Vakantie vieren in Spanje

3 maart 2023

Vakantie vieren in het mooie Spanje

Jaarlijks komen er rond de 80 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje, waarvan meer dan 3 miljoen Nederlandse vakantiegasten. De meeste toeristen komen in de zomermaanden en bezoeken de kustgebieden, maar ook een aanzienlijk deel komt naar Spanje voor een korte stedentrip van een paar dagen.
Ben jij al eens op vakantie geweest in Spanje? Zo niet, dan ben je misschien wel benieuwd waarom Spanje nu zo’n populaire vakantiebestemming is? Wij vertellen het je graag en weten zeker dat je dan niet kunt wachten tot jouw eerste vakantie in Spanje.

Warme zomers en aangename winters

Het weer is natuurlijk één van de belangrijkste redenen waarom er ieder jaar weer zoveel mensen op vakantie gaan in Spanje. Of je nu in het zuiden of in de noordelijke regio verblijft, de temperaturen lopen zomers op tot tussen de 25 en 35 graden. Spanje kent meer dan 300 dagen zon per jaar.
Dat betekent dus ook dat je buiten de drukke zomermaanden ook in het voor- en najaar en zelfs in de winter prima kunt verblijven in Spanje. Het is de ideale bestemming om ook ’s winters je shot Vitamine D te krijgen.

De aantrekkingskracht van de zee

Al duizenden jaren heeft de zee aantrekkingskracht op de mens. Er is voor velen geen betere plek om hun stress kwijt te raken dan aan zee. De zee heeft een heilzame werking. Het kijken naar het oneindige en de grootsheid ervan raakt velen. Daarnaast is het natuurlijk de plek om te ontspannen, te zwemmen, te sporten en te spelen. Kortom gewoon te genieten.

Niet voor niets verblijven de meeste vakantiegangers aan één van de vele Costa’s langs de kust. De kust van Spanje is bijna 5000 km lang en daar vind je mooie kiezelstranden, lange witte zandstranden en fraaie baaitjes gelegen tussen de rotsen.

Heerlijk Spaanse keuken

Eten en koken zijn belangrijke onderdeel van de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. De meeste toeristen denken bij Spaans eten vooral aan bijvoorbeeld paella, tapas, Iberico ham, sangria, chorizo, patatas brava, calamares of manchego kaas.

De realiteit is dat de Spaanse keuken veel gebruik maakt van de verse seizoensproducten. Er wordt vaak tweemaal warm gegeten op een dag en er wordt veel gekookt met olijfolie. Het eten is zeer gevarieerd en komt zowel van het land als uit de zee. Denk bijvoorbeeld aan vis- en zeevruchten, maar ook aan rund- en varkensvlees, kip, konijn, lam en eend. Vlees en vis worden gegeten met brood, rijst en pastagerechten en groenten zoals tomaten, sla, paprika, aubergines en courgettes.
Kortom een zeer uitgebalanceerde, gevarieerde en gezonde keuken.

Het is zo lekker dichtbij

Nederlanders gaan niet alleen op vakantie naar Spanje vanwege de stranden en het mooie weer, maar ook omdat het goed te bereizen is, het voelt best dichtbij. Noord Spanje kun je makkelijk binnen twee dagen met de auto bereiken. Met het vliegtuig sta je binnen 3 uur op een willekeurig Spaans vliegveld op het vasteland. De Spaanse eilanden kunnen langer duren.

Vliegen naar Spanje kan vrij voordelig als je de prijzen van de low-cost-carriers goed in de gaten houdt.

Interessante cultuur en historie

Vind je het ook leuk om tijdens je vakantie wat cultuur te snuiven of historische plekken te bezoeken. Dan ben je in Spanje aan het juiste adres. Spanje heeft een aantal grote kunstenaars voortgebracht zoals Pablo Picasso, Salvador Dali en El Greco. Hun kunstwerken kun je op verschillende plekken bezoeken.

Ook vind je veel historische opgravingen, kastelen of kathedralen door heel Spanje. Bezoek eens het Alhambra in Grenada, de Romeinse ruïnes in de stad Cartagena of de Sagrada Familia in Barcelona.

Dit is natuurlijk maar een fractie van alle culturele en historische hoogtepunten die Spanje rijk is. Houd je van dit soort interessante plekken? Informeer je dan uitgebreid via het internet voordat je op vakantie gaat. Zoek daarbij op de regio waar jij naar toe gaat. Wij weten zeker dat waar je ook bent in Spanje, je overal voldoende mogelijkheden hebt.

Kortom Spanje is zoveel meer dan alleen maar strand, zee en zon. Natuurlijk is dat heerlijk voor als je op vakantie gaat. Maar wil je het echte Spanje leren kennen? Rij dan vooral eens bij de kust vandaan de binnenlanden in. Je zult verrast zijn over de fraaie natuur, de mooie kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en de velden vol met olijf- citrusbomen.

Je eigen vakantiehuis aan de Costa Brava

Het is natuurlijk fijn om naar de Costa Brava op vakantie te gaan of een weekendje te golfen op één van de vele golfbanen, maar wat zou het niet leuk zijn wanneer je er een eigen vakantiehuis zou hebben? Je kunt er dan zo vaak heen als je wil en ben je in de gelegenheid om op afstand te werken, dan verblijf je gewoon een paar weken in deze prachtige omgeving. Wij bemiddelen bij de verkoop van luxe vakantiewoningen op het award winning Camiral golf- & wellnessresort (ook bekend als PGA Catalunya). Alles op dit vijfsterren resort is geregeld voor een zorgeloos bezit; het beheer, onderhoud alsook de verhuur als je dat zou willen. Je villa of appartement is altijd in topconditie evenals de rest van het resort. Ben je nieuwsgierig naar het aanbod? Kijk dan op onze website voor meer informatie.