Denk je erover na om een vakantiehuis in het buitenland te kopen en ben je op zoek naar extra advies? Wij zetten voor jou 5 tips bij het kopen van een huis in het buitenland op een rij.

Bezichtigen

Ook al is het soms wat verder weg, het is altijd belangrijk dat je jouw toekomstige woning zelf gaat bezichtigen wanneer je deze serieus overweegt. Zo zie je niet alleen het huis maar ook de omgeving, proef je de sfeer van de locatie en krijg je dus ook gelijk een goed idee van wat het aantrekkelijk zou maken voor anderen wanneer je jouw woning gaat verhuren.

Fiscale zaken

Als je een huis koopt in het buitenland is het verstandig om de daarbij horende fiscale zaken uit te zoeken. Dit kan je het beste samen doen met een adviseur en/of makelaar zodat je zeker weet dat je goed voorbereid bent. Second Home Invest kan jou hierbij verder helpen en kan je in contact brengen met de juiste experts.

Wetgeving

Eén van de 5 tips bij het kopen van een vakantiehuis in het buitenland is wetgeving. Verdiep je goed in de wetgeving van een ander land zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook in dit geval is het goed om er een externe partij bij te betrekken die hier al ervaring mee heeft, zodat je zeker weet dat je goed op de hoogte bent van de wetgeving in het land waar jou vakantiehuis staat en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

5 tips bij het kopen van een huis in het buitenland

Verhuur

Een belangrijk onderdeel van een vakantiehuis in het buitenland kopen is natuurlijk de verhuur wanneer je er zelf niet zit. Hier komt veel bij kijken. Denk aan het inhuren van mensen die kunnen zorgen voor de sleuteloverdracht, schoonmaak en eventueel tussentijds onderhoud en reparaties. Bij een aantal van onze projecten wordt het verhuur en beheer van jouw appartement volledig voor je geregeld. Zo hoef jij verder hier niet naar om te kijken en kan je zorgeloos genieten van jouw eigen woning in het buitenland, zelfs als je thuis in Nederland zit.

Andere locaties

Focus niet op één locatie. Het is goed om verschillende opties open te houden. Zeker als je een woning in het buitenland gaat bezichtigen is het verstandig om te kijken of je meerdere woningen en/of appartementen kan bekijken. Zo krijg je niet alleen een beter beeld van de omgeving maar kun je locaties vergelijken. Het zal je tweede thuis worden, dus is het belangrijk dat je volledig tevreden bent met de woning.

Meer weten?

Wij hopen dat deze 5 tips bij het kopen van een vakantiehuis in het buitenland jou op weg kunnen helpen. Wil je graag meer informatie? Alles begint met een goed gesprek. Samen kijken wij dan naar je wensen en informeren wij je over projecten. Tijdens een eerste gesprek kunnen wij je informeren over zaken zoals verhuurmanagement, financiering, natuurlijk rendement en fiscale consequenties. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier de projecten voor Oostenrijk en Portugal en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.