your TRUSTED advisor

Bij een vakantiehuis in Spanje kopen

Vakantiehuis Spanje kopen

Overweeg jij een vakantiehuis in Spanje te kopen, dan ben je bij Second Home Invest op precies de juiste plek. Al meer dan tien jaar verkopen wij luxe vakantiehuizen in landen als Portugal en Spanje. De kans is groot dat je ons wel eens op tv hebt gezien, want we zijn al meerdere jaren te gast bij verschillende programma’s op RTL4. In deze programma’s komen onze nieuwbouwprojecten voorbij, toegelicht door ons. Daar zijn we blij mee, want wij willen geïnteresseerden graag vertellen en laten zien waarom een vakantiehuis in Spanje kopen een leuk én slim idee is.

Spanje: warm en niet ver weg

Dromen over een eigen vakantiehuis is leuk. Droom jij over in welk land dat huis staat? En op welke plek? Hoe ziet de woning eruit, van binnen en van buiten? Hoe groot mag het zijn? Moet het een zwembad of een grote tuin hebben? 

Wij merken na al die jaren dat de voorkeur van veel Nederlanders uitgaat naar een vakantiewoning in een wat warmer land, maar niet al te ver weg. En dus komen veel mensen uit bij Spanje.

Een vakantiehuis in Spanje kopen heeft als voordeel dat je kunt genieten van een heerlijk klimaat. Het zuiden van Spanje is misschien nog wel iets warmer dan de noordelijke regio, maar overal geldt; in de zomer loopt het kwik op tot boven de dertig graden en in de winter kom je zelden onder de tien graden uit. Je kunt dus het hele jaar door aangenaam vertoeven in je eigen vakantiewoning.

Ook de afstand maakt Spanje een aantrekkelijke bestemming. In een paar uur vlieg je naar verschillende (grote) steden in Spanje. Op de luchthaven kun je snel en eenvoudig een huurauto meenemen die je naar je vakantiewoning brengt. 

Natuurlijk kun je ook met je eigen auto naar Spanje gaan. Een groot deel van de Nederlanders vindt het juist heerlijk om de rit te maken, vaak gecombineerd met een overnachting is een comfortabel hotel. 

Luxe vakantiehuis Spanje kopen

Als mensen hebben besloten dat ze een vakantiewoning in Spanje willen kopen, gaan ze op zoek naar een geschikte woning. Dit kan een uitdaging zijn omdat het aanbod groot is. Er zijn appartementen in grote steden en vrijstaande huizen die wat meer afgelegen liggen. En er is bestaande bouw en nieuwbouw. 

Second Home Invest kiest er heel bewust voor om te bemiddelen in nieuwbouwhuizen. Want op die manier weten we hoe de huizen zijn gebouwd en hoe de afwerking is. Daarbij letten we er goed op dat we alleen nieuwbouwhuizen aanbieden waarbij de bouw en de afwerking van alleen de allerbeste kwaliteit is. Zo weten onze kopers dat ze investeren in een gloednieuwe woning waar niks aan mankeert.

Wij werken samen met projectontwikkelaars die sterrenresorts bouwen op prachtige plekken in Spanje. De vakantiehuizen op deze resorts zijn erg divers; er zijn vaak appartementen, townhouses, geschakelde en vrijstaande villa’s. Allemaal in verschillende prijsklassen. Sommige woningen hebben een eigen zwembad en vaak beschikken de resorts over grotere (verwarmde) binnen- en buitenzwembaden. Ook zijn er andere luxe voorzieningen waar woningeigenaren en huurders gebruik van kunnen maken, zoals golf- en tennisbanen, fitness- en wellnessfaciliteiten.

Voordat wij deze vakantiewoningen in ons portfolio opnemen, kijken we erg kritisch naar alle punten die hierboven staan. Is de kwaliteit van de bouw perfect? Zijn de papieren in orde? Zijn de woningen luxe ingericht en hoogwaardig afgewerkt? Zijn er voldoende (luxe) faciliteiten? Is de ligging van het resort aantrekkelijk? Kunnen we vinkjes zetten bij alle punten op onze uitgebreide checklist, dan nemen we een project op in ons portfolio en komt deze op onze websites te staan.

Voordelen vakantiehuis Spanje kopen

Een vakantiehuis kopen in Spanje is een verstandige investering. Zeker als je het vergelijkt met sparen of beleggen. De geschiedenis heeft geleerd dat investeren in vastgoed, evenals andere investeringen risico’s met zich meebrengt, maar over het algemeen rendabel is en daar profiteren huiseigenaren van. De kans is groot dat de waarde van vastgoed zal namelijk met de jaren zal stijgen en dat betaalt zich uit op het moment dat je de woning weer verkoopt.

Ook op korte termijn kun je geld verdienen aan je vakantiehuis in Spanje, want indien jij dat wilt, kan jouw huis tijdens jouw afwezigheid verhuurd worden aan anderen. Alle voordelen die we hierboven noemen, gelden dan net zo goed voor de huurders. Ook zij genieten van de faciliteiten op het resort en van de prachtige ligging van jouw huis. Die zaken én het feit dat Spanje in alle seizoenen aangenaam is om te verblijven, maken de kans zeer groot dat jouw vakantiewoning het hele jaar door verhuurd kan worden. Dat is alvast een fijn rendement.

Daarnaast is het hebben van een vakantiehuis in Spanje leuk en fijn: het is niet alleen een investering, maar het is ook jouw eigen thuis op een andere plek. Een woning waar je graag in verblijft met vrienden, familie of alleen. Dat maakt deze investering tastbaar. 

 

Vakantiehuis kopen via Second Home Invest

Een vakantiehuis in Spanje kopen kun je niet zonder de juiste tips, adviezen en begeleiding. Bij Second Home Invest weten we van de hoed en de rand; wij helpen jou bij de aankoop van jouw droomhuis. Dat doen we stap voor stap en door open en eerlijk met je te communiceren. Zo is jouw vakantiewoning niet alleen méér dan plezierig om in te verblijven, maar kijk je ook met een goed gevoel terug op het aankoopproces.

Contact