Manier van werken

Van kennismaking tot after sales

Persoonlijk gesprek

Alles begint met een goed gesprek in Nederland, zodat we uw wensen kunnen bespreken en u volledig kunnen informeren over alles wat het project en de directe omgeving allemaal te bieden hebben. Graag maken wij een afspraak bij u thuis waar we u alles vertellen over het project, de locatie, bouw, architectuur en planning. Ook belangrijke zaken als verhuurmanagement, financiering, natuurlijk rendement en fiscale consequenties komen aan de orde. Vanzelfsprekend bespreken wij ook uw vragen en persoonlijke wensen

Optiemogelijkheid

Indien u interesse heeft in een specifieke woning of appartement is het mogelijk om alvast een optie te nemen. Een optie biedt u de gelegenheid om binnen een afgesproken periode een bezichtigingsbezoek ter plaatse af te leggen. In die periode kunnen wij uw aanvullende vragen beantwoorden en heeft u gelegenheid om, indien u dit wenst, de financieringsmogelijkheden te onderzoeken. Zo houdt u controle over de beschikbaarheid. De optiemogelijkheden verschillen per project en soms wordt een (refundable) Reservation Fee gevraagd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bezichtigingsbezoek

Na het lezen van alle informatie en het persoonlijke gesprek is het verstandig om een bezichtigingsbezoek ter plekke te maken. U krijgt dan een beter beeld bij de locatie, de omgeving en u ervaart wat het Resort of Project allemaal te bieden heeft. Indien mogelijk kunnen er referentie projecten worden bezocht om een beeld te krijgen van de kwaliteit en het hoogwaardige afwerkingsniveau. Uiteraard wordt u ook in de gelegenheid gesteld om de directe omgeving zelf te gaan verkennen. Indien gewenst kunnen wij ook een afspraak bij een fiscalist of een bank voor u plannen. Wij helpen u graag bij het plannen van dit bezoek.

Evaluatie Bezoek

Na uw bezichtigingsbezoek plannen wij een afspraak om uw bezoek te evalueren en om de vervolgstappen te bespreken. Wij zijn uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaringen en willen eventuele vragen die er nog zijn met u bespreken. Voordat u besluit om tot aankoop over te gaan raden wij u sterk aan om u te laten adviseren door een fiscalist en/of een jurist ter plaatse. Deze specialist kan u informeren over de meest recente regels en wetten.

Voorlopige Koopovereenkomst

Indien alles helder is en u besluit tot aankoop over te gaan, dan wordt dit bekrachtigd door een voorlopige koopovereenkomst te ondertekenen. De (voorlopige) koopovereenkomst wordt gesloten tussen u en de projectontwikkelaar. Second Home Invest is hierin geen partij. Wij vertegenwoordigen de  projectontwikkelaar in Nederland. Soms geldt er een opschortende voorwaarde dat een bepaald percentage van de woningen verkocht moet zijn. In dat geval wordt de voorlopige koopovereenkomst bewaard tot dat dit bepaalde percentage is gerealiseerd.

Financiering

Financiering van uw aankoop is in veel gevallen mogelijk tot circa 50 à 60 procent van de waarde van het onroerend goed. Wij geven geen financieel advies maar kunnen u in contact brengen met financieel specialisten voor advies en/of lokale banken voor de financiering van uw woning. U kunt de financiering rechtstreeks met de betreffende partijen regelen.

Notariële Stukken

Indien er een voorlopige koopovereenkomst is gesloten zal daarop volgend de koopovereenkomst worden opgesteld. Als er geen opschortende voorwaarden meer gelden, dan zullen de notariële stukken door de notaris of een advocaat naar u worden toegestuurd. Het ondertekenen van deze stukken kan ter plaatse in het land waar u uw woning heeft gekocht, maar dit kan ook in Nederland bij uw eigen notaris waarbij het belangrijk is dat stukken een apostille van de rechtbank krijgen. Dit geldt ook voor een hypotheekakte wanneer u een gedeelte via een hypotheek wilt financieren.

Overdracht van de Woning

Indien uw woning gereed is kan de overdracht bij de notariële overdracht plaatsvinden. wanneer u een nieuwbouwwoning heeft gekocht die nog gebouwd moet worden of in aanbouw is, dan vindt de overdracht vanzelfsprekend op een later tijdstip plaats. Gedurende de bouw heeft u gelegenheid om uw persoonlijke keuzes voor de afwerking van de woning te maken. De mogelijkheden voor het maken van persoonlijke keuzes verschilt per project.

Zorgeloos Genieten & After Sales

Vanaf nu kunt u zorgeloos gaan genieten van uw nieuwe bezit. U kunt erop rekenen dat wij ons tot het uiterste inspannen om aan uw wensen tegemoet te komen en te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Uiteraard blijven wij ook na de overdracht voor u beschikbaar mochten er op termijn nog vragen zijn.

Zorgeloos investeren

Second Home Invest heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van mensen bij de aankoop van hun vakantiewoning in binnen- en buitenland. Het succes zit in de persoonlijke begeleiding, zodat de klant niet alleen blij is met de vakantiewoning, maar ook terugkijkt op een prettig, persoonlijk en zorgeloos aankoopproces.

Wellicht goed om te weten dat wij exact dezelfde prijzen hanteren als de projectontwikkelaar en dat wij hen vertegenwoordigen in Nederland. Kies je voor ons, dan profiteer je zonder extra kosten van onze begeleiding en kun je gebruik maken van ons netwerk van specialisten.

Waar ken je ons van?

De mooie projecten die wij aanbieden, brengen wij geregeld onder de aandacht via verschillende mediakanalen.
Ook werken wij regelmatig mee aan interviews en TV-reportages om meer te vertellen over een project en de visie achter een project.

Meer informatie