your TRUSTED advisor

Bij aankoop van uw vakantiewoning in Spanje

Vakantiewoning Spanje kopen

Een vakantiewoning in Spanje kopen is natuurlijk het meest eenvoudig en duidelijk als je dit via een Nederlandstalig kantoor doet die de Spaanse huizenmarkt door en door kent en die exact weet waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een vakantiewoning in Spanje.

Second Home Invest is zo’n kantoor. Wij werken inmiddels meer dan tien jaar samen met professionele en betrouwbare projectontwikkelaars en kunnen dankzij deze samenwerkingen de meest luxe vakantiewoningen in Spanje verkopen

Gerard & Paulien

– your TRUSTED advisor –

Wil je investeren in vastgoed en weten wat het beste bij jou past? Wij helpen je graag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Informatie aanvragen

Stel je vraag

Luxe vakantiewoningen

De Spaanse vakantiewoningen die Second Home Invest aanbiedt zijn stuk voor stuk pareltjes. Wie onze vakantiewoningen heeft bekeken, heeft vast ook ontdekt dat alle vakantiewoningen nieuwbouwprojecten zijn. Nieuwbouw heeft als grote voordeel dat je de eerste jaren geen onderhoud hebt en dat je precies weet wat de kwaliteit van de bouw is. Bij bestaande bouw is dit altijd een twijfelachtig onderwerp.

Wij weten van al onze vakantiewoningen precies hoe het zit en garanderen dat de woningen in ons portfolio zijn gebouwd met alleen de beste bouwmaterialen en een hoogwaardige afwerking hebben. Ook de inrichting is piekfijn in orde; soms is de inrichting bij de woning inbegrepen, in andere gevallen kun je de inrichting helemaal zelf bepalen. Uiteraard heeft Second Home Invest de connecties met partijen die je vakantiewoning op maat naar jouw smaak in kunnen richten; alles is luxe en helemaal ‘af’ bij de vakantiewoningen van Second Home Invest.

Vakantiewoningen op Spaans resort

Niet alleen de bouw en de inrichting maken onze vakantiewoningen luxe. Want alle vakantiewoningen in Spanje die je via ons kunt kopen staan op een resort. Vaak zijn dit vijfsterrenresorts die alles bieden wat een eigenaar nodig heeft: rust, ruimte, groen, sport, ontspanning en fijn eten. In de praktijk betekent dit dat alle woningeigenaren en huurders van de woningen gebruik kunnen maken van de voorzieningen die het resort biedt. Dikwijls is er een receptie voor een fijn ontvangst, een beheerder en conciërge, en ook een schoonmaakploeg. Zij zorgen ervoor dat je een zorgeloos bezit hebt, dat voor je wordt beheerd en onderhouden. Ook de verhuurservices zijn centraal op het resort geregeld. Daarnaast zijn er meestal een restaurant en een bar, fitness- en andere sportvoorzieningen, (verwarmde) zwembaden en wellness faciliteiten.

Ook de locaties van de resorts liegen er niet om; de vakantiewoningen zijn gelegen op aantrekkelijke plekken in Spanje. Dichtbij het strand bijvoorbeeld. Ook de grotere steden zijn vaak redelijk snel bereikbaar.

Spanje

Interesse in een vakantiehuis in Spanje?

Een appartement, townhouse of villa? Bekijk ons complete aanbod.

Lees meer

Zelf genieten: van dichtbij en op afstand

Veel van onze kopers willen hun woning graag verhuren in de periode dat zij zelf geen gebruik maken van hun vakantiewoning. Bij de zoektocht naar een vakantiewoning in Spanje letten zij op twee belangrijke zaken: welk huis is fijn voor jezelf én aantrekkelijk voor huurders. Want investeer je in vastgoed, dan wil je wellicht ook rendement maken. Dat rendement kun je realiseren door je vakantiewoning ook voor verhuur aan te bieden. Kortom, als jij niet in je woning verblijft, kan je woning verhuurd worden aan anderen. Zo kun je zelf regelmatig genieten van je droomhuis in Spanje én geniet je op afstand van de huuropbrengst.

Sommige mensen die een vakantiewoning in Spanje willen kopen, zijn bang dat ze de verhuur zelf moeten regelen. Gelukkig kunnen wij hen altijd geruststellen: dit is namelijk niet het geval. Er zijn professionele lokale partijen die de verhuur, de planning, de schoonmaak en de financiën beheren. Het enige wat jij merkt, is dat er regelmatig geld bijgeschreven wordt op je rekening.

Rendement op lange termijn

Op de lange termijn kun je flink profiteren van je vakantiewoning in Spanje; investeren in vastgoed is namelijk verstandig, omdat is gebleken dat vastgoed door de jaren heen in waarde kan stijgen. Zeker als het gaat om luxe, mooi afgewerkte vakantiewoningen op vijfsterrenresorts op gewilde locaties. Koop jij een vakantiewoning in Spanje via Second Home Invest dan investeer je in een fraai vakantiewoning waarmee je op lange termijn een mooi rendement kunt behalen. Voor iedere investering geldt, resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst.

Hoewel een vakantiewoning kopen voor steeds meer mensen toegankelijk is en steeds populairder wordt, zijn er twijfelaars. Zij die houden van zekerheid en hun geld liever op de spaarrekening zetten. Of zij die iets meer risico durven nemen en hun geld (laten) beleggen.

Wij leggen graag uit dat het verstandig is om je vermogen te spreiden en dat investeren in een vakantiewoning in Spanje een aantrekkelijk alternatief is. Het is slimmer dan alleen je geld te beleggen of alleen op de spaarrekening te laten staan. In het laatste geval wordt je geld zelfs minder waard door de huidige inflatie. In de praktijk gaan de meeste kopers dus voor een combinatie; ze kopen een vakantiewoning in Spanje, ze beleggen en/of ze sparen.

Viva España

En waarom dan juist een vakantiewoning kopen in Spanje? Waarom niet in een land verder weg, of juist in eigen land? Dat is natuurlijk een keus die ieder voor zich maakt. De argumenten variëren enorm merken we in gesprekken met (potentiële) kopers. Zo kiest de een voor Spanje vanwege talloze fijne herinneringen omdat hij ‘altijd al’ naar Spanje op vakantie ging met familie of vrienden. Of vanwege het heerlijke klimaat; in de zomer is het zuiden van Spanje immers flink warm en in het najaar is het er zeker warmer dan in Nederland. Weer een ander houdt van de Spaanse cultuur; de muziek, de Spaanse keuken, de architectuur, de taal.

Welke reden er ook is om juist in Spanje te zoeken naar een droomhuis, er zijn twee grote voordelen. In de eerste plaats is Spanje niet ver weg. Je vliegt snel en niet al te duur naar een vliegveld dat in de buurt ligt van je vakantiewoning. In de tweede plaats is Spanje in alle seizoenen aangenaam om te verblijven en prachtig om te bezoeken; zowel in de winter als de zomer zijn de steden, de stranden, de bergen en het binnenland fascinerend.

Om deze redenen komen jaarlijks veel toeristen naar Spanje om hun vakantie te vieren. Hierdoor kun je in de meeste gevallen je Spaanse vakantiewoningen ook goed verhuren. Zo heb je de ideale combinatie van een mooie investering en een aantrekkelijk rendement. Bij de projecten in ons portfolio heb je volledige vrijheid om te kiezen of jij je vakantiehuis wilt verhuren of niet.

Informatie aanvragen