De voordelen van investeren in een tweede huis in Spanje

1 maart 2023

Wat zijn de voordelen van het investeren in een tweede huis in Spanje?

Er is momenteel veel aan de hand in de wereld en de ontwikkelingen volgen zich in een razend tempo op. Met name de inflatie en de toegenomen onzekerheid op de beurs leidt ertoe dat steeds meer van onze klanten hun vermogen en investeringen willen spreiden. Dat kan door je geld te beleggen in aandelen of opties, door goud te kopen of te investeren in vastgoed. Daarbij kun je natuurlijk denken aan investeren in studentenwoningen of een bedrijfspand. Maar ook hier geldt dat spreiden aantrekkelijk is. Heb je weleens nagedacht over investeren in een vakantiewoning in Spanje?

Ben je benieuwd waarom dit interessant kan zijn? Wij leggen het je graag uit.

Jaarrond een heerlijk klimaat

Zoals we allemaal weten en misschien wel zelf hebben ervaren, heeft Spanje het hele jaar door een geweldig klimaat. Of je nu in het noorden bent of in Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje. Overal is het goed toeven. In het zuiden is het misschien een langere periode nog warmer, maar ook in Noord Spanje zijn de wintermaanden nog steeds aangenaam. wat langer nog echt

Spanje ligt relatief dichtbij

Of je nu met de auto naar Spanje reist of je pakt het vliegtuig, Spanje voelt niet ver weg. Met de auto sta je makkelijk binnen 2 dagen aan de noordelijke Costa’s en met het vliegtuig sta je binnen 3 uur op een willekeurig internationaal vliegveld in Sevilla, Malaga, Valencia of Barcelona.

Het verhuurseizoen is land in Spanje

Spanje is absoluut een toeristische hotspot. Jaarrond komen er miljoenen toeristen naar Spanje voor het mooie weer, de stranden, de natuur, de cultuur en de historie. Dit maakt dat het investeren in een vakantiewoning in Spanje ook aantrekkelijk kan zijn als jij je woning wilt verhuren. Het verhuurseizoen in Spanje is lang en de bezettingsgraad is goed. Zowel in de zomer voor de vakantiegangers als in de winter voor overwinteraars, gepensioneerden of golfspelers Spanje is altijd in trek. Uiteraard hangt dit wel af van de locatie, de faciliteiten en de sfeer en afwerking van jouw vakantiewoning.

Mogelijkheid om op afstand te werken

Tijdens de afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen gedwongen of bewust thuis gaan werken. De situatie maakte dat velen geen andere keuze hadden. Hierdoor zijn wij gaan ervaren hoe makkelijk en leuker het is om soms thuis te kunnen werken. Afhankelijk van de functie en baan zijn er nog steeds mensen die veel meer thuis werken dan vroeger.

Wat nu als je alle faciliteiten hebt, je geen tijdverschil kent met Nederland en je de mogelijkheid hebt om te investeren in een vakantiewoning in Spanje, zou thuiswerken vanuit jouw huis in Spanje dan een optie zijn?

Uitzicht om er in de toekomst voor langere tijd te wonen

Misschien ben je nu nog niet zover, maar hoe mooi zou het zijn dat het vakantiehuis dat je koopt later een soort van familiehuis wordt. Een plek waar jij langere tijd woont en waar jouw kinderen, kleinkinderen of vrienden op bezoek komen om samen nieuwe herinneringen te gaan maken.

Waar je in eerste instantie misschien investeert in een vakantiehuis in Spanje voor het rendement kan dit later in je leven een ander doel krijgen. Namelijk een plek waar je gaat overwinteren. Zodat je langer kunt genieten van een goed klimaat, lange wandelingen maakt langs het strand of in de natuur, stedentrips doet of fraaie dorpjes bezoekt, waar je samen met je partner een golfballetje slaat. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht.

Vast en zeker is het rendement op een investering in een bedrijfspand of studentenwoning hoger bij een investering in een vakantiewoning. Maar zeg nou eerlijk, mooie, waardevolle herinneringen maak je daar niet. Het maken van dit soort herinneringen met je partner, je kinderen of je vrienden, dat is toch ook onbetaalbaar rendement!