Genieten van je vakantiehuis in Spanje

1 maart 2023

Heerlijk genieten van je vakantiehuis in Spanje

Het aantal buitenlanders die de afgelopen jaren een tweede huis in Spanje heeft gekocht is enorm toegenomen. Ondanks of misschien wel door Corona is er een enorme stijging te zien. In de tweede helft van 2021 zijn er ruim 63.000 huizen gekocht door niet-Spanjaarden. Dat is een stijging van 41,9% in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Meer dan de helft (54,8%) betrof het buitenlanders die al In Spanje woonden, 45,2% van deze huizen werden gekocht door buitenlanders die niet in Spanje wonen*.

Ontsnap aan het jachtige, drukke bestaan in Nederland

Wij kunnen ons goed voorstellen dat steeds meer mensen een vakantiehuis in Spanje kopen. Want zeg nou zelf een huis is Spanje is toch echt genieten. Of je er nu alleen met de vakanties komt, komt overwinteren of er permanent gaat wonen, een huis in Spanje kan een echt toevluchtsoord zijn om het drukke, jachtige bestaan in Nederland even of voor langere tijd te kunnen ontsnappen.

Een eigen thuis in Spanje geeft je de mogelijkheid om tot rust te komen in je eigen vertrouwde omgeving. Of je er nu komt om op afstand te werken, vakantie te vieren of te overwinteren, in alle seizoenen van het jaar is het klimaat zo aangenaam dat alleen dit al een reden kan zijn om hier je eigen huis te kopen.

Overdag ga je er lekker op uit, wandelingen maken langs het strand, genieten van de natuur of lekker cultuur snuiven in fraaie dorpjes en steden. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Dan ’s avond typische streekgerechten eten in een authentiek Spaanse restaurant met een mooi glas wijn of zelf koken en heerlijk eten op je terras bij de ondergaande zon in een aangenaam klimaat. Dat is voor velen toch wel het ultieme genieten waar we allemaal wel eens van dromen?
Werken in een inspirerende omgeving

Misschien heb je de droom om in Spanje te gaan wonen en werken? Ook dan geniet je op een andere manier van het leven. Het leven in Spanje is relaxter en minder gejaagd. Men neemt meer de tijd voor bepaalde zaken. We herkennen dat waarschijnlijk allemaal wel. De lange siësta’s tussen de middag en de term mañana mañana komt niet voor niets uit Spanje. Natuurlijk vergt deze levensstijl wel wat aanpassingsvermogen voor ons Noord-Europeanen, maar tegelijkertijd is het ook wel heel aanlokkelijk.

Stel je voor je hebt een dag gewerkt en komt in je Spaanse thuis en je kunt nog een avond lang lekker buiten zijn, genieten van het fraaie weer, de helderblauwe hemel en de vogels in de tuin. Vergelijk het met die lange zomeravonden in Nederland, maar dan voor een veel langere periode. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht, dat is pas echt genieten.

Op zoek naar dat familiehuis?

Naast het plezier dat jij zelf aan je huis in Spanje beleeft, kan het misschien ook een mooie uitvalsbasis worden voor je kinderen en kleinkinderen of verdere familie en vrienden.

Een echt familiehuis, waar je met kerst aan een grote kerstdiner zit met je familie om je heen. Die plek waar in de voorjaarsvakantie je vrienden op bezoek komen, waar je avonden lang met elkaar buiten zit en de mooiste gesprekken voert, ondertussen genietend van een goed glas wijn. Of de plek waar je kinderen en kleinkinderen in de zomermaanden kun vakantie komen vieren. Lachende en spelende kinderen in en rond het zwembad.

Zie het voor je, zo’n plek waar iedereen graag komt en waar de mooiste herinneringen worden gemaakt. Dat is genieten met een hoofdletter G.

Genieten in jouw vakantiehuis of een unieke plek in Spanje

Droom jij ook van zo’n heerlijk, gezellig thuis in Spanje, maar heb je de uiteindelijke stap nog niet genomen vanwege tijdgebrek of heb je het nog niet aangedurfd omdat je niet weet waar je moet beginnen en wat er allemaal op je pad komt? Dan helpen wij je graag met het verwezenlijken van die droom.

Wij hebben in verschillende regio’s in Spanje de pareltjes alvast uitgezocht. Deze fraaie golf-, beach & wellness resorts mogen wij vertegenwoordigen in Nederland. Ze liggen op unieke locaties, in een natuurlijke en rustige omgeving, maar tegelijkertijd in de buurt van gezellige steden en dorpen. De resorts beschikken over voorzieningen als o.a. zwembaden, restaurants, tennisvelden, shopjes en wellness en sauna. Daarnaast wordt het beheer en onderhoud en indien je dat wilt ook de verhuur van je vakantiewoning voor jou geregeld. Je hebt er absoluut geen omkijken naar. Dat is pas zorgeloos investeren en geeft jou de mogelijkheid om te genieten van jouw vakantiehuis in Spanje.