Locaties om te investeren in Lissabon

24 juli 2019
investeren Lissabon Portugal

Aantrekkelijke locaties om te investeren in Lissabon

De populariteit van het kopen van onroerend goed in Lissabon is de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor investeren in vastgoed op verschillende locaties in Lissabon interessant kan zijn.

Lissabon, de stad die gebouwd is op zeven heuvels, heeft een bruisend hart en een rijke culturele geschiedenis. De verschillende wijken hebben ieder hun eigen karakter, variërend van kunstzinnig tot chique en van rustiek tot luxueus. Ben je op zoek naar een investering in Lissabon dan is het goed om te weten wat iedere wijk te bieden heeft en waarom investeren in die wijk interessant kan zijn.

Chiado en Baixa

Deze twee wijken behoren eigenlijk tot het commercieel centrum van Lissabon. Beide wijken worden daardoor ook veel door toeristen bezocht. De wijken grenzen enerzijds aan de Praça do Comércio en de andere kant aan de Avenida de Liberdade. De Baixa is een zeer voetgangersvriendelijk gebied. In de Baixa liggen de belangrijkste winkelstraten van Lissabon met alle grote merken en er zijn uitstekende vervoersmogelijkheden naar andere delen van de stad.

Vanwege de centrale liggen in het commerciële gebied behoren beide locaties Chiado en Baixa één van de duurste plekken in Lissabon om onroerend goed te kopen. Onroerend goed in deze wijken wordt hoog gewaardeerd waardoor de prijzen snel stijgen. Tevens liggen de huurprijzen in de wijken hoog, waardoor het zeer interessante locatie is om te investeren.

Bairro Alto

Deze prachtige wijk wordt ’s avonds omgetoverd tot een levendige wijk met veel restaurantjes en live muziek. Overdag komen er vooral toeristen voor de boetiekjes en kunst galerieën. Vanwege de levendigheid en de luidruchtigheid vanwege de vele barretjes kan het wonen aan de Praça de Luís de Camões rumoerig zijn. Maar op andere plekken is het rustiger zoals rond Santa Catarina en Bica. Alhoewel deze straten in juni omgetoverd worden voor straatfeesten. De meeste straatjes in Bairra Alto zijn smal en stijl en parkeren kan een probleem zijn. Maar door de hoogteverschillen kun je vanuit je appartement wel een schitterend uitzicht hebben over de stad en de rivier de Taag.

Onroerend goed op deze locatie wordt hoog gewaardeerd en is erg gewild, dit zie je ook terug in de prijzen. Het is vooral populair onder buitenlandse studenten populair omdat het centraal en dichtbij het nachtleven in Lissabon ligt.

Baixa – Madalena 91

Chiado – Braganca 10

Cais de Sodré – Ribeira Garden

Cais de Sodré

Cais do Sodre is de ingetogen koele en trendy wijk van Lissabon, en een belangrijk voorbeeld  van de recente transformatie van de stad van traditioneel naar progressief en liberaal.

Het eens verwaarloosde gebied is modieus geworden, omdat nieuwe winkels, cafés en bars geopend zijn, terwijl de hele waterkant de broodnodige verjonging heeft ondergaan. Cais do Sodre heeft veel te bieden zoals o.a.: een bruisend nachtleven, heerlijk eten van de Time-Out-markt en de vele omliggende restaurantjes of de eenvoudige ontspannen sfeer van de Ribeira das Naus.

Cais do Sodré heeft een diverse bevolking en vele toeristen bezoeken deze populaire wijk wat bijdraagt ​​aan de gezellige  sfeer. Overdag kunnen studenten en digitale nomaden koffie drinken en gebruik maken van de gratis WIFI van de cafés, terwijl ’s nachts de feestgangers opstaan ​​uit hun slaap,

Lapa en Santos

Ten westen van het stadscentrum liggen de buurten Lapa en Santos. Dit zijn beide rustiger buurten dicht tegen het centrum aan. Het is een uitstekende plek als je op zoek bent naar een historische wijk, zonder de drukte en levendigheid van Baixa of Bairra Alto. Santos is de laatste jaren steeds populairder geworden onder jonge, internationale professionals. Daarnaast zijn er de laatste jaren meer restaurants en barretjes geopend waardoor het een nog interessantere plek is geworden.

Lapa en Santos zijn een opkomende locaties die nog steeds zeer centraal liggen. De prijzen zijn beduidend lager dan in Baixa, Chiado en Bairra Alto. De vooruitzichten zijn uitstekend voor deze buurten. Als investering kan dit gebied erg interessant zijn vanwege de vele jonge professionals die hier woningruimte zoeken.

Avenidas Novas

Dit is een chique wijk met luxe appartementen, brede straten en aristocratische paleizen. Het ligt dichtbij het Parque Eduardo de VII en de Avenida de Liberdade, één van de duurste straten van Lissabon. De Avenida de Liberdade is een dure winkelstraat met veel chique winkels van verschillende grote internationale modewinkels. Vanuit Avenida Novas heb je uitstekende toegang tot het openbaar vervoer. Het gebied kan tijdens spitsuren heel druk en chaotisch zijn met auto’s.

De gebouwen in dit gebied zijn over het algemeen wat nieuwer en ruimer dan in andere delen van de stad. Onroerend goed gelegen aan de Avenida de Liberdade is gewild en exclusief. Logischerwijs resulteert dit in hogere prijzen.

Avenida de Liberdade

De Avenida da Liberdade is de chicste boulevard van Lissabon bestaande uit een ruime tweebaansboulevard met daar tussen in een parkachtig groen gebied met kleine koffiehuisjes.

Het is de locatie voor designwinkels, dure restaurants en trendy bars. Tussen de luxueuze en exclusieve decadentie zijn er mooie voorbeelden van klassieke 19e-eeuwse Portugese architectuur en de twee centrale pleinen bevatten charmante waterpartijen en grote beelden.

De volledige boulevard loopt van het Restauradores plein tot het Marques de Pombal plein en is een aangename straat voor toeristen om te wandelen of de chique winkels te bezoeken.

Saldanha – Casal Ribeiro

Saldanha – Visconde Santarem

Avenida Liberdade – Liberdade 266

Saldanha

Ten noorden van het centrum van Lissabon in de omgeving van het plein Margues de Pombal ligt Saldanha. Een belangrijk pplein in deze buurt is het plein Duque de Saldanha. Op dit plein komen twee belangrijke straten van Lissabon samen, de Avenida Fontes Pereira de Melo en Avenida da República. In het midden van het plein staat het standbeeld van Joao Carlos de Sladanha Oliveira en Daun.

Tevens liggen het Dr. Anastácio Gonsalves House Museum en één van de oudste en mooiste cafés van de stad in de directe omgeving. Daarnaast vindt u in de buurt een prachtige arena waar naast stierengevechten, ook concerten, beurzen en andere evenementen worden georganiseerd.

Alfama en Graça

Alfama is de oudste wijk van Lissabon. Deze wijk onderscheidt zich door de smalle straatjes en steegjes. Vanaf de hoogste punt in de wijk heb je schitterend uitzicht over Lissabon en de Taag. De afgelopen jaren heeft Alfama zich op onroerend goed gebied verder ontwikkeld. In deze wijk wordt er veelal gerenoveerde appartementen aangeboden voor vakantieverhuur.

Graça en Alfama zijn locaties in Lissabon die het meest authentiek Portugees aanvoelen. De smalle straatjes en steegjes en de typisch Portugese gele trammetjes die met moeite door de smalle straatjes kunnen, dragen allemaal bij aan de charme van deze wijken. De gemiddelde prijzen in Alfama liggen iets hoger dan de prijzen in Graça.

Belém, Ajuda en Restelo

Belém is een historische buurt vol met musea en monumenten zoals Torre de Belém en Padrao dos Descobrimentos, evenals grote tuinen en parken. Tevens ligt het presidentieel paleis en een aantal ambassades in Belém.
Ajuda en Restelo liggen tegen Belém aan. Het zijn beide zeer veilige en rustige buurten met mooie huizen, villa’s en appartementen die een prachtig uitzicht hebben op de rivier de Taag en de Ponte 25 de Abril.

De gemiddelde prijzen van onroerend goed in Belém liggen hoger dan in Ajuda en Restelo, maar nog steeds lager dan in centraal Lissabon. Het is een interessant gebied om te investeren vanwege het vele ambassade personeel dat in deze buurt woont en hun vraag naar luxe, fraaie appartementen.

Parque das Nações

Deze moderne wijk ligt in het oosten van Lissabon vlakbij de Ponte Vasco da Gama. Het is over het algemeen een rustige wijk met veel hoogbouw en hotels. In dit gebied worden geregeld conferenties en evenementen georganiseerd. Vanuit deze buurt is er goede toegang tot het openbaar vervoer Lissabon.

De architectuur van onroerend goed in deze wijk is veel moderner en futuristischer dan in andere delen van Lissabon.

Wil je meer weten over investeren in Portugal, dan vind je hier het volledige aanbod. Benieuwd naar het aanbod specifiek in Lissabon, bekijk dan hier ons aanbod en verdere informatie.