Investeren in Spanje

your TRUSTED advisor

Second Home Invest

Bij het investeren in een vakantiehuis in Spanje

Door de jaren heen is investeren in vastgoed steeds populairder geworden en wordt het voor steeds meer mensen een serieuze optie. De reden hiervoor was in eerste instantie de lage rente op de spaarrekening en hypotheken, de laatste tijd is het een goed alternatief om je tegen de inflatie te beschermen. Met de huidige inflatie en lage spaarrente, wordt je spaargeld jaarlijks alleen maar minder waard. Het alternatief, beleggen in aandelen en obligaties, kan vaak goed uitpakken, maar die garantie is er niet. 

Dat beleggen in vastgoed rendabel is, hebben de laatste jaren uitgewezen. Geen wonder dat wij in de afgelopen tien jaar een toename zagen van klanten; allemaal mensen met de wens een eigen vakantiewoning in het buitenland te hebben.

Natuurlijk maakt het wel degelijk uit waar dit droomhuis staat. Vakantiewoningen zijn overal ter wereld te koop, maar niet elk land is even aantrekkelijk voor een investering. Wij focussen ons onder meer in Spanje op luxe vakantiewoningen op toonaangevende resorts waar alles zorgeloos voor je geregeld is. Daarnaast zijn er altijd faciliteiten en services voor een aangenaam verblijf, zowel voor jezelf alsook voor de gasten die je vakantiewoning huren.

Second Home Invest

Neem contact op

Investeren

De voordelen van investeren in Spanje

Investeren

De voordelen van investeren in Spanje

Op de lange en op de korte termijn brengt investeren in vastgoed voordelen met zich mee. Op de korte termijn profiteer je van de huuropbrengsten. Want kies je ervoor je vakantiewoning te verhuren, dan zal je meteen vanaf de oplevering geld binnen zien komen op je rekening. De verhuuropbrengst zal vaak hoger zijn dan de rente die je zou krijgen op een spaarrekening. 

De winst op lange termijn merk je bij het verkopen van je vakantiewoning. Als die dag komt, zal je zien dat jouw investering in de meeste gevallen meer waard is geworden. Zo kun je je woning met winst verkopen en – bijvoorbeeld – genieten van een onbezorgde oude dag.

Er is nog een derde voordeel. De meeste mensen kiezen niet alleen rationeel voor een vakantiewoning in Spanje; ook het hart doet mee. Zij die willen investeren in Spanje zoeken hun droomhuis. En een droomhuis heb je natuurlijk niet enkel om te verhuren en ooit weer te verkopen. Nee, daar wil je ook zelf zo nu en dan in verblijven. 

Dit is heel gebruikelijk; de meeste mensen die investeren in Spanje brengen hun vakantiewoning regelmatig een bezoek. En zijn ze afwezig, dan wordt de woning verhuurd aan anderen. Jouw voordeel is dat je én geniet van je droomhuis én geen kosten kwijt bent voor een andere accommodatie. 

Waarom investeren in juist Spanje?

Spanje is een heerlijk land en al sinds jaar en dag geliefd bij Nederlanders en andere wereldbewoners. Het fijne klimaat zorgt ervoor dat het er aangenaam vertoeven is tijdens alle seizoenen. Dus niet alleen in het voorjaar en de zomer, maar ook in het najaar en zelfs de winter wordt het land overspoeld door talloze toeristen. Allemaal mensen die een accommodatie nodig hebben. Kortom; als jij een nette, luxe vakantiewoning hebt op een aantrekkelijke locatie, dan verhuur je je woning met gemak in alle seizoenen van het jaar.

Als we kijken naar wederom die lange termijn (dus het moment waarop je jouw huis weer verkoopt), dan speelt de locatie van jouw vakantiewoning een prominente rol. Want hoe interessanter de plek waar jouw huis staat, hoe waardevoller hij zal zijn. Je doet er daarom goed aan om te investeren in een vakantiewoning op een gewilde, mooie plek.

Als jouw vakantiewoning in Spanje staat, heb je al een grote voorsprong, want Spanje is een prachtig en fijn land. Het is aannemelijk dat het land ook in de toekomst aantrekkelijk is voor toeristen en potentiële kopers en huurders. Investeren in Spanje is dus een slimme zet!

Natuurlijk speelt ook het soort huis een rol bij de waardestijging. Gaat het bijvoorbeeld om een appartement, villa of bungalow? Hoe oud is de woning? Hoe goed is het huis onderhouden? En zijn er extra’s zoals een tuin of zwembad? Zij er ook services voor het beheer en onderhoud of voor de verhuur van je vakantiewoning? Wil jij investeren in Spanje, kijk dan dus ook naar het type pand, de extra’s en de services.

Spanje is ook met het oog op de afstand een logische zet voor een investering. Tickets naar Spanje hoeven niet al te duur te zijn. Vliegen is dus een goede keus, zeker als je een korte vakantie hebt. Je vliegt in iets meer dan twee uur van Amsterdam naar Barcelona, en in een half uur langer naar Valencia. Malaga, dat in het zuiden ligt, bereik je al na drie uren vliegen. Je kunt eenvoudig een auto huren op het vliegveld en rijden naar je vakantiewoning.

Er zijn ook mensen die de hele tocht per auto afleggen. De afstand tussen Utrecht en Barcelona is zo’n 1500 kilometer; goed te doen voor zij die tijd hebben en ergens willen overnachten. Wil je nog verder naar het zuiden, bijvoorbeeld naar Sevilla, dan kom je snel aan meer dan 2000 kilometer. Daar zal je meerdere dagen voor moeten uittrekken, maar het is absoluut te doen én een leuk avontuur.

Investeren in Spanje via Second Home Invest

Wil jij investeren in een luxe vakantiewoning  in Spanje maar doe je dit het liefst niet alleen, neem dan contact op met Second Home Invest. Wij zijn er speciaal voor mensen zoals jij; zij die willen investeren in Spanje maar niet precies weten waar ze moeten beginnen en waar ze rekening mee moeten houden. Bekijk ons aanbod eens; zit er een investering voor jou tussen? Vraag vervolgens meer informatie aan. Wij sturen deze informatie naar je op en als jij eraan toe bent, maken we vrijblijvend een afspraak om eens kennis te maken. Jij kunt direct al je vragen stellen en wij kunnen je uitleggen wat het betekent om door ons begeleid te worden bij de aankoop van een vakantiewoning in Spanje.

Contact