Wat maak je mee op de Second Home Beurs

22 september 2022

Zien, horen en proeven op de Second Home Beurs

Het duurt gelukkig niet lang meer: van 30 september tot en met 2 oktober 2022 is het tijd voor de Second Home Beurs. Drie dagen lang zijn bezoekers van harte welkom in de Jaarbeurs Utrecht, tussen 10.00 tot 17.00 uur. En wat zijn wij er blij mee! Want al die dagen zijn ook wij aanwezig op de beurs. Wij vinden het heerlijk om daar te staan. Maar waarom is het voor jou fijn om de beurs te bezoeken?

De Second Home Beurs is er voor iedereen die droomt van of (soms) denkt aan het hebben van een eigen vakantiewoning. Bijvoorbeeld in Nederland of ergens anders in Europa, of misschien in een land veel verder weg van huis. Op de Second Home Beurs vinden al deze mensen waar ze naar op zoek zijn: de woningen, de informatie over het investeren in een woning in binnen- of buitenland, goede gesprekken en heerlijke hapjes en drankjes (want die mogen op een beurs natuurlijk niet ontbreken).Volop keus

Met meer dan 25.000 vakantiewoning in 25 verschillende landen beschikt de Second Home Beurs over een waanzinnig aanbod om jouw droom te realiseren. Ligt de wereld aan je voeten en heb je nog echt geen flauw idee waar jouw vakantiehuis mag komen te staan, dan is het verstandig om jezelf vóór je bezoek een aantal vragen te stellen. Wij noemen dit de ‘oriëntatiefase’. Heb je op zoveel mogelijk vragen een antwoord voor jezelf geformuleerd, dan is het veel eenvoudiger om op de beurs de juiste informatie te vinden.
Denk aan deze vragen:

  • In welk land/welke landen mag jouw vakantiewoning staan?
  • Wat is je budget?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning of juist een nieuwbouwwoning kopen?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning waar je zo in kunt, of wil je nog zelf gaan verbouwen?
  • Wil je dat verhuur, beheer en onderhoud voor je geregeld worden of wil je deze zaken zelf regelen?
  • Wil jij je vakantiewoning verhuren of alleen voor eigen gebruik kopen?
  • Wil je primair investeren of is eigen gebruik je primaire doel?
  • Wil je een financiering afsluiten voor de aankoop van jouw droomwoning?

Met de antwoorden op deze vragen in je achterhoofd kun je de verschillende stands bezoeken. En net als wij, nemen ook alle andere exposanten graag de tijd om jou te vertellen over zijn of haar aanbod. 

 

Verhuren of alleen zelf gebruiken?

Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan, misschien juist wel: de verhuur van jouw vakantiewoning. Sommigen investeren heel bewust in een vakantiewoning om direct te kunnen profiteren van de huuropbrengst. Maar wellicht is dit helemaal niet wat jij voor ogen of nodig hebt, en wil je de woning puur voor eigen gebruik kopen.
Goed om te weten: de standhouders op de Second Home Beurs bieden verschillende type vakantiewoningen aan. Wij, Second Home Invest, bieden vakantiewoningen in Portugal aan met een verhuurverplichting, waarbij je als eigenaar tussen de zeven en twaalf weken eigen gebruik hebt, en waar je in enkele gevallen een gegarandeerd verhuurrendement ontvangt.
Maar we hebben óók vakantiewoningen zonder deze verhuurverplichting, zodat je als eigenaar meer mogelijkheden hebt om de woning zelf te gebruiken.
Bovendien bieden wij enkel nieuwbouwprojecten aan, maar er zijn ook exposanten die bestaande vakantiewoningen aanbieden

Wat mag het kosten?

Je kunt je vast voorstellen dat er een groot verschil zit tussen de prijzen van de aangeboden vakantiehuizen. De vakantiewoningen die wij in de verschillende projecten in Portugal aanbieden, zitten in het hogere prijssegment. Maar of je budget nou € 100.000 is of een miljoen euro: er is genoeg keus in 25 landen.In de schoolbanken

Het bezoeken van de stands is niet de enige methode om informatie in te winnen: drie dagen lang zijn er seminars waarbij verschillende deskundigen informatie geven over uiteenlopende onderwerpen. Online kun je alvast een kijkje nemen, of je wacht tot je op de dag zelf een bezoekersbrochure in handen hebt. Daarin staan de locaties, de tijden en natuurlijk de onderwerpen van de seminars. Misschien wil jij alles weten over het aankoopproces in een bepaald land, zoals Zwitserland, Oman of Griekenland. Of misschien ben je met name geïnteresseerd in de juridische en fiscale consequenties van de aankoop van een vakantiewoning in het buitenland. Of ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om te financieren? Bezoek de seminars en stap met een rugtas vol kennis naar buiten.De inwendige mens

Last but not least, er is voldoende ruimte voor een hapje en een drankje tijdens jouw bezoek aan de Second Home Beurs. Menig standhouder biedt een kop koffie of thee met een (lokale) lekkernij aan. Daarnaast zijn er een wijnbar en verschillende eettentjes op de beurs aanwezig. Je komt niets tekort!

Hebben we je interesse gewekt? We hopen je te zien en te spreken op 30 september, 1 of 2 oktober!