Ook in de winter is Spanje aantrekkelijk

Veel Nederlanders ontvluchten jaarlijks de sombere, korte winterdagen in Nederland door te overwinteren in Spanje. Geef ze eens ongelijk. Als jij de keuze had, zou jij dit dan ook niet willen? Of het nu voor 3 maanden is of voor 3 weken, een periode naar de zon tijdens onze wintermaanden is toch heerlijk, zeg nou zelf. Daar knap je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk heel erg van op.

Warme zomers maar ook heel aangename winters

Daar hoeven we natuurlijk niet lang over na te denken. Het klimaat in Spanje is jaarrond heel goed, met warme zomers en aangename winters. Spanje kent meer dan 300 dagen zon per jaar.

Dat betekent dat het ook in de wintermaanden goed toeven is. Natuurlijk zitten er dan ook regen- en frisse dagen tussen, maar het aantal dagen dat de lucht helderblauw is én dat er geen neerslag valt zijn in Spanje vele malen hoger dan in ons koude kikkerlandje.

Hierdoor kun je ook in de maanden november tot en met februari goed buiten zijn. Op de goede dagen behoort een terrasje pakken zelfs tot de mogelijkheden.

Goed voor lijf en leden én de geest

Het goede weer zorgt ervoor dat je veel meer buiten bent. Lange wandelingen maken langs het strand, de natuur in of lekker fietsen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Frisse lucht, meer beweging en zonlicht op het hoofd is niet alleen goed voor lijf en leden, maar ook voor de mentale gezondheid. Merk jezelf ook niet dat je door de zon en frisse lucht vrolijker wordt. De zon en blauwe lucht dienen als beste medicijn.

Wij merken dat in Nederland natuurlijk ook. In de wintermaanden gaan we met zijn allen lekker cocoonen. We trekken ons terug in ons eigen huis. Met de kerstdagen en feestdagen vinden we dat fijn en gezellig, maar voor velen mag de lente van januari of februari wel weer beginnen. Buiten zijn en vooral meer zonlicht op ons huid, doet ons gewoon goed. Dus in de winter in Spanje zijn is gewoon echt gezond.

Actiever sociaal leven

Het heeft natuurlijk allemaal met elkaar te maken, maar als het weer beter is, komen mensen ook gewoon meer buiten en dan zien we dat mensen ook hun sociale contacten intensiever onderhouden. Kijk maar naar je eigen situatie in Nederland. In het voorjaar en de zomer zijn we meer geneigd om een terrasje te pakken met familie, een lange fietstocht te maken met je partner of een festival te bezoeken met vrienden.

In de winter staan de sociale contacten op een lager pitje. Met de feestdagen zoeken wel elkaar wel op en natuurlijk bezoeken we onze ouders en vrienden wel in die wintermaanden, maar zodra het mooie weer zich weer aandient, zijn we meer genegen om sociale activiteiten met elkaar te ondernemen. En precies dat is wat er ook gebeurt tijdens een verblijf in de winter in Spanje.

We zien een nieuwe trend, energie-overwinteraars

Er zijn natuurlijk nog tal van andere redenen te benoemen waarom de winter in Spanje aantrekkelijk is. Maar we zien ook een nieuwe trend ontstaan, namelijk de energie-overwinteraars. Mensen die naar Spanje gaan in de winter omdat de energiekosten in Spanje lager zijn dan in Nederland. En dat heeft alles te maken met het klimaat. Het is in Spanje gewoon warmer, waardoor je niet zo veel hoeft te stoken.

Bijgaand artikel op de NOS website laat zien dat touroperators steeds meer boekingen krijgen van Noord-Europeanen die een aantal weken tot een langere periode naar Spanje gaan tijdens de lange wintermaanden.

Kortom, is het aantrekkelijk om in de winter in Spanje te zijn? Ja natuurlijk!

Want naast het mooie weer en het gezondheidsaspect is het gedurende de wintermaanden ook minder druk in Spanje. Deze periode biedt daarom ook een prima gelegenheid om de echte Spaanse toeristische hotspots te bezoeken zonder de enorme drukte van de zomer.

Spreekt het je aan om te overwinteren in Spanje?

Denk je na het lezen van dit blog, dit is ook echt waar ik naar op zoek ben? Hoe fijn zou het dan zijn om je eigen huis in Spanje te hebben. Met een eigen huis op een fraaie locatie raak je vertrouwt met de omgeving en met nieuwe mensen. Bouw nieuwe vriendschappen op en geniet van de mooie wintermaanden in jouw eigen Spaanse huis.

Bekijk onze website en laat je inspireren door de appartementen en villa’s op de verschillende golf- & beach en wellness resorts waarvoor wij bemiddelen in Nederland. Wie weet zit er een pareltje tussen waar jij de komende winters kunt overwinteren.