Wat is nu eigenlijk Luxury Property?

18 maart 2023

De term Luxury Property is een term die je op menig website, in marketing uitingen en op social media tegenkomt als het gaat over luxe villa’s, vakantiewoningen en appartementen. Je kunt je afvragen wat dan het verschil is tussen een ‘gewone’ of ‘luxe’ vakantiewoning. 

Als wij spreken over luxury property oftewel luxe vakantiewoningen in ons geval, dan staat dat voor een aantal kenmerken waar deze woningen aan moeten voldoen.

Hoogwaardig afwerkingsniveau

Luxe vakantiewoningen worden vooral met hoogwaardige en duurzame bouwmaterialen gebouwd en afgewerkt. In de afwerking is aandacht voor detail, uitstraling en schoonheid van het materiaal. Dit zie je terug in de keuze van vloeren, afwerking van de wanden, keukens en badkamers.

Luxury property heeft exclusieve kenmerken

Luxe vakantiewoningen beschikken vaak over een aantal luxe kenmerken. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een eigen zwembad, een sauna, een gastenverblijf, een filmkamer waar met het hele gezin films kan worden bekeken, een aparte wijnkelder of een uitgebreid domotica systeem waarmee de eigenaar het huis alvast kan laten opwarmen voor zijn aankomst en de verlichting kan regelen op afstand. Ook zijn de meeste slaapkamers voorzien van een badkamer en suite en heeft de douche bijvoorbeeld een sunshower.

Tevens is het hebben van een kantoor aan huis belangrijker geworden de laatste jaren. Zelf voor tweede woningen is dit steeds wenselijker zodat men op afstand toch kan blijven werken.

Vakantiewoningen met royale ruimtes en groot woonoppervlakte

Luxury property zijn niet alleen woningen van hoge kwaliteit, fraaie afwerkingen en met luxe kenmerken. Ze kenmerken zich ook door de oppervlaktes van de individuele ruimtes. Het totale woonoppervlakte is groot, de slaapkamers zijn ruim en hebben vaak een badkamer en suite, de keuken is royaal met veel werkblad, een kookeiland en hoogwaardige apparatuur. Niet alleen de binnenruimtes zijn royaal, ook de buitenruimte is groot, biedt veel privacy, heeft meerdere  terrassen en soms zelfs een zwembad. Kortom de oppervlaktes van de kavel en de bebouwbare ruimte zijn royaal.

Luxe villa’s en appartementen op bijzondere locatie

De luxury property in ons protfolio liggen iedere op een unieke locatie of toonaangevende golfresorts. Deze resorts zijn min of meer besloten gemeenschappen. Je bent vrij om zo’n resort binnen te rijden, maar je zult je in de meeste gevallen wel moeten melden. De resorts zijn ruim van opzet, worden doorkruist met een golfbaan, zijn aangekleed met fraaie, lokale beplanting en zien er zeer verzorgd uit. De luxe villa’s en appartementen liggen verspreid over het resort en hebben veel privacy. 

Daarnaast zijn er op de resorts allerlei services en faciliteiten aanwezig waar je als eigenaar gebruik van maakt. Dan kun je denken aan restaurants, golfclubhuis en shop, spa en wellness, sportfaciliteiten, golf of tennis Academy, conciërge services en een management dat verantwoordelijk is voor het beheer, het onderhoud van het resort en de verhuur van de vakantiewoningen. 

De combinatie van deze vier kenmerken; kwaliteit en afwerkingsniveau, exclusieve kenmerken, royale ruimtes en goot woonoppervlakte en de bijzondere locaties bepalen uiteraard ook de prijs van deze luxury property.

Creëren van een lifestyle

Het kopen van een exclusieve villa of appartement als tweede huis in het buitenland heeft alles te maken met het creëren van een lifestyle waarbij je wilt genieten, tot rust wilt komen en waar je familie en vrienden wilt ontvangen en kunt laten overnachten. Een thuis waar je de mogelijkheid hebt om uitgebreid te koken en te tafelen en een plek waar je buiten kunt zijn, in het zwembad of op je terras en kunt genieten van lange, warme zomer- en najaarsavonden. Een tweede thuis waar je met je gezin, familie of vrienden herinneringen maakt voor het leven, in luxe en rust en met services en faciliteiten die jou het leven makkelijker maken.

Luxe vakantiewoningen bij Second Home Invest

Is dit wat jij wenst voor jezelf en je familie, maar heb je geen tijd of kennis om je te verdiepen in de juiste plek voor jouw luxe villa of appartement? Bekijk dan ons portfolio. Wij hebben al een selectie gemaakt van de fraaiste resorts en vakantiewoningen in Portugal en Spanje.

Wij begeleiden je persoonlijk tijdens het gehele aankoopproces. Wij zijn gevestigd in Nederland maar  onze klanten kunnen gebruik maken van ons netwerk van specialisten in Spanje of Portugal. Wij zijn 100% onafhankelijk, de prijzen van de vakantiewoningen zijn gelijk aan die van de Portugese of Spaanse projectontwikkelaar. Kies je voor ons, dan profiteer je zonder extra kosten van onze begeleiding in Nederland.