your TRUSTED advisor

10 redenen waarom investeren in een resort gunstig is

10 redenen om te investeren en te genieten op een resort

Ben je van plan bent om een tweede woning in het buitenland te kopen als investering, als vakantiewoning of om er misschien wel permanent te gaan wonen dan is het verstandig om de voordelen een resort lifestyle eens te lezen. Wij hebben de 10 belangrijkste voordelen van het investeren in een resort voor je op een rijtje gezet.

Gerard & Paulien

– your TRUSTED advisor –

Wil je investeren in vastgoed en weten wat het beste bij jou past? Wij helpen je graag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Informatie aanvragen

Heb je een vraag of wil je informatie?

De voordelen op een rij

1. Prachtig aangelegde omgeving

De prachtig aangelegde omgeving op een resort straalt vaak een onmiskenbare serene rust uit. Of je nu een golfer bent of niet, de golfbanen staan erom bekend dat ze zorgvuldig worden onderhouden, dus je directe omgeving ziet er altijd weelderig, groen en netjes uit. Buiten de golfbaan worden de gemeenschappelijke ruimtes op een vijfsterren resort ook altijd perfect onderhouden. Alle het gemeenschappelijke groen wordt regelmatig onderhouden, zodat het er altijd prachtig uitzien, ongeacht het seizoen. Afhankelijk van de ligging van je woning geniet je van een prachtig uitzicht over de golfbaan, soms gecombineerd met uitzicht op zee.

2. Alle voorzieningen onder handbereik

De voorzieningen op een resort zijn over het algemeen van een hoog niveau. Naast de voorzieningen als een minisupermarkt, bars, restaurants en een clubhuis, kun je in grotere of meer exclusieve resorts ook vaak een hotel, spa & wellness, kleine bakkerijen en bijvoorbeeld een kidsclub verwachten. Het voordeel is dat alle voorzieningen op een resort altijd onder handbereik zijn.

3. Geniet van de sociale activiteiten

Doordat in de meeste resorts het hele jaar wel iets te doen is en er veel sociale activiteiten worden georganiseerd, is het heel gemakkelijk is om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten als dat zou willen. Vooral wanneer je permanent of semi-permanent verhuist en je een nieuw sociaal leven op wilt bouwen is dit erg fijn. Sportactiviteiten, gezellige lunches, thema-avonden, golf- en tennistoernooien, koffieochtenden, wandelclubs, excursies; het maakt het makkelijker om met andere mensen in contact te komen.

4. Sportfaciliteiten van topklasse

Of je nu houdt van golf, tennis, skiën, zwemmen, voetbal, zeilen, fietsen, duiken of gewoon naar de sportschool gaat, het aanbod aan sportfaciliteiten in de meeste resorts niet alleen volop beschikbaar, maar vaak ook van topklasse. Van topgolfbanen ontworpen door toonaangevende architecten waar spannende toernooien worden gehouden, tot gerenommeerde tennisacademies waar je van de besten kunt leren. Voor eigenaren zijn deze faciliteiten gratis of genieten ze van een aantrekkelijke eigenarenkorting. Ook de gasten die een woning huren kunnen natuurlijk gebruik maken van alle aangeboden faciliteiten.

Investeren

Het rendement van een vakantiewoning

Dat is meer dan cijfers alleen.

Lees meer

5. Genieten in een veilige omgeving

Resorts bieden vaak van zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen die de bewoners en de gasten zowel wat betreft hun eigendom als hun eigen welzijn grote gemoedsrust bieden. Naast de bemande entree zijn er meestal ook bewakers die 24/7 in en rond het resort patrouilleren, zodat je veiligheid en comfort te altijd is gegarandeerd.

6. Van appartement tot villa met guesthouse

De woningen op de exclusieve resorts zijn doorgaans hoogwaardig afgewerkt en worden er mooie materialen gebruikt. Vaak worden er in meerdere fases verschillende type woningen aangeboden; van appartementen met één slaapkamer tot luxe villa’s met een gastenverblijf en een privé zwembad. Afhankelijk van je budget dat je wilt investeren en de wijze van gebruik kun je de woning kiezen die het beste bij je wensen past. Ongeacht de woning die je kiest, de bewoners en de gasten genieten van dezelfde resortvoordelen.

7. Zorgeloos bezit

Laten we eerlijk zijn, de meeste eigenaren op een resort zijn op zoek naar een zorgeloos bezit. Je wilt je niet druk maken over het onderhoud van de tuin of het zwembad en wanneer je de tijd hebt gevonden om naar je tweede woning te komen wil daar gelijk kunnen genieten op je terras of een frisse duik in je zwembad nemen. Op de exclusieve resorts kun je het beheer, onderhoud en schoonmaak van je woning allemaal laten regelen. Als je wilt, is het zelfs mogelijk dat bij aankomst de eerste boodschappen voor je zijn gedaan en dat je koelkast gevuld is.

8. Verhuurpotentieel van een resort

Het verhuurpotentieel van een woning op een resort reikt verder dan dat van veel andere typen vakantiewoningen. Van golfliefhebbers die het hele jaar door willen spelen, tot gezinnen die op zoek zijn naar een vakantie waar de kinderen zich niet snel zullen vervelen. De gasten genieten van de vele voorzieningen, het comfort van de beveiliging en het gemak dat alles onder handbereik is. De meeste resorts zijn ontworpen als populaire toeristische bestemmingen meestal op redelijke afstand tot een luchthaven, waardoor je er snel en gemakkelijk kunt komen.

9. Regels die de kwaliteit borgen

Om een resort leefbaar en in topconditie te houden, gelden op de meeste resorts huishoudelijke regels wat wel en niet is toegestaan door huiseigenaren. Dergelijke regels zorgen ervoor dat het hele resort alsook je eigen woning (en dat van alle anderen) er altijd goed onderhouden uit ziet. Hierdoor blijft de uitstraling van het resort als geheel geborgd en blijft de waarde en aantrekkelijkheid van je woning behouden.

10. Waardevaste investering

Een investering in vastgoed doe je voor de langere termijn. Gedurende de periode dat je de woning bezit zullen er altijd economische, politieke en lokale omstandigheden waardoor de waarde van je vastgoed zal fluctueren. Wanneer je op een gegeven moment besluit om je tweede woning te verkopen, dan heeft een resort zijn voordelen. Zoals hierboven genoemd zijn de exclusieve resorts normaal gesproken in topconditie en goed onderhouden evenals de woningen die op het resort gelegen zijn.

Ook de andere voordelen die benoemd zijn, zorgen voor een constante vraag naar tweede woningen op resorts. Daarnaast is de waarde van al het onroerend goed vaak hoger. Voor kopers die de woning primair als investering zien is het verhuurpotentieel waarbij alles op het resort geregeld is erg aantrekkelijk. Voor vastgoed op exclusieve resorts op toplocaties zal altijd belangstelling zijn van een groep kopers die bovenstaande voordelen waardeert.

Maak kennis met ons aanbod luxe tweede woningen in Spanje en Portugal

Spreken de bovenstaande voordelen je aan en ben je op zoek naar een luxe tweede woning op een exclusief resort in een aantrekkelijk klimaat? Kijk dan eens op onze website naar ons aanbod van luxe vakantiewoningen in Spanje en Portugal. Neem gerust contact op wanneer je hier eens verder over wilt spreken. Wij maken graag een afspraak bij je thuis of we plannen een eerste kennismaking in een videocall. We hopen je snel te ontmoeten.

 

Informatie aanvragen