5 tips bij aankoop villa in Portugal

18 maart 2021
portugal vastgoed woning

Zoek je een goede investering van je vermogen in een Mediteraan land, dan is investeren in vastgoed in Portugal een goede optie. De aankoop van vastgoed in Portugal lijkt een grote stap, maar met de juiste informatie is het een overzichtelijk proces. Wij delen daarom 5 tips bij aankoop van een vakantiewoning in Portugal

Of bekijk direct het huidige aanbod van vakantiewoningen in Portugal.

Verhuurmogelijkheden

Second Home Invest adviseurDe eerste van de 5 tips bij het kopen van een villa in Portugal is de mogelijkheid tot het verhuren van je woning. Wanneer je wilt dat je villa in Portugal rendement oplevert op het moment dat je er zelf geen gebruik van maakt, dan zijn de verhuurmogelijkheden een belangrijk onderdeel om mee te nemen bij het maken van de keuze van jouw toekomstige investering. Allereerst is het belangrijk om te checken, bij voorkeur via een Portugese advocaat, of je de woning van je voorkeur überhaupt wel mag verhuren. Daarna moet je op zoek naar ene betrouwbare partij die de verhuur kan verzorgen maar ook eventuele reparaties kan verzorgen. In hoeverre kun je gemakkelijk de villa verhuren wanneer je zelf niet aanwezig bent? En hoe vaak kun je zelf genieten van je villa?

Wanneer je kiest voor zorgeloze verhuur en beheer, dan is een villa op een luxe resort een logische keuze. Zo worden alle zaken zoals tussentijds onderhoud, schoonmaak, reparaties en de sleuteloverdracht je uit handen genomen. Zo kun je zelf onbezorgd genieten van je villa en ontvang je ook nog een aantrekkelijk rendement.

Ben je benieuwd naar ons aanbod? Wij maken onze selecties van projecten en resort op basis van onze onderstaande selectiecriteria. Zo ben je verzekerd van een uitstekende koopwoning.

Hoogwaardig | Hoogwaardige bouwkwaliteit en luxe afwerking
Exclusief | Bijzondere projecten op bijzondere locaties
Zorgeloos | Uitstekende beheer- en verhuurservices
Waardevast | Tijdloze investering van duurzame kwaliteit
Betrouwbaar | Financieel solide ontwikkelpartijen

Bezichtiging

Je doet er altijd verstandig aan om de plek van je toekomstige woning eerst zelf te bezoeken en er een paar dagen in de buurt te verblijven alvorens over te gaan op aankoop. Zo zie je de locatie van de woning, proef je de sfeer en kun je ook de omgeving bekijken. Hierdoor krijg je ook een beter beeld van de verhuurbaarheid van de villa. Wanneer je kijkt naar een nieuwbouwproject dat nog gebouwd moet worden, is het belangrijk om ook referentieprojecten van de ontwikkelaar te bekijken. Bij de grotere nieuwbouwprojecten is vaak een showmodel beschikbaar voor bezichtiging. Op deze manier weet je wat je mag verwachten en wat het eindresultaat zal zijn.

Referentieprojecten en andere locaties

White Shell appartementen villa AlgarveHet bekijken en bezoeken van referentieprojecten is dus een goede manier om helder te krijgen wat je mag verwachten van een project in aanbouw. Daarnaast is je bezoek aan Portugal ook een mooie gelegenheid om ook gelijk andere locaties te bekijken. Zo kun je ervoor kiezen om verschillende appartementen binnen een project (of meerdere projecten) te bekijken. Hierdoor kun je een beter vergelijk maken en een keuze maken welk appartement het beste past bij jouw wensen. Het wordt immers je tweede huis dat je voor langere tijd zal bezitten, het is dus van groot belang dat je jezelf er thuis voelt.

Wetgeving

Goede juridische begeleiding en toelichting van de overeenkomsten zijn bij aankoop van een woning in het buitenland ontzettend belangrijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je doet er daarom  verstandig aan om een externe partij in te schakelen die ervaring heeft, zodat je er zeker van bent dat je goed op de hoogte bent van de huidige wetgeving in Portugal omtrent het investeren in een vakantiehuis. In Portugal raden wij alle kopers dringend aan om een Portugese advocaat in de arm te nemen. Onze kopers kunnen gebruik maken van ons betrouwbare netwerk van specialisten.

Fiscale zaken

Wanneer je ervoor kiest om een villa in Portugal te kopen dan is het belangrijk om de fiscale voordelen en consequenties goed in beeld te krijgen vòòr dat je tot aankoop overgaat. Zo zijn er een aantal aantrekkelijke regelingen. Nederland heeft bijvoorbeeld een ‘belastingverdrag ter voorkoming van dubbele belastingen’ met Portugal. Hierin is geregeld dat onroerend goed wordt afgerekend in het land waar het zich bevindt. Echter kent Portugal geen vermogensrendementsheffing zoals dit in Nederland het geval is. Derhalve is het Box-3 vermogen dat je in vastgoed in Portugal investeert, in Nederland vrijwel geheel vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Dit maakt Portugal een zeer interessante optie voor investeringen in vastgoed.

Dit soort zaken zijn belangrijk om goed uit te zoeken. Laat je dus van te voren goed informeren. Zoals gemeld brengen wij onze relaties graag in contact met de juiste professionals.

Aanbod vakantiewoningen in Portugal

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en bereid om de eerste stap te zetten? Bekijk dan ons huidige aanbod villa’s in Portugal en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Wij hebben al vele jaren ervaring bij het begeleiden van mensen naar hun droomwoning. Wij ondersteunen en adviseren je met plezier tijdens het gehele proces, zodat het voor jou een zorgeloze ervaring wordt.