.

Met een optieovereenkomst geeft u aan geïnteresseerd te zijn in de aankoop van een woning in Portugal. Door alvast een aanbetaling (reservationfee) te doen wordt de woning voor u geblokkeerd. U krijgt u de gelegenheid om een bezoek aan de locatie te plannen en een aantal zaken nader uit te zoeken, zonder het risico te lopen dat het huis aan iemand anders wordt verkocht of dat de prijs tussentijds wordt verhoogd. Het is gebruikelijk om een datum in deze optieovereenkomst van 14 dagen op te nemen. In overleg kan de optietermijn verlengt worden. Tekent u binnen deze (verlengde) termijn geen voorlopig koopcontract dan wordt het huis weer opnieuw ter verkoop aangeboden. U ontvangt in dat geval de aanbetaling zonder inhouding van kosten retour.

De Voorlopige koopovereenkomst (CPCV)

Besluit u een huis te kopen dan ontvangt u een Contrato do Promessa Compra e Venda (CPCV). Dit document is te vergelijken met een voorlopig koopcontract zoals wij dat in Nederland kennen en is een bindend document. Dit document ontvangt u van een Portugese advocaat. In een CPCV worden alle zaken die zijn overeengekomen, bevestigd. Het is gebruikelijk om bij de ondertekening een aanbetaling te doen, meestal ligt dit bedrag tussen de 30% en 40% van de aankoopsom. Bij de notariële overdracht betaald u het restant bedrag. Bij nieuwbouw kan een ander betaalschema gehanteerd worden.

Na de ondertekening van de CPCV is het sterk aan te raden u uw bezit zo snel mogelijk door de Portugese advocaat registreren bij het landsregister en het belastingkantoor.

Notariële overdracht

In Portugal vindt de notariële overdracht pas plaats wanneer de woning volledig gereed en opgeleverd is. Om tot ondertekening over te kunnen gaan dient de gemeente een woonvergunning af te geven. Deze woonvergunning wordt alleen verstrekt wanneer de woning overeenkomt met de tekeningen volgens de bouwvergunning. De ondertekening van de eigendomsakte gebeurt bij de notaris.

De Portugese notaris bemoeit zich in de meeste gevallen niet met de inhoud van de overeenkomst. Uw belangen worden in Portugal behartigd door de Portugese advocaat. Deze advocaat heeft op dat vlak de rol die vergelijkbaar is met de Nederlandse notaris.

Aankoopkosten en fiscale informatie

Portugese belastingen

Bij de aankoop van een tweede woning in Portugal krijgt u éénmalig te maken met 2 soorten belastingen.

De eerste is Imposto Municipal Sobre Tarnsmissao Onerosa de Imóves (IMT) oftewel de overdrachtsbelasting. Deze belasting wordt geheven over de verkoopwaarde zoals die in de koopakte staat vermeld. Dit bedrag wordt vóór de ondertekening van de notariële akte betaald.

Ten tweede krijgt u te maken met zegelbelasting. Een Nederlandse koper betaald in Portugal ca. 0,8% zegelbelasting.

Daarnaast krijgt u jaarlijks te maken met de Portugese onroerendezaakbelasting de Imposa Municipal sobre os imóves (IMI). Deze wordt 1 maal per jaar geheven aan die belastingplichtige welke op 31 december eigenaar is van het onroerend goed. Bij verhuur van uw onroerend goed zult u inkomstenbelasting moeten betalen de Imposta sobre o Rendimento das Pessoas Colectivas (IRC). Indien u uw tweede woning weer verkoopt zult u overwaarde belasting moeten betalen oftewel de Imposto de Mais Valias.

Kosten en percentages zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Wij adviseren u om de actuele stand van zake met betrekking tot wet en regelgeving altijd te checken voordat u besluit om tot aankoop over te gaan.

Fiscaal nummer

Indien u een huis koopt in Portugal dan dient u een fiscaal nummer aan te vragen. Dit nummer is nodig om handelingen in Portugal te kunnen verrichtten, bijvoorbeeld bij de aanvraag voor een hypotheek. Wij kunnen u in contact brengen met betrouwbare kantoren die dit voor u kunnen regelen.

Fiscaal representant

Het is een wettelijke verplichting voor alle niet Portugees-ingezetenen om een fiscaal vertegenwoordiger aan te wijzen.

De fiscaal vertegenwoordiger is een schakel tussen de niet ingezetenen eigenaar en de Portugese fiscus. De fiscaal vertegenwoordiger is vervolgens gezamenlijk met u verantwoordelijk voor eventuele fiscale berekeningen met betrekking tot alle fiscale verplichtingen in Portugal zoals bijvoorbeeld eigendom, bankrekeningen, auto’s, verhuur- inkomsten en alle belastingaanslagen.

Juridische Informatie

De rol van de Portugese advocaat

Laat u te allen tijde bijstaan door een Portugese advocaat, hij behartigt uw belangen. Een advocaat draagt er zorg voor dat alle documenten behorende bij de aankoop van een woning aan de Portugese wet voldoen. Zoals eerder aangegeven is zijn rol te vergelijken met de rol van de notaris in Nederland.

Een Portugese advocaat kan u bij volmacht vertegenwoordigen tijdens de notariële afwikkeling m.b.t. de aankoop van uw woning. U bent vrij om een advocaat van uw keuze aan te stellen. Wanneer u dit wenst, kunnen wij u uiteraard ook in contact brengen met een betrouwbare Portugese advocaat.

De rol van de Portugese Notaris

In Portugal is een notaris een vertegenwoordiger van de staat en hij ziet er op toe dat de belastingen die bij de overdracht horen, betaald worden. Ook zorgt de notaris ervoor dat het bedrag dat de koper moet betalen ook daadwerkelijk wordt betaald. Het ondertekenen van een koopakte gebeurt onder zijn toezicht. Bij aankoop van onroerend goed in Portugal moet u rekening houden met de volgende notariële kosten:

Notariskosten 1% – 2,5%
Registratiekosten
Zegelbelasting 0,8%
Overdrachtsbelasting (IMT)

Maak alleen geld over aan een notaris of advocaat en nooit rechtstreeks aan een verkoper. De advocaat zorgt dan voor de financiële afhandeling.

Algemene informatie over Portugal

Algarve

De Algarve is het meest zuidelijke puntje van Portugal. Een regio die bekend staat om zijn fantastische klimaat, goudgele stranden en machtige rotsformaties langs de kust. De Algarve is tevens een waar paradijs voor de golfliefhebbers en zonaanbidders.

Ongerepte groene hart van de Algarve | Maar weet u ook dat ook het ongerepte, groene hart van de Algarve prachtig is. Dit heuvelachtige binnenland is nog vrijwel onaangetast door het toerisme en is voor de liefhebbers van het authentieke Portugal een absolute must-see. Hier vindt u pittoreske dorpjes en kleine steden, waar men de wekelijkse markten kunt bezoeken, kunt genieten van prachtige gebouwen en cultuur of heerlijk sportief bezig kunt zijn. Meer weten over een vakantiehuis in de Algarve? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Lissabon en omgeving

Lissabon | bezoek in Lissabon de prachtige historische wijk Belém, de oude wijk Bairra Alto met zijn Fado muziek, de Praca do Comércio aan de Taag, de oude wijk Almalfa met uitzicht over Lissabon of geniet van een lunch aan Rossio Square.

Cascais | ligt op slecht een half uurtje rijden van Lissabon en was in de 19e en begin 20e eeuw een badplaats voor de adel en de rijken. Die historie vind je nog terug in de straten van Cascais en in de vele prachtige gebouwen en kastelen in het gebied.

Sintra | Sintra staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Breng een bezoek aan het prachtige historische centrum met zijn vele smalle straatjes en vele winkeltjes. Neem ook de moeite om het kasteel en het Paleis boven op de berg te bezoeken, vanuit hier heeft u een 360 graden uitzicht over de gehele streek inclusief Lissabon.

Silver Coast

Anderhalf uur rijden ten noorden van Lissabon ligt de schitterende omgeving van de Silver Coast. Een gebied bestaande uit een prachtige heuvelachtige landschap met unieke dorpjes en steden als Obidos, Peniche en Mafra.

Het klimaat van de Silvercoast is het hele jaar door zacht. De zomers zijn er aangenaam en minder warm dan in de Algarve. De winters zijn er iets koeler dan in de Algarve maar nog steeds prima te doen.

De uitgestrekte stranden langs de Atlantische kust zijn uitstekend geschikt voor allerlei watersporten.

Bereikbaarheid

Portugal is gemakkelijk te bereiken, maar moeilijk om te verlaten wanneer u eenmaal alle voordelen dat dit land te bieden heeft, heeft ervaren. De combinatie van het aantrekkelijke klimaat en de ontspannen manier van leven maakt dat u voor altijd wilt blijven.

 • Portugal is makkelijk bereikbaar
 • Dagelijks vluchten vanuit verschillende Europese luchthavens
 • Moderne vliegvelden in Faro, Lissabon en Porto
 • Aantrekkelijke vluchten via low-cost-carriers
 • Uitstekende infrastructuur vanaf alle Portugese luchthavens

Algemene informatie over Portugal

Algarve

De Algarve is het meest zuidelijke puntje van Portugal. Een regio die bekend staat om zijn fantastische klimaat, goudgele stranden en machtige rotsformaties langs de kust. De Algarve is tevens een waar paradijs voor de golfliefhebbers en zonaanbidders.

Ongerepte groene hart van de Algarve | Maar weet u ook dat ook het ongerepte, groene hart van de Algarve prachtig is. Dit heuvelachtige binnenland is nog vrijwel onaangetast door het toerisme en is voor de liefhebbers van het authentieke Portugal een absolute must-see. Hier vindt u pittoreske dorpjes en kleine steden, waar men de wekelijkse markten kunt bezoeken, kunt genieten van prachtige gebouwen en cultuur of heerlijk sportief bezig kunt zijn. Meer weten over een vakantiehuis in de Algarve? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Lissabon en omgeving

Lissabon | bezoek in Lissabon de prachtige historische wijk Belém, de oude wijk Bairra Alto met zijn Fado muziek, de Praca do Comércio aan de Taag, de oude wijk Almalfa met uitzicht over Lissabon of geniet van een lunch aan Rossio Square.

Cascais | ligt op slecht een half uurtje rijden van Lissabon en was in de 19e en begin 20e eeuw een badplaats voor de adel en de rijken. Die historie vind je nog terug in de straten van Cascais en in de vele prachtige gebouwen en kastelen in het gebied.

Sintra | Sintra staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Breng een bezoek aan het prachtige historische centrum met zijn vele smalle straatjes en vele winkeltjes. Neem ook de moeite om het kasteel en het Paleis boven op de berg te bezoeken, vanuit hier heeft u een 360 graden uitzicht over de gehele streek inclusief Lissabon.

Silver Coast

Anderhalf uur rijden ten noorden van Lissabon ligt de schitterende omgeving van de Silver Coast. Een gebied bestaande uit een prachtige heuvelachtige landschap met unieke dorpjes en steden als Obidos, Peniche en Mafra.

Het klimaat van de Silvercoast is het hele jaar door zacht. De zomers zijn er aangenaam en minder warm dan in de Algarve. De winters zijn er iets koeler dan in de Algarve maar nog steeds prima te doen.

De uitgestrekte stranden langs de Atlantische kust zijn uitstekend geschikt voor allerlei watersporten.

Bereikbaarheid

Portugal is gemakkelijk te bereiken, maar moeilijk om te verlaten wanneer u eenmaal alle voordelen dat dit land te bieden heeft, heeft ervaren. De combinatie van het aantrekkelijke klimaat en de ontspannen manier van leven maakt dat u voor altijd wilt blijven.

 • Portugal is makkelijk bereikbaar
 • Dagelijks vluchten vanuit verschillende Europese luchthavens
 • Moderne vliegvelden in Faro, Lissabon en Porto
 • Aantrekkelijke vluchten via low-cost-carriers
 • Uitstekende infrastructuur vanaf alle Portugese luchthavens

Waar kent u ons van?

De mooie projecten die wij aanbieden, brengen wij geregeld onder de aandacht via verschillende mediakanalen.
Ook werken wij regelmatig mee aan interviews en TV-reportages om meer te vertellen over een project en de visie achter een project.

Meer informatie

Een vakantiewoning in Portugal kopen met Second Home Invest als uw adviseur

Veel van onze klanten hebben al jaren een droom, namelijk investeren in een eigen vakantiehuis in Portugal waar ze met met familie en vrienden graag naar toe gaan en waar ze trots op zijn. Ze willen hun vermogen graag spreiden en dit niet alleen op de bank laten renderen of beleggen op de beurs. Daarnaast profiteren ze met een vakantiehuis in Portugal doordat ze zo besparen op hun vermogensrendementsheffing.
Onze klanten zijn vaak druk bezette mensen, hebben een verantwoordelijke baan en zijn in sommige gevallen veel van huis. Naast hun werk en hun drukke sociale leven en houden ze weinig tijd over om zich te verdiepen in het hele aankoopproces van een appartement, villa in Portugal of een tweede huis in Portugal.

Daarom helpen wij. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen tijdens het aankoopproces van hun vakantiewoning in Portugal en Oostenrijk. Wij adviseren en begeleiden onze relaties van het begin tot het eind bij het verwezenlijken van deze droom. Dit doen wij door tijd voor u vrij te maken op het moment dat het u past. In veel gevallen betekent dit dat wij onze relaties in de avonduren bezoeken. Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw wensen en geven wij advies op maat. En ook na de oplevering van de vakantiewoning blijven wij graag in beeld voor vragen of advies.

Door onze persoonlijke aanpak heeft u maar één aanspreekpunt in Nederland die al uw zaken kan regelen. Wij kunnen u, indien nodig, in contact brengen met een advocaat, notaris en bank of andere experts die bekend zijn met onze projecten bij specifieke vragen. Zo zorgen wij ervoor dat het proces van het kopen van een vakantiehuis in Portugal, zo soepel en zorgeloos mogelijk verloopt.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij vele klanten succesvol begeleid naar hun vakantiewoning in Praya d’El Rey in de Silver Coast het gebied ten noorden van Lissabon en Pinecliffs en Vale do Lobo in de Algarve. Op dit moment bieden wij prachtig recreatief onroerend goed aan in Lissabon, op Ombria Resort in de Algarve en op West Cliffs Ocean & Golf Resort in de Silver Coast.

Tweede huis in Portugal

huizen op toplocaties met aankoopbemiddeling

Een tweede huis kopen in Portugal is voor een bepaalde groep Nederlanders een grote droom. Met vele zonnige stranden, een geweldig klimaat als ook prachtig natuurschoon en eeuwenoude cultuur, is het niet verwonderlijk dat mensen graag een nieuwbouw huis kopen in Portugal. U kunt er lekker de rust opzoeken en u even onttrekken aan het drukke bestaan in Nederland.

Tegelijkertijd wilt u tijdens het aankoopproces zeker weten dat u te maken heeft met een betrouwbare partner, die deskundig is en u een transparant verhaal verteld. Als u voor het aanbod van Second Home Invest kiest, hebt u per definitie te maken met een hoogwaardig tweede huis op een toplocatie in Portugal. En u hoeft zich tevens geen zorgen te maken over allerlei aankoopperikelen. Wij adviseren en bemiddelen bij de aankoop. U doorloopt het aankoopproces zo soepel mogelijk, en voldoet geheel aan de Portugese regelgeving.

Onze locaties voor uw tweede huis in Portugal

Wij selecteren ons aanbod aan de hand van onze vijf selectiecriteria: hoogwaardig, exclusief, zorgeloos, waardevast en betrouwbaar. Hoogwaardig en exclusief geldt voor zowel de huizen als de appartementen. U hebt de keuze uit een appartement in een complex vol voorzieningen in hartje Lissabon, of een appartement, townhouse of villa op een luxe resort middenin de Algarve of een geschakelde of vrijstaande villa direct aan de kust in de Silvercoast. De huizen en appartementen zijn van alle gemakken voorzien, en diverse badplaatsen en fraai natuurschoon bevinden zich vlakbij.

Portugal kent een aantrekkelijk fiscaal klimaat

Zorgeloos, waardevast en betrouwbaar zijn onze overige criteria. Zorgeloos betekent dat wij u adviseren bij het aankoopproces en u met de juiste partijen in contact brengen. Zo voldoet u aan alle regels en kan de koop op een bevredigende wijze gesloten worden. Waardevast en betrouwbaar hebben niet alleen betrekking op de staat van de appartementen, maar ook op investeren in Portugees vastgoed in het algemeen. De vastgoedmarkt stijgt nog ieder jaar, de politiek is stabiel en Portugal kent een aantrekkelijke fiscale regelgeving. Hiervan profiteert u maximaal door onze dienstverlening in te schakelen.

De woning van uw dromen in Portugal komt binnen handbereik dankzij Second Home Invest! Bekijk ook de pagina: vakantiehuis in Portugal

Contact

reCAPTCHA is required.