Zorgeloos investeren in Spaans vastgoed

2 maart 2023

Zonder zorgen investeren in Spaans vastgoed

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren gaan kijken naar de mogelijkheden om te investeren in een vakantiehuis in binnen- en buitenland. Tijdens de Corona jaren nam de verkoop van vakantiewoning in Nederland een enorme vlucht. Maar ook de vraag naar buitenlands onroerend goed is fors gegroeid. Investeren in vastgoed wordt steeds meer als een aantrekkelijke belegging beschouwt en kan daarom een mooie aanvulling op je hele beleggingsportefeuille zijn om je risico’s te spreiden.

Nu is het natuurlijk niet zo dat iedereen maar moet investeren in stenen. Dit doe je alleen met vermogen dat je werkelijk kunt missen, maar dat geldt ook voor investeren in aandelen, opties en andere vormen van beleggen. Het voordeel van beleggen in stenen is dat het tastbaar is.

Los van de risico’s die investeren met zich meebrengen, kan investeren in stenen interessant zijn.

Waardepotentieel

De geschiedenis heeft geleerd dat investeren in stenen nog nooit slecht is geweest. Natuurlijk zien we een daling van de prijzen, maar als je de vastgoedmarkt over een langere periode beschouwt dan zien we door de jaren heen beslist een waardevermeerdering.
Naast het spreiden van je vermogen en de kans op een waardestijging van de woning is ook het eigen gebruik een niet onbelangrijke reden om te investeren. De tijd die jij met je familie of vrienden doorbrengt in jouw vakantiehuis en de herinneringen die je daar maakt is onbetaalbaar. Daar kan geen belegging tegenop.

Maandelijkse inkomstenbron door je woning te verhuren

Indien jij je vakantiehuis tijdens jouw afwezigheid ook wilt verhuren, dan kan dit een fraai rendement opleveren. Uiteraard is dit rendement afhankelijk van een aantal factoren; hoe is het economische klimaat, hoe lang verblijf je zelf in de woning, in welke periode wil jij er zelf zijn, is de locatie van jouw vakantiewoning aantrekkelijk voor gasten en welke voorzieningen of faciliteiten zijn er in de omgeving?
Het interessante van verhuren is dat je met de inkomsten uit verhuur weer een deel van jouw eigen kosten kunt dekken.

Zoek betrouwbare partijen

Om zorgeloos te investeren is het handig om een aantal zaken in acht te nemen. Ga in zee met betrouwbare makelaars of bemiddelaars. Laat je bijstaan door een Spaanse advocaat die jouw kan begeleiden met alle documenten en op de hoogte is van de lokale wet- en regelgeving. Zoek een betrouwbare verhuur- en beheerpartij, die jouw woning kan verhuren en het beheer en onderhoud van jouw vakantiewoning kan regelen.

Zorgeloos investeren via Second Home Invest

Wil je echt zorgeloos investeren dan helpen wij jou graag. Om de ideale vakantiewoning te vinden, nemen wij je stap voor stap bij de hand tijdens het hele aankoopproces. In verschillende regio’s in Spanje hebben wij de pareltjes alvast voor je geselecteerd. Wij bemiddelen alleen in nieuwbouw vakantiehuizen en appartementen op luxe en fraai gelegen Golf en Beach resorts in Spanje.

Deze resorts liggen op fraaie plaatsen, omgeven door de natuur en het strand is nooit ver weg. Ieder met een eigen uniek karakter. De nieuwbouwwoningen die hier worden gebouwd, worden afgewerkt met luxe keukens en badkamers, fraaie vloeren en beschikken allen over airco’s en ruime terrassen of tuinen.

De resorts zelf beschikken over één of meerdere 18 holes golfbanen, een clubhuis met golfshop, een wellness & sauna, fitnessruimtes en restaurants.
Ben je geïnteresseerd in zorgeloos investeren en ben je benieuwd naar de individuele resorts die wij vertegenwoordigen, bekijk dan hier ons volledige aanbod.

Stap voor stap persoonlijke begeleiding

Op het moment dat er een vakantiewoning tussen zit waar je meer over wilt weten, dan maken wij graag een persoonlijke afspraak met je. Dit kan via een videocall of een afspraak bij jou thuis. We bespreken je wensen en informeren je uitgebreid over het resort, de woning van je voorkeur en alle andere zaken die spelen bij de aankoop van en vakantiewoning in Spanje. Uiteraard proberen we ook al je vragen te beantwoorden.

Mocht je na dit gesprek verder willen, dan kunnen we een bezichtigingsafspraak voor je plannen. Tevens kunnen we dan, indien je dat wilt, een kennismakingsafspraak bij een Spaanse advocaat maken.

Wij vertegenwoordigen de verschillende Spaanse ontwikkelaars op de Nederlandse markt. De prijzen die wij hanteren op onze website zijn gelijk aan die op de website van de projectontwikkelaars. Het voordeel om te kopen via Second Home Invest, is dat je zonder extra kosten profiteert van onze persoonlijke begeleiding in Nederlands en als je dat wilt, kun je gebruik maken van ons professionele netwerk van adviseurs op juridisch, fiscaal en financieel gebied.