Steeds meer vakantiegangers geven de voorkeur aan milieuvriendelijke vakantiebestemmingen. Ook investeerders hechten steeds meer waarde aan duurzame en milieubewuste bouwprojecten. Luxe en eco-friendly resorts kunnen een interessante investering zijn. Second Home Invest biedt verschillende nieuwbouwprojecten aan waarbij groen en luxe hand in hand gaan.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Steeds meer mensen laten zaken als milieuvriendelijkheid en duurzaamheid meewegen in hun keuze richting een investering. Ook wij vinden dit belangrijk en werken o.a. daarom samen met projectontwikkelaars die oog hebben voor zowel het milieu, de toekomst en natuurlijk: luxe. Hieronder vind je een overzicht van eco-friendly resorts die daarnaast ook ongekende luxe bieden. Allen op unieke locaties.

White Shell Resort

White Shell appartementen villa AlgarveDit resort staat niet alleen op een prachtige en unieke locatie maar is ook eco-friendly. Het beste van beide werelden. Een luxe villa of appartement op loopafstand van het strand, uitgebreide faciliteiten en services (waaronder verwarmde zwembaden, fitnessclub, sportvelden en een spa & wellness) en je investeert in duurzaamheid.

Het White Shell Resort is BREEAM-gecertificeerd. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Nieuwbouwprojecten die deze certificering hebben, dragen bij aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en stellen het welzijn van de mensen die hier werken en wonen, voorop. Een investering in onroerend goed met een BREEAM certificaat kan aantrekkelijk zijn. Bij certificering wordt gecontroleerd op de volgende 9 punten: management, gezondheid en welzijn, energie, transport, materialen, afval, water, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Ombria Resort

Ombria Resort Gallerij AlcedoGeef je de voorkeur aan natuur en rust? Dan is het Ombria Resort een interessante optie. Midden in het groene hart van de Algarve vind je dit prachtige, groene Resort. Een duurzaam nieuwbouwproject waar kwaliteit en luxe voorop staan. Van luxe appartementen en townhouses tot prachtige villa’s: bij Ombria Resort vind je het allemaal. Daarnaast biedt het resort ook 5-sterren Viceroy hotelservices.

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en behoud van natuur en het lokale erfgoed staan centraal bij de ontwikkeling en bouw van Ombria Resort. Dit doen zij door o.a. te voldoen aan de hoogste bouwkwaliteitsnormen, de lage bouwdichtheid, behoud van natuurlijke vegetatie en gebruik van zonne- en geothermische energie.

Het nieuw aan te leggen groen op de bijbehorende 18-holes golfbaan is daarnaast tot een minimum beperkt. De totale baan beslaat 70 hectare waarvan slechts 25 hectare bestaat uit de met gras begroeide gebieden. Vergeleken met het gemiddelde, is dit 30% minder dan wat gebruikelijk is. Dit zorgt er o.a. voor dat het waterverbruik voor de irrigatie van de golfbaan minimaal zal zijn.

Bayline Residences

Bayline appartementen AlgarveHet Bayline Resort is perfect voor iedereen die uitgebreide services, luxe faciliteiten en locatie zeer belangrijk vindt, maar ook waarde hecht aan milieuvriendelijkheid en veiligheid. Houd je daarnaast ook nog van zon, zee en strand, dan zit je bij het Bayline Resort helemaal goed. Dit nieuwbouwproject vind je namelijk direct naast het strand. Dit betekent dan ook een spectaculair uitzicht vanuit je appartement. Je kijkt uit op de zee, lagune en de omgeving.

Ook het Bayline Resort is BREEAM-gecertificeerd. Deze vorm van certificeren is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Dit betekent dat het resort zich bezig houdt met o.a. zaken als gezondheid en welzijn, energie, transport, materialen, afval, water, landgebruik en ecologie en het minimaliseren van vervuiling.

 

Volledige aanbod Second Home Invest

Benieuwd naar het volledige aanbod vakantieappartementen? Bekijk ons actuele aanbod voor Portugal en Oostenrijk en neem gerust contact met ons op bij vragen over specifieke vakantieappartementen, het aankoopproces of Second Home Invest zelf. Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je verder.