Stichting HomePlan

Huis, thuis, toekomst

Duurzaam partner van Stichting HomePlan

Second Home Invest is duurzaam partner van Stichting HomePlan. Deze kleinschalige Nederlandse stichting bestaat al 25 jaar en zet zich in voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Dit doen zij door het bouwen van huizen voor deze mensen. Het bouwen van een veilig huis zorgt niet alleen voor onderdak, maar ook voor plek die men als een echt thuis gaat ervaren waardoor de bewoners kunnen gaan werken aan hun toekomst.

Het hebben van een veilig huis met voordeur en slot, een huis met een goed dak zodat ook bij slecht weer het huis droog blijft, zorgt voor een betere gezondheid, minder stress, meer privacy en een gevoel van trots en eigenwaarde. Dit geeft vervolgens ruimte om te werken aan een betere toekomst.

2023 – Bouwreis naar Zuid-Afrika

Dit jaar gaan Gerard en Paulien eind november (2023) zelf mee op bouwreis naar Wasbank, Zuid-Afrika. Tijdens deze bouwreis gaan we echt zelf ons steentje bijdragen en meehelpen bij de bouw van een nieuw huis voor een gezin die dat hard nodig heeft Wij zetten ons voor de volle 100% in en hopen dat jij deze actie wilt ondersteunen.

Ons doel is om € 4000,- bij elkaar te brengen via donaties. Hiermee kan een volledig nieuwe tweewoning van 24m², met golfplaten dak, betonnen vloer en waterput gerealiseerd worden. De woning is geschikt voor ongeveer 6 personen.

Wil je net als wij bijdragen aan dit prachtige doel, klik dan hier om te doneren. Iedere bijdrage groot én klein maakt het verschil.

Samenwerking met lokale partners

Stichting HomePlan werkt samen met lokale partners om aanvullende programma’s en vervolgtrajecten te onderzoeken en te ondersteunen. Dit zijn  programma’s op het gebied van educatie, welzijn en werk en inkomen. Zo zijn er plekken waar de mensen computerlessen kunnen krijgen of landbouwprojecten waar men leert om eigen moestuinen aan te leggen en te onderhouden. Hierdoor kan men langdurig in zijn eigen bestaan voorzien zonder hulp van derden.

Wat ons aanspreekt in de aanpak van Stichting HomePlan is de betrokkenheid van de bevolking en de nieuwe bewoners van de huizen. Zo helpen zij o.a. mee met de bouw, ze maken het terrein bouwrijp en leveren water. Het doel is uiteindelijk dat de mensen samen met de lokale partners verder kunnen. Het mooiste is als Stichting HomePlan zichzelf overbodig maakt op de plaatsen waar ze nu bezig zijn. In enkele gevallen is dat ook al gebeurd.

De visie en insteek die Stichting HomePlan heeft ten aanzien van het realiseren van een huis, thuis en toekomst, heeft ons doen besluiten om deze stichting langdurig te steunen.

Onze liefde voor Afrika

Al sinds jongs af aan heb ik, Paulien, een grote voorliefde voor Afrika. Enkele jaren geleden zijn wij met ons gezin naar Zuid-Afrika geweest en hebben daar prachtige plekken en wild reservaten bezocht. In 2019 ben ik, Paulien, naar Namibië geweest om vrijwilligerswerk te doen in de woestijn van Namibië. Dus toen wij enkele jaren geleden besloten om zakelijk een goed doel te gaan steunen was het snel duidelijk dat dit iets met Afrika te maken moest hebben.

Wij realiseren ons heel goed dat ons werk, het bemiddelen in vakantiewoningen voor onze klanten,  slechts voor een kleine groep mensen is weggelegd. Een veel grotere groep mensen moet dagelijks vechten voor hun bestaan. Daarom vinden wij het zo mooi dat wij door ons werk, het bemiddelen in vakantiewoningen, ook de droom van minder bedeelde mensen helpen verwezenlijken. Zo brengt het realiseren van een droomhuis beide werelden voor ons bij elkaar.

Gerard en Paulien Haagsma

 

Wil je meer informatie over Stichting HomePlan of wil je zelf een donatie doen?
Ga dan hier naar de website van Stichting HomePlan.

Stichting HomePlan Guatemala zaailingen
Stichting HomePlan Guatemala
Stichting HomePlan Zuid-Afrika moestuin
Stichting HomePlan Haiti
Stichting HomePlan Zuid-Afrika vakopleiding
Stichting HomePlan Zimbabwe Eugenia
Stichting HomePlan Zuid-Afrika huis

Bijgaande afbeeldingen zijn van Stichting HomePlan. Ze geven een indruk van wat er gerealiseerd is in Zuid-Afrika, Zimbabwe, Guatemala en Haïti. Het realiseren van huizen, moestuinen en leslocaties waar men een vakopleiding kan volgen.