5 tips bij het vakantiehuis buitenland kopen

8 april 2020
5 tips bij het kopen van een huis in het buitenland

Denk je erover na om een vakantiehuis in het buitenland te kopen en ben je op zoek naar extra advies? Wij zetten voor jou 5 tips bij het vakantiehuis kopen buitenland op een rij.

Bezichtigen

Wanneer je serieus overweegt om een woning in het buitenland te kopen, dan adviseren wij altijd om de locatie ter plaatse te gaan bezoeken, ook al is het soms wat verder weg. Zo zie je niet alleen de plek van het vakantiehuis, maar ook de omgeving, proef je de sfeer van de locatie en krijg je dus ook gelijk een goed idee van wat het aantrekkelijk zou maken voor anderen wanneer je jouw woning gaat verhuren.

Fiscale zaken van een vakantiehuis kopen buitenland

Als je een vakantiehuis kopen buitenland overweegt dan is het verstandig om de daarbij goed te laten informeren over de fiscale consequenties. Wij adviseren iedereen dringend om ter plaatse in gesprek te gaan met een fiscalist, advocaat en/of notaris, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid bent. Second Home Invest kan jou hierbij verder helpen en kan je in contact brengen met de juiste experts.

Wetgeving bij het vakantiehuis kopen buitenland

Eén van de 5 tips van een vakantiehuis kopen buitenland is, verdiep je in de wetgeving van het land waar jij je vakantiehuis koopt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook in dit geval is het goed om er een externe partij bij te betrekken die hier al ervaring mee heeft. Zo ben je altijd op de hoogte van de huidige wetgeving of eventuele wijzigingen die er aan zitten te komen. Indien je dit wilt kun je gebruik maken van ons netwerk van specialisten.

5 tips bij het kopen van een huis in het buitenland

Verhuur van vakantiehuis kopen buitenland

Een belangrijk onderdeel van een vakantiehuis kopen buitenland is de overweging of jij je huis wilt verhuren tijdens jouw afwezigheid wilt verhuren of niet. Hier moet je aan een aantal zaken denken. Denk aan het inhuren van mensen die kunnen zorgen voor de sleuteloverdracht, schoonmaak en eventueel tussentijds onderhoud en reparaties. Bij een aantal van onze projecten wordt het verhuur en beheer van jouw appartement volledig voor je geregeld. Zo hoef jij verder hier niet naar om te kijken en kan je zorgeloos genieten van jouw eigen woning in het buitenland, zelfs als je thuis in Nederland zit.

Andere locaties

Focus niet op één locatie. Het is goed om verschillende opties open te houden. Zeker als je een woning in het buitenland gaat bezichtigen is het verstandig om te kijken of je meerdere woningen en/of appartementen kan bekijken. Zo krijg je niet alleen een beter beeld van de omgeving maar kun je locaties vergelijken. Het zal je tweede thuis worden, dus is het belangrijk dat je volledig tevreden bent met de woning.

Meer weten over een vakantiehuis kopen buitenland?

Wij hopen dat deze 5 tips bij een vakantiehuis kopen buitenland jou op weg kunnen helpen. Wil je graag meer informatie? Alles begint met een goed gesprek. Samen kijken wij dan naar je wensen en informeren wij je over projecten. Tijdens een eerste gesprek kunnen wij je informeren over zaken zoals verhuurmanagement, financiering, natuurlijk rendement en fiscale consequenties. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier de projecten voor Spanje en Portugal en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.