Portugal staat voor ons gelijk aan puur genieten!

25 mei 2020
Portugal staat voor ons gelijk aan puur genieten

Zo’n twee tot drie keer per jaar reizen wij af naar het schitterende Portugal, voor zowel zakelijke doeleinden als voor vakantie. Vanaf de eerste keer dat we hier kwamen, heeft dit land ons hart gestolen. Vooral de Algarve voelt voor ons écht als thuiskomen. De prachtige natuur, het aangename klimaat, de vriendelijke mensen, de authentieke restaurants en schappelijke prijzen; Portugal staat voor ons gelijk aan puur genieten!. Mensen associëren de Algarve altijd direct met strandvakantie. Maar door het prachtige, groene binnenland met authentieke dorpjes en een rijke historie heeft deze regio zo veel meer te bieden. 

Genieten van rust & ruimte

Laten we voorop stellen: wij zijn geen strandgangers. Wij mijden drukbezochte plaatsen als Albufeira en houden van rust en ruimte. Op de dagen dat wij geen zakelijke afspraken hebben, genieten we van leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld het natuurpark Ria Formosa, de eilandjes voor de kust van Olhoa en Faro, de Mercado de Loulé en sluiten we de dag af met een bezoek aan restaurant Monte de Eira (net buiten Loulé) of 11Da Villa (in centrum Loulé). Doordat wij zo vaak in de Algarve komen en hier veel zakelijke relaties hebben, weten wij precies waar de locals hun espresso drinken, afspreken voor een uitgebreide lunch en hun olijfolie en favoriete wijn inkopen. Op deze plekken zijn wij dan ook vaak te vinden. De gastvrijheid van de lokale ondernemers maakt bovendien dat we ons hier zeer welkom en ook veilig voelen.

“Portugal staat voor ons gelijk aan puur genieten!”

Behoud van natuur & historie

De laatste tijd zijn we veel in Portugal geweest vanwege het project Ombria Resort dat op dit moment in aanbouw is in de Algarve. Naar verwachting zal begin 2022 een van oudsher agrarisch gebied van 153 hectare heringericht zijn tot luxe vijfsterrenresort met golfbaan. Een nieuwbouwproject waar we ontzettend trots op zijn om in ons verkoopaanbod te mogen presenteren. Ombria Resort is namelijk niet zomaar een resort. Bij het aangaan van partnerships, het ontwerp en de aanleg zijn bewuste keuzes gemaakt uit respect voor de natuur, het milieu, de omgeving én waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Zo is ervoor gekozen om slechts 1/3 deel te bebouwen met villa’s en appartementen in traditionele, Portugese stijl, 1/3 deel in stand te houden met de huidige bebossing en 1/3 deel in te richten als golfbaan. Het bewaard gebleven originele irrigatiesysteem (met waterput) is tevens gerestaureerd om zo min mogelijk afbreuk te doen aan de originaliteit van dit landgoed.

Hoogste kwaliteit & nieuwste trends

Er worden in de eerste fase om precies te zijn 65 Viceroy branded Residences, 12 Alcedo Villa’s en 83 Oriole Village villa’s, appartementen en townhouses gerealiseerd en wij zijn nauw betrokken bij de voortgang hiervan. Omdat kopers steeds kritischer worden, willen wij op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en kosten zodat we al hun vragen direct kunnen beantwoorden. CEO Julio Delgado, die binnen Europa bekend staat om zijn succes in deze markt, hecht ook echt waarde aan onze mening omdat wij de kopersgroep zo goed kennen. Men verwacht minimaal de luxe die men thuis gewend is. Zo zijn de Alcedo villa’s bijvoorbeeld voorzien van een dubbele garage, wijnkelder, lift, ensuite badkamer en groot terras met eigen zwembad. Wij merken dat men niet alleen hoge eisen stelt aan kwaliteit, maar dat men ook vooral geen gedoe wil tijdens het aankoopproces en de verhuur na oplevering. Het voelt als een voorrecht om hen te mogen begeleiden bij de aankoop van hun droomhuis op deze door ons zeer geliefde locatie!

–- Gerard en Paulien Haagsma, Second Home Invest.

 

Benieuwd naar de koopwoningen in Portugal? Bekijk hier ons huidige aanbod of bezoek onze beurs voor meer informatie.