Waarom investeren in buitenlands vastgoed?

28 februari 2022

Is investeren in een huis in het buitenland nou echt een goede investering? Je bent niet de enige die zich dat afvraagt. Sinds de eerste dag van Second Home Invest, is dit de vraag die wij het meest krijgen. Dat is logisch, want een huis in het buitenland kopen klinkt als een mooi maar misschien ook als een abstract en onwerkelijk idee. We hebben goed nieuws, want investeren in buitenlands vastgoed is erg interessant voor iedereen met vermogen. We leggen graag aan je uit waarom.

 

Sparen of aandelen? Liever niet

Eerst even dit: vanwaar de behoefte om te investeren in vastgoed? Dit heeft momenteel vooral te maken met de slechte alternatieven. De spaarrente is 0, en soms nog minder dan dat. Sparen levert je dus niks meer op. En komt jouw vermogen boven het vrijgestelde bedrag uit, dan betaal je ook nog eens belasting.

Iets anders dat je met je geld kunt doen, is beleggen in aandelen. Je maakt kans op een hoger rendement dan bij sparen, maar dat is niet gegarandeerd. Bovendien is het onzeker: je kunt je inleg verliezen. Dat kan ook anders en dus onderzoeken steeds meer mensen of investeren in buitenlands vastgoed iets voor hen is.

 

Ga beleggen in stenen!

Trouwens, het aantal Nederlanders dat investeert in vastgoed in het buitenland is de laatste jaren sterk gegroeid. Maar natuurlijk is de rente niet altijd zo beroerd geweest. Ook toen de rente nog (behoorlijk) acceptabel was, investeerde men graag in een huis in het buitenland. Om de zeer voor de hand liggende reden dat ze een droom najaagden: een eigen huis in hun favoriete land.

Misschien geldt dit ook voor jou en droom je al jaren van een eigen woning in het buitenland. Misschien is het verwezenlijken van die droom jouw voornaamste drijfveer.

Wij vertellen je ook graag waarom investeren in buitenlands vastgoed zo interessant én slim is. Want iedereen die deze stap zet, investeert zijn vermogen in een luxe appartement waar hij nog jaren plezier van heeft. En wel om twee redenen: je geniet van het rendement én je geniet als trotse eigenaar ook zelf van jouw vakantiewoning op een droomlocatie in Portugal.

 

Profiteer van maximaal rendement

Investeer jij jouw vermogen in buitenlands vastgoed, dan heb je dubbel geluk. In de eerste plaats omdat jouw vakantiewoning verhuurd kan worden aan derden. Het hele jaar wordt jouw luxe appartement met gemak verhuurd aan toeristen en profiteer jij van de huuropbrengst. Een mooie bron van doorlopend inkomen. Wij noemen dit het rendement op korte termijn. Maak je geen zorgen: de verhuur wordt verzorgd door een betrouwbare partner. Daar heb jij als eigenaar geen omkijken naar.

In de tweede plaats is investeren in vastgoed verstandig omdat de waarde van stenen stijgt. Dit is het rendement op de lange termijn. Jouw vakantiewoning wordt door de jaren heen alleen maar meer waard. De huuropbrengst en de waarde van jouw vastgoed stijgen mee met de inflatie en dat is een mooie zekerheid.

Oké, we doen er nog een schepje bovenop. Wist je dat jouw vakantiewoning in het buitenland niet je hoofdwoning is maar je tweede woning, en dat je er daarom geen vermogensrendementsheffing over betaalt in box 3? Misschien is dat wel het doorslaggevende argument…

 

Geniet ook zelf van je tweede woning

We laten de fiscale voordelen even voor wat het is. Want investeren in buitenlands vastgoed heeft nóg een voordeel, en wel een hele mooie: natuurlijk geniet jij ook zelf van jouw vakantiewoning in het buitenland. Vaak is een verblijf in je vakantiehuis meerdere keren per jaar mogelijk; hoe het precies zit, lees je bij het betreffende project in Portugal. Investeren in buitenlands vastgoed is dus ook om die reden aantrekkelijker én leuker dan sparen of aandelen.

Wij kunnen je nog veel meer vertellen over deze voordelen en we beantwoorden graag al je vragen over investeren in een vakantiewoning in het buitenland. Neem je contact met ons op? Of lees hier onze tips bij het kopen van een huis in het buitenland of onze checklist.