your TRUSTED advisor


Bij aankoop van jouw vakantiehuis in Spanje

Vakantiehuis in Spanje kopen

Wie droomt er niet van een eigen huis in het buitenland. Ieder jaar zijn er vele Nederlanders die hun droomhuis kopen in Spanje. Ben jij ook op zoek naar een vakantiehuis? Wil je genieten van het mooie weer? Wil je niet langer dan 3 uur hoeven vliegen naar je bestemming? Wil je een vakantiehuis zonder de zorgen van het onderhoud en de verhuur? Wil je gewoon een plek waar jij met familie en vrienden kunt zijn? Wil je de mogelijkheid om vanuit Spanje te kunnen werken?

Kies dan voor Second Home Spanje voor de aankoop van jouw Spaanse droomhuis. Wij vertellen je graag waarom:

 • Exclusieve vakantiehuizen en appartementen
 • Met hoogwaardige en luxe afwerkingen
 • Op unieke locaties
 • Golf- & Beachresorts
 • Uitstekende faciliteiten en voorzieningen
 • Altijd een vliegveld in de buurt
 • Zorgeloos investeren, wij begeleiden je van A tot Z tijdens het aankoopproces
 • Persoonlijke benadering, wij bezoeken iedereen bij voorkeur thuis om de wensen te inventariseren en te informeren over alle zaken die spelen bij de aankoop van een vakantiehuis.
 • Als je dat wilt, kun je gebruik maken van ons netwerk van specialisten

Gerard & Paulien

– your TRUSTED advisor –

Wil je weten welk vastgoed voor jou de beste investering is? Wij helpen je graag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Huis kopen in Spanje

Filter optie:

Sfeerimpressie

Alle locaties Spanje

Title Address Description
Sotogrande La Reserva
Av. Reserva, 11360, Cádiz, Spanje
Abama Resort Tenerife
Abama (T), 38687, Santa Cruz de Tenerife, Spanje
La Manga Club
30389 Cartagena, Murcia, Spanje
Infinitum Living
3596+FJ, Tarragona, Spanje

Second Home Invest

Luxe vakantiewoning kopen in Spanje

Second Home Invest

Luxe vakantiewoning kopen in Spanje

In Spanje werken wij exclusief samen met een beperkt aantal projectontwikkelaars. Wij richten ons niet op een bepaalde regio of een Costa, maar wij zoeken de pareltjes in de markt. Deze pareltjes zijn geselecteerd op basis van de locatie, de luxe en hoogwaardige vakantiewoningen, de voorzieningen en faciliteiten en zeker niet onbelangrijk, de betrouwbaarheid en reputatie van onze partners. Zodat jij als geïnteresseerde zorgeloos kunt investeren.

Wij werken samen met verschillende golf- & beachresorts die zich in het luxe segment van de markt bevinden. De combinatie van de hoogwaardige afwerking, de uitstekende bouwkwaliteit van de woningen, de luxe faciliteiten en unieke locaties maken het tot een solide investering waar je jaren met familie en vrienden de mooiste herinneringen kunt maken.

Checklist Spanje

Waar let je op bij de aankoop van een vakantiewoning in Spanje.
Lees meer

Het proces

Hoe werkt het aankopen van een vakantiehuis in Spanje?

Ieder jaar zijn er vele Nederlanders die hun droomwoning in Spanje kopen. Daarnaast is nog een veel grotere groep mensen waarbij het altijd een droom blijft, omdat ze die laatste stap niet durven zetten of niet weten met wie en waar ze moeten beginnen. En dat begrijpen wij best. Een huis kopen in het buitenland is niet iets wat je elke dag doet. Het vraagt de nodige kennis en tijd. 

Bij het aankopen van een vakantiehuis in Spanje komt het een en ander kijken. Je krijgt te maken met een andere wet- en regelgeving en niet onbelangrijk een andere taal. Dat is waarom onze klanten het fijn vinden dat wij hen stap voor stap in dit proces begeleiden. Wij informeren je over het resort van jouw voorkeur, het vakantiehuis waar je interesse in hebt, kunnen een bezichtigingsafspraak voor je plannen en als je dat wilt, kun je gebruik maken van ons netwerk ter plaatse. Iedereen is vrij om zijn eigen advocaat of fiscalist mee te nemen in het proces, maar indien je dat wenst kunnen wij je ook in contact brengen met mensen uit ons netwerk. 

Second Home Invest

Zaken waar je mee te maken krijgt als je een woning koopt in Spanje zijn

Second Home Invest

Zaken waar je mee te maken krijgt als je een woning koopt in Spanje zijn

 • N.I.E. nummer, dit nummer heb je nodig bij alle juridische en administratieve handelingen in Spanje.
 • Advocaat, dit is niet verplicht maar raden wij iedereen dringend aan om alleen een Spaanse woning te open onder begeleiding van een Spaanse advocaat. Een advocaat is op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving, hij kan alle documenten lezen en interpreteren én jouw daarover inlichten en adviseren. Verder kan hij controleren of de verkoper over een bankgarantie beschikt, opstellen en aanpassen van een reserveringsovereenkomst, begeleiden bij het tekenen van het notariële koopcontract, controleren van de IBI betalingen en nog vele andere zaken.
 • Reserveringsovereenkomst
 • Koopovereenkomst
 • Belastingen
 • Notariële overdracht

Vakantiehuis kopen in Spanje

Een vakantiehuis kopen in Spanje is voor de meeste mensen niet iets wat zij dagelijks doen. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en waar je allemaal mee te maken krijgt. Een duidelijk stappenplan geeft een inzicht in de te nemen stappen.
Onze werkwijze

Second Home Invest

Algemene informatie over Spanje

Spanje is niet voor niks zo geliefd bij Nederlanders. Velen van ons zijn er tijdens onze kinder- of jeugdjaren wel op vakantie geweest en hebben daar prettige herinneringen aan. Daarnaast zijn steden als Valencia, Madrid, Barcelona en Sevilla erg in trek voor stedentrips.

Het voordeel van Spanje is dat het relatief dichtbij is. Met de auto rijd je binnen 2 dagen naar de noordelijke regio’s in Spanje. Als je gaat vliegen, dan zijn er dagelijks meerdere vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en sta je binnen 3 uur op één van de grote Spaanse vliegvelden. Het weer in Spanje is fantastisch, niet alleen in de zomermaanden maar ook in alle andere maanden. Zelfs in de winter is het er heel goed toeven.

Kortom, we kennen Spanje allemaal wel uit eigen ervaring en tenminste hebben we er wel over gehoord. Dat maakt dat Spanje ook erg in trek is bij Nederlanders om er een huis te bezitten. Gewoon je eigen thuis in Spanje creëren, dat is voor velen een droom.

Vakantiehuis Spanje

Waar moet je dan zijn in Spanje

Spanje is één van de grootste landen in Europa en is maar liefst 12 keer zo groot als Nederland. Het aantal inwoners is slechts ruim 2,5 keer zo groot als in Nederland. Dat betekent dat het voor onze begrippen dunbevolkt is. De meeste mensen wonen in de grote steden en uiteraard langs de Costa’s.

Wat is dan nu de beste plek om een vakantiehuis te kopen? Daar is geen eenduidig antwoord op. Wil je beslist met de auto naar je huis kunnen rijden, dan zul je wellicht de voorkeur geven aan Noord Spanje. Maar wees nu eerlijk als jij wilt overwinteren in Spanje of van plan bent meerdere maanden in Spanje te verblijven dan heb je ook de tijd om met de auto naar Zuid Spanje te rijden.

Als je kijkt naar het klimaat, dan kun je wat kleine verschillen ontdekken. In Noord Spanje is het zomers heerlijk warm, de winters zijn daar nog goed, maar de kans op wat frisser weer is hier zeker aanwezig. De regio rond Valencia en Murcia kent het hele jaar door prima temperaturen. Zomers kan het erg warm worden met ook warme avonden, ’s winters is het er heerlijk toeven.

In Andalusië heb je ook het hele jaar goed weer. De temperaturen in de zomer zijn goed tot warm, waarbij het in de avonden wat kan afkoelen door de invloed van de Atlantische Oceaan. Ook in de winter zijn hier de temperaturen zeer aangenaam.

Kortom, de beste plek voor jouw vakantiehuis hangt absoluut af van jouw persoonlijke voorkeur. Ga lekker een keer kijken en ervaar zelf het klimaat in verschillende periodes van het jaar.

Bereikbaarheid

​Spanje is goed en makkelijk te bereiken

Zoals al eerder beschreven is Spanje goed en makkelijk te bereiken zowel met de auto als met het vliegtuig. De combinatie van goed weer en makkelijk te bereizen maken Spanje tot een uitstekende plek voor een tweede huis.

 • Spanje is makkelijk te bereiken
 • Dagelijkse vluchten vanuit verschillende Europese luchthavens
 • Dagelijkse meerdere vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven
 • Moderne vliegvelden in Valencia, Malaga, Barcelona en Madrid
 • Aantrekkelijke tarieven via low-cost-carriers
 • Uitstekende infrastructuur in Spanje

Begint het al te kriebelen en denk je na het lezen van deze informatie ik moet die stap nu toch maar eens zetten. Laat je dan ten alle tijden begeleiden door een ervaren partner. Iemand die jouw van A tot Z tijdens het aankoopproces bij de hand neemt en jouw volledig en zorgvuldig informeert.