Portugal als alternatief voor Spanje

26 februari 2020
lissabon portugal

Portugal als alternatief voor Spanje

“Als ik met pensioen ga, dan koop ik een huis in Spanje”, hoor je veel mensen zeggen. Een tweede huis in het buitenland is voor velen hét ultieme genieten. In het bijzonder op een plek waar het klimaat heerlijk is en waar de zon gemiddeld 2500 uur per jaar schijnt. Maar is uw ideale vakantiewoning wel in Spanje te vinden? Als u van rust, ruimte, luxe en een interessant investeringsklimaat houdt dan is Portugal een goed alternatief.

Rust, ruimte en luxe

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantiehuis in Portugal vanwege de schitterende stranden, de prachtige golfbanen, de sfeervolle steden, de goede restaurants en de enorme gastvrijheid van de Portugezen. Er is veel vraag naar nieuwbouwprojecten, maar het grote verschil met Spanje is dat Portugal strenge regels hanteert. Hierdoor zijn niet alle kustlijnen volgebouwd en blijft er veel natuurschoon behouden. Mensen die kiezen voor een tweede huis in Portugal, waarderen dan ook de rust en ruimte die ze in dit land ervaren. Dat ze vijftien minuten moeten rijden naar het strand vinden ze meestal geen probleem. Want met een golfbaan binnen handbereik en een luxe villa met prachtig uitzicht komt alsnog hun droom uit. Bovenal is Portugal als nummer 4 op de lijst van meest veilige landen ter wereld een aantrekkelijk vakantieland.

Fiscaal aantrekkelijk

Investeren in een vakantiewoning in Portugal biedt vele voordelen. Naast het feit dat u door de lange zomers veel rendement kunt behalen uit de verhuur van uw tweede huis, is het kopen van een vakantiehuis in Portugal fiscaal aantrekkelijk. Zo betaalt u bijvoorbeeld geen vermogensrendementsheffing in box 3 over uw tweede woning in dit land en hiermee voorkomt u betaling van dubbele belasting. Dat maakt Portugal tot een aantrekkelijk land voor investeringen in onroerend goed. Wist u bovendien dat uw rendement op uw investering in Portugal kan oplopen tot wel 5%?
Portugal wordt bovendien steeds populairder als vakantieland. Dat is goed nieuws met betrekking tot de waardevermeerdering van uw investering op de langere termijn. In 2018 stond Portugal zelfs op de 3e plek in Lonely Planet’s TOP 10 van beste reisbestemmingen van de wereld. Het is daarom nooit verkeerd niet alleen uw keuze voor Spanje of Portugal te bepalen op basis van uw gevoel, maar ook op basis van de financiële voordelen.

Wilt u meer informatie over investeren in een tweede huis in Portugal? Bekijk hier ons huidige aanbod
en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.