Onroerend goed kopen in Portugal

your TRUSTED advisor

professionele en ervaren projectontwikkelaars

Samenwerking

Second Home Invest werkt exclusief samen met professionele en ervaren projectontwikkelaars, zoals Ombria in Portugal. Wanneer je besluit om te investeren in vakantiewoning, is de locatie van groot belang. Dit bepaalt immers voor een groot deel de mate van verhuurbaarheid. Dankzij onze samenwerking met ervaren projectontwikkelaars ben je ervan verzekerd dat je kiest voor luxe nieuwbouwappartementen en woningen, op de mooiste locaties. Deze appartementen en woningen behouden hun waarde niet alleen door de luxe en ideale ligging maar ook door de hoogwaardige bouw en moderne faciliteiten. Bestaande projecten van deze ontwikkelaars worden dan ook met minimaal een 8.5 beoordeeld op o.a. Booking.com en Tripadvisor. Hieruit blijkt de geschiktheid van verhuur van deze woningen.

Second Home Invest

Neem contact op

Investeren

De voordelen van investeren in Portugal

Investeren

Fiscaal zeer aantrekkelijk

Een belangrijk argument om vastgoed in Portugal te kopen is dat het aanbod van aantrekkelijke nieuwbouwprojecten op mooie locaties steeds schaarser wordt. Anders dan in veel andere Zuid-Europese landen beschermt Portugal de kustlijn en is erg terughoudend met het verstrekken van bouwvergunningen. Dit is goed nieuws voor de waardevermeerdering van je investering op de lange termijn.

Dat maakt het investeren in vakantiewoning in Portugal fiscaal zeer aantrekkelijk. Daarnaast betaal je geen vermogensrendementsheffing in box 3 over dat gedeelte van je vermogen dat je hebt geïnvesteerd in een woning in Portugal ter voorkoming van het betalen van dubbele belasting.

Vermogensrendementsheffing

Nederland heeft met Portugal een ‘belastingverdrag ter voorkoming van dubbele belastingen’. Hierin is geregeld dat onroerend goed wordt afgerekend in het land waar het zich bevindt. Echter kent Portugal geen vermogensrendementsheffing zoals dit in Nederland het geval is.

Derhalve is het Box-3 vermogen dat je in vastgoed in Portugal investeert, in Nederland vrijwel geheel vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Dit maakt Portugal een zeer interessante optie voor investeringen in vastgoed.

Verhuuropbrengsten

Kies je ervoor om vastgoed in Portugal te kopen, dan wil je wellicht je woning tijdens jouw afwezigheid verhuren. Bij een groot aantal van de projecten waarin wij bemiddelen, heb je geen omkijken naar de verhuur en het beheer van je vakantiewoning. Dit wordt door professionele verhuurorganisaties geregeld. Zij verhuren en onderhouden de appartementen volgens een verhuurpool-model.

Dit betekent dat de totale verhuuropbrengsten van het complete complex, na aftrek van kosten door middel van een verdeelsleutel, onder de individuele eigenaren wordt verdeeld. Deze is gebaseerd op jouw geïnvesteerde bedrag. Wij begrijpen dat je hier wellicht vragen over hebt. Neem hiervoor gerust contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over.

Investeren

Zorgeloos genieten van rendement

Je kunt kiezen om je vakantiewoning volledig zelf te gaan gebruiken, volledig te gaan verhuren of een combinatie van beide. Welke keuze je ook maakt, in alle projecten die wij aanbieden zijn de services voor het zorgeloze beheer en management voorhanden. In de projecten met een Toeristische status is de verhuur en beheer centraal geregeld. In de projecten met een Residentiële status is het beheer centraal geregeld, maar ben je vrij om de verhuurpartij van je voorkeur te kiezen. Besluit je te verhuren, dan ben je in Portugal inkomstenbelasting verschuldigd over de verhuurinkomsten. Binnen ons betrouwbare netwerk van specialisten hebben wij deskundige Portugese fiscalisten die dit werk voor je uit handen kunnen nemen zodat je zorgeloos van je eigen vakantiehuis in Portugal kunt genieten.

Investeren in vakantiewoning Portugal

Vastgoed kopen in Portugal biedt veel voordelen. Vooral het klimaat (gemiddeld 300 dagen zon per jaar), de afwisselende natuur, de sfeer en de vriendelijke bevolking zijn belangrijke zaken voor kopers die voor Portugal kiezen.

Daarnaast waan je je in veel Portugese dorpjes nog in de jaren vijftig waarbij de rust en de vriendelijkheid van de bevolking een verademing is. Ook wordt Portugal een steeds populairder vakantieland en staat het land in de top 3 veiligste landen van de wereld.

Vastgoed in Portugal kopen

Wil je vastgoed kopen in Portugal en wil je het hele jaar door kunnen genieten van een aangenaam klimaat? Zoek je iets op korte afstand van een vliegveld? Wil je investeren in vakantiewoning dat voor je wordt verhuurd en waar je geen omkijken naar hebt? Wil je graag investeren in vakantiewoning in Portugal als goed alternatief voor jouw spaargeld? Wil je graag weten wat de fiscale consequenties zijn en financiële mogelijkheden?
Kies je voor ons dan profiteer je van de volgende voordelen

 • Luxe vakantiehuizen in de Algarve, Silver Coast en Lissabon
 • Sfeervol ingerichte vakantiehuizen met hoogwaardige afwerking
 • 300 dagen zon per jaar
 • Dichtbij Faro Airport of Lisbon Airport
 • Verhuur en beheer van het vakantiehuis kan volledig voor je worden geregeld
 • Ideale combinatie tussen rendement en eigen gebruik
 • In een persoonlijk gesprek inventariseren we jouw wensen en beantwoorden we uw vragen
 • Wij zoeken samen met je naar een vakantiehuis dat bij jouw wensen past
 • Wij kunnen je in contact brengen met de juiste financiële en juridische deskundigen

Vastgoed kopen in Portugal

Kijk in het hart van de Algarve aan de kust van de Silver Coast of in Lissabon

Het is niet verwonderlijk dat vastgoed in Portugal kopen, veel Nederlanders aantrekkelijk in de oren klinkt. Met jouw eigen appartement of woning, oftewel onroerend goed in Portugal, kunt u van het heerlijke klimaat, de prachtige natuur en de unieke Portugese cultuur genieten wanneer je wilt. Onroerend goed dat in Portugal te koop staat is geregeld onder aantrekkelijke voorwaarden te verkrijgen, mits je weet hoe je te werk moet gaan. Hierbij kan Second Home Invest je helpen. Via ons koop je vastgoed op unieke locaties in Portugal. Wij bieden je de verschillende keuzes, bijvoorbeeld een exclusief resort in de Algarve of het schitterende resort in de Silver Coast of de luxe appartementen in Lissabon.

In Portugal vastgoed kopen?

Onroerend goed in Portugal kopen kan best lastig zijn. Verschillende websites geven je tips, maar hoe scheid je het kaf van het koren. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van onze klanten tijdens het aankoopproces. Als je voor Second Home Invest kiest dan informeren wij je o.a. over de Portugese regelgeving, brengen je in contact brengen met de juiste fiscale en financiële partijen, ondersteunen je bij een bezichtigingsbezoek. Daarnaast komen wij graag bij je thuis op het moment dat het je schikt en nemen de tijd om jouw vragen te beantwoorden en je gedegen te informeren.

De bemiddeling van Second Home Invest zorgt voor een vloeiend, correct en zorgeloos proces wanneer je onroerend goed wil kopen in Portugal. Je voldoet aan de Portugese regelgeving en kunt onbezorgd genieten van het vastgoed in Portugal.

De voordelen van de dienstverlening van Second Home Invest

 • Geniet van deze oude stad of maak een trip naar de Silver Coast
 • Jouw eigen woning in het luxe Ombria Resort in Algarve
 • Meerdere typen vakantiewoningen met hotelservice in het Ombria Resort
 • Royale vrijstaande en geschakelde villa’s op West Cliffs Resort in de Silver Coast
 • Professionele bemiddeling door Second Home Invest
 • Wij maken je wegwijs in de Portugese regelgeving wanneer je vastgoed in Portugal wilt kopen
 • Een zorgeloos aankooptraject dat aan alle Portugese regels voldoet

Onroerend goed in Portugal kopen? En op een toplocatie? Je realiseert het met de hulp van Second Home Invest, jouw betrouwbare adviseur!

Onroerend goed kopen in Portugal

Investeren in vakantiewoning (Portugees recreatief vastgoed) kan erg interessant zijn, mits je een hoogwaardige villa of appartement in Portugal koopt op een mooie locatie. Je hebt dan een prachtige vakantiewoning om op elk gewenst moment naartoe te gaan met familie of vrienden. En het prettige Portugese klimaat maakt een verblijf in jouw vakantiewoning in ieder seizoen tot een feest.

Ook biedt Portugees vastgoed aantrekkelijke verhuurrendementen. De huizenprijzen van Portugese appartementen en woningen zijn de laatste jaren stabiel gestegen. Daarnaast kun je mooie rendementen behalen door jouw vakantiewoning te verhuren op de momenten dat je er zelf niet verblijft.

Bekijk de locaties waar je via ons vastgoed kunt kopen in Portugal

Ombria – Algarve

De eerste locatie waar je verschillende soorten vastgoed kunt kopen in Portugal is Ombria, gelegen in het hart van de Algarve. Indien je het belangrijk vindt om in de buurt van het vliegveld in Faro te wonen, is Ombria een geweldige keus. Het vliegveld ligt op 20 minuten rijden en ook de kust is dichtbij. De shuttlebus van het resort brengt je naar de eigen beachclub aan zee. Het resort bevindt zich te midden van de ongerepte natuur, een gebied dat nog minder bekend is bij toeristen. Het resort is gebouwd met respect voor de natuurlijke omgeving, waarbij duurzaamheid voorop staat. De 5-sterren appartementen, townhouses en villa’s zijn rijk ingericht en je kunt profiteren van de aanwezige Viceroy hotelservice.

West Cliffs Resort – Silver Coast

Kies je liever in een investering in vastgoed in de Silver Coast? Dan bieden wij schitterende geschakelde en vrijstaande villa’s aan op West Cliffs Resort. Een 5-sterren resort met een award winning 18 holes golfbaan. West Cliffs Resort ligt op een uur rijden van Lissabon Airport en ligt in de directe omgeving van het historische plaatsje Obidos.
De villa’s liggen in het duingebied en hebben allen uitzicht op de Atlantische zee, de golfbaan of op de lagune. Geniet van de rust, de natuur, de prachtige vergezichten en tevens van alle luxe die je wenst.

Appartementen – Lissabon

Lissabon is een zeer gewilde locatie, waar vastgoed de laatste jaren een flinke waardestijging heeft laten zien.

Kies voor de bemiddeling van Second Home Invest

Wij kunnen je adviseren en spelen een bemiddelende rol bij het vastgoed kopen in Portugal. Wij brengen je in contact met de juiste Portugese partijen en brengen je op de hoogte van de Portugese regelgeving waaraan voldaan moet worden.

Heb je de informatie over onze locaties en onze werkwijze gelezen? Dan is de volgende stap samen in gesprek gaan. Als je contact opneemt gaan wij graag het gesprek met je aan. Vastgoed kopen in Portugal op eersteklas locaties wordt mogelijk dankzij Second Home Invest!

Contact