Portugal de meest interessante optie na de Corona crisis

29 april 2020
Waarom Portugal de meest interessante optie na de Corona crisis is

Terwijl we samen uitdagende tijden beleven hebben wij de overtuiging dat we Covid-19 uiteindelijk met gezamenlijke inspanning onder controle zullen krijgen en dat de markten en economieën zich uiteindelijk zullen gaan herstellen. De verwachting is dat men vooral op zoek zal gaan naar gebieden waar het veilig is of waar het veilig voelt. Massatoerisme en landen waar het Covid-19 virus enorm heeft toegeslagen zullen voorlopig worden vermeden. Waarom Portugal de meest interessante optie na de Corona crisis is? De Algarve biedt precies wat men straks zoekt. 

Internationale pers lovend over de aanpak van Covid-19 in Portugal
In dit kader werd Portugal de afgelopen periode door verschillende buitenlandse media aangehaald als voorbeeld in de strijd tegen de verspreiding van het COVID-19-virus. De Duitse krant Der Spiegel herinnert eraan dat Portugal één van de meest geïsoleerde landen van Europa is en dat de enige ziekte gevallen afkomstig zijn uit landen als Spanje en Italië. RTL nieuws legt uit waarom Portugal beter met de corona-crisis omgaat en hoe het land heeft kunnen leren van de aanpak van andere landen. The Guardian benadrukt de gezamenlijke inspanning en de vroege maatregelen van de Portugese regering in combinatie met de permanente aandacht voor wat er in andere Europese landen gebeurde. The New York Times wijst ook op de voorzichtigheid van Portugal bij het beheer van de quarantaine. CNN en El País prijzen daarentegen de maatregelen om het burgerschap te verlenen aan alle migranten en asielzoekers die een verblijfsaanvraag hebben ingediend om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot sociale zekerheid en gezondheidszorg, terwijl het land de verspreiding van het coronavirus bestrijdt. Deze maatregelen èn het feit dat Portugal dun bevolkt is, hebben er toe geleid dat er relatief weinig besmettingen en doden zijn. Portugal heeft aangekondigd om de maatregelen weer te gaan versoepelen.

Dromen mag nog steeds
Je zakelijke of privé situatie is wellicht in een ander daglicht komen te staan en sommige zaken die tot voor kort als vanzelfsprekend werden beschouwd, blijken toch van grotere waarde dan we dachten. Hoe erg het COVID-19 virus ook inhakt in ons dagelijks leven, het doet ons in ieder geval weer beseffen waar het allemaal om draait en wat echt belangrijk is in het leven. Een mooi moment om die langgekoesterde droom van een fijn en luxe vakantiehuis in Portugal kopen, toch eens verder te onderzoeken.

Algarve eerste keus bij het zoeken naar een tweede woning
Onlangs heeft Forbes Magazine aangegeven dat de Algarve de eerste optie is om te gaan wonen en met pensioen te gaan nadat de Covid-19 pandemie voorbij is. Mary Lussiana schrijft in The Telegraph een artikel met 20 redenen om te kiezen voor Portugal wanneer de pandemie voorbij is.

Twee gebieden die wij met name willen benoemen zijn: het authentieke binnenland van de Algarve in het Zuiden en de Silver Coast, iets boven Lissabon. Beide gebieden zijn goed bereikbaar maar weg van het massatoerisme, terwijl je hier wel alle voorzieningen bij de hand hebt voor een fijn verblijf met familie en vrienden.

Je weet nu waarom Portugal de meest interessante optie na de Corona crisis is. Wil jij ook genieten van een fijn vakantiehuis in Portugal en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan hier ons huidige aanbod.