Portugal Best Golf Destination

15 november 2018
Blog Golf awards west cliffs

Portugal is ‘World’s Best Golf Destination’

Europe’s Best Golf Destination & World’s Best Golf Destination

Tijdens de 2018 World Golf Destination Awards is Portugal één van de grote winnaars geworden. Afgelopen 3 november kreeg Portugal twee prestigieuze Awards uitgereikt:

  • Europe’s Best Golf Destination
  • World’s Best Golf Destination

De echte golfliefhebbers weten dat Portugal echt tal van geweldige golfbanen kent, liggend op adembenemende plekken. Mede door het heerlijke klimaat is Portugal het hele jaar door echt een gewilde golfbestemming. Het kent een zeer gevarieerd aanbod van golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden en prijsklassen.

De meer ervaren golfers weten dat in de Algarve en langs de kust van Lissabon verschillende golfbanen liggen die al meerdere keren internationaal in de prijzen zijn gevallen.

Golfbanen Algarve

In de Algarve liggen o.a. de bekende golfbanen van Vale de Lobo, Pine Cliffs en Quinta do Lago. Ook op het nieuwe Ombria Resort, iets ten noorden van Loulé wordt een 18-holes golfbaan aangelegd welke in 2020 geopend zal worden. Het betreft hier een par 71 baan ontworpen door Jorge Santana da Silva.

Golfbanen Silver Coast

In de Silver Coast liggen ook verscheidene uitdagende golfbanen, zoals de golfbanen van Praia D’El Rey, Royal Obidos en de award winning golfbaan van West Cliffs Ocean & Golf Resort. Bijgaande foto’s zijn van de golfbaan en clubhuis van West Cliffs Resort, vorig jaar al benoemd tot World’s Best New Golf Course bij de 2017 World Golf Awards.

Dit jaar is het vijfde achtereenvolgende jaar dat Portugal de prijs voor Beste golfbestemming van de Wereld en van Europa ontvangen heeft op de World Golf Awards.

Kijk hier voor de volledige lijst van winnaars

Kijk hier voor de volledige lijst van golfbanen in Portugal