Portugal alternatief voor Spanje

Wil jij een vakantiehuis kopen in Spanje? Heb je weleens aan Portugal gedacht?

De westerbuur van Spanje heeft veel te bieden. Vaak wordt Portugal vergeten, terwijl het vaak net zo mooi, of zelfs mooier is dan Spanje. Het land zit vol met mooie bezienswaardigheden, heeft een enorm lange kust en is één van de meest vreedzame landen van de wereld! Net zoals Spanje kent Portugal een warm klimaat. In Algarve schijnt de zon maar liefst twee keer zoveel als in Nederland. Wil je graag een ’tweede thuis’ kopen? Bekijk dan Portugal als alternatief voor Spanje.

De mensen

Portugezen zijn vriendelijke mensen. Ze zijn gastvrij en hechten veel waarde aan hun band met familie en vrienden. Ook zijn ze trots op hun cultuur. Met name de Fado (het Portugese levenslied) en de volksdansen.

Daarnaast weten ze in Portugal als geen ander hoe ze moeten genieten. Mede door het heerlijke weer wordt er veel buiten de deur geleefd en gegeten. Er hangt een ontspannen sfeer en is dus ideaal wanneer je wil bijkomen van de Nederlandse hectiek.

Minder toerisme

Veel mensen gaan op vakantie naar Spanje of hebben daar zelfs een tweede woning. Veel minder mensen kiezen voor Portugal. En dat heeft een groot voordeel. Veel minder toeristen en minder drukte bij de mooie bezienswaardigheden die jij wil zien.

Huis kopen Portugal Porto

Mooie steden

De mooie steden van Spanje zoals Madrid en Barcelona, zijn allemaal wel bekend en je bent er misschien zelfs al eens geweest. Maar wist je dat de grote steden in Portugal ook fantastisch zijn om te bezoeken? Gehoord van Porto of Lissabon? Lissabon is een heuse wereldstad en wordt ook wel het San Francisco van Europa genoemd. Lissabon is namelijk gebouwd op zeven heuvels. De vele bezienswaardigheden zijn te bezichtigen met tram, lift of gewoon te voet.

Dertig minuten rijden van Lissabon ligt Sintra, een sprookjesachtige stad vol kastelen en paleizen met bijzondere tuinen. Denk aan bijvoorbeeld Palácio Nacional da Pena (het paleis van Pena) die op 450 meter hoogte garant staat voor een fantastisch uitzicht over Sintra en een onvergetelijke herinnering.

Rijke historie

Net als Spanje kent Portugal een rijke geschiedenis. Er zijn talloze kastelen, mooie gebouwen en musea te bezichtigen, met allen hun eigen verhaal.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stad Coimbra. Tijdens de middeleeuwen was Coimbra meer dan een eeuw lang (van 1139 tot 1255) de hoofdstad van Portugal. Mede dankzij de rijke historie en prachtige gebouwen zoals het klooster van Santa Cruz, de kathedraal Sé Velha en eeuwenoude universiteit.

Maar ook in de huidige hoofdstad Lissabon kan er flink genoten worden van de rijke historie. Zo vind je in het centrum de Kathedraal van Lissabon. En ten oosten van het centrum vind je Alfama, de oudste wijk van de stad. De bekende steile straten en stegen zijn één van de meest belangrijke bezienswaardigheden.

Waar kent u ons van?

De mooie projecten die wij aanbieden, brengen wij geregeld onder de aandacht via verschillende mediakanalen.

Ook werken wij regelmatig mee aan interviews en TV-reportages van o.a. RTL4, om meer te vertellen over een project en de visie achter een project.

Meer informatie

De fantastische kust

De kust van Portugal is meer dan 800 kilometer lang. Strand genoeg dus. Er zijn veel mooie plekken te vinden met rotsachtig gebieden, stranden en helder blauw water. Een spectaculair uitzicht dus!

Vaar je met de boot langs de kust van Portugal, dan is de kans groot dat je dolfijnen ziet zwemmen. Verder is de Portugese kust één van de beste plekken om te leren surfen. De zee is wat ruiger, wat zorgt voor grotere golven. Begin je liever klein, dan is Algarve een zeer geschikte plek.

Portugal Algarve rots formatie

Meer genieten voor minder

Voor 10 euro heerlijk uit eten? Dat kan in Portugal. Een biertje bij het avondeten? Gemiddeld kost dit maar een euro. Spanje is ook niet duur, maar Portugal is toch echt goedkoper! Dat betekent dus meer genieten, voor minder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Portugezen graag buiten de deur eten met familie en vrienden, in de gezellige sfeer van Portugese steden.

Heerlijke koffie

Net als in Spanje is in Portugal koffie één van de belangrijkste levensmiddelen. Vrijwel elke supermarkt heeft een koffiezetapparaat staan. Met koffie van hoge kwaliteit, want de Portugezen vinden dit zeer belangrijk.

Sangria, wijn en bier

In het Spaanse leven is er vaak wel een gelegenheden voor een heerlijk alcoholisch drankje. Ook in Portugal houden ze hier wel van. En dat moet soms ook wel, want een heerlijk Portugees biertje is een prima dorstlesser in de warme zon. Naast bier wordt er ook vaak wijn of sangria gedronken.

Portugal is niet voor niks een belangrijke wijnproducent. De wijnen van Porto zijn het meest bekend. Maar als je in de buurt bent van Lissabon is het ook zeker de moeite om wijn uit de wijnstreken in de buurt van Lissabon te proberen. Denk hierbij aan Colares, Setúbal en Bucelas.

Meer een sangria fan? Ook dan zit je in Portugal goed. 

Huis kopen in Portugal?

Heb je dit gelezen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een vakantiehuis kopen in Portugal? Second Home Invest biedt jou een groot aanbod, namelijk luxe appartementen aan de prachtige kust van de Algarve, een exclusieve woning in Lissabon of een fraai huis aan de Silver Coast. Bekijk hieronder het aanbod in Portugal als alternatief voor Spanje.

Nieuwbouw vakantiewoningen Portugal

Nieuw

Portugal | Algarve
Vale de Milho Village

Portugal | Vale de Milho
Prijzen vanaf € 575.000,-
 • townhouses in Carvoeiro
 • tuin met privé zwembad
 • dichtbij centrum Carvoeiro
 • nabij stranden
 • binnen uur van Faro Airport

Nieuw

Portugal | Algarve
Primelife

Portugal | Primelife appartementen
Prijzen vanaf € 445.000,-
 • appartementen in Carvoeiro
 • verhuurplicht met voldoende eigen gebruik
 • weelderige tuin met gezamenlijk zwembad
 • Op loopafstand centrum Carvoeiro
 • nabij stranden
 • binnen uur van Faro Airport

Portugal | Algarve
Wyndham Grand

Portugal | Wyndham Grand appartementen
Prijzen vanaf € 567.000,-
 • luxe appartementen Quinta do Lago
 • eerste 5 jaar 4% gegarandeerde verhuuropbrengst
 • 12 weken eigen gebruik p.j.
 • dichtbij strand en Ria Formosa
 • binnen- en buitenzwembad
 • luxe spa & wellness

Contact

reCAPTCHA is required.