Je droomt van je eigen vakantiehuis in Spanje en vraagt je af wat de beste locatie is. Veel mensen starten hun zoektocht online en zoeken op verschillende makelaarswebsites naar een mooi vakantiehuis. Eén van de selectiecriteria die wordt aangevinkt is de prijs en misschien de regio, maar verder laat men zich graag leiden door de fraaie interieurfoto’s en het uitzicht vanaf een terras of de tuin.
Om de juiste vakantiewoning te vinden, zijn er nog een aantal andere criteria die je mee kunt nemen tijdens je zoektocht naar de juiste locatie.

Welke wensen heb je?

Je komt al jaren op een bepaalde plek in Spanje en weet je dat dit de regio is waar je een vakantiehuis wilt. Misschien heb je familie of vrienden die al een woning hebben in Spanje en laat je die keuze zwaar meewegen tijdens je eigen zoektocht. In beide gevallen is dan snel duidelijk in welke regio jij een vakantiehuis wilt kopen.
Het kan ook zijn dat je nog helemaal geen idee hebt in welke regio je een vakantiehuis wilt kopen. In alle gevallen is het goed om je een aantal zaken af te vragen.

1. Met welk doel wil je investeren in een vakantiewoning? Dient de vakantiewoning alleen voor je eigen vakanties? Wil jij je vakantiehuis ook verhuren? Wil je meer op afstand gaan werken? Of is het de plek waar je wilt pensioneren of overwinteren?
2. Zijn er (klein)kinderen waar je rekening mee wilt houden?
3. Zoek je een klushuis die jezelf gaat renoveren of wil je off-plan een nieuwbouwwoning kopen en ben je bereid hier even op te wachten, of zoek je een bestaande woning van slechts enkele jaren oud?
4. Wil je actief bezig kunnen zijn? Houd je van wandelen, fietsen, watersporten, golfen of andere activiteiten?
5. Wil je dat onderhoud, beheer en verhuur makkelijk voor je geregeld kunnen worden of ben je bereid zelf op zoek te gaan naar de juiste samenwerkingspartner op dit gebied op een locatie die jezelf nog niet goed kent.
6. Welke faciliteiten zou je in de buurt willen hebben? Sauna en wellness, fitness, zwembaden, tennis- of padelbaan, restaurants of boetieks?

Inzicht in je eigen wensen vakantiehuis in Spanje

Zodra je meer inzicht hebt in je eigen wensen, kun je gerichter naar de juiste vakantiewoning gaan zoeken. Als je van fietsen en wandelen houdt, dan heeft een vlakker landschap misschien de voorkeur. Als je meerdere maanden per jaar in je vakantiehuis wilt zijn, dan is het opdoen van nieuwe sociale contacten wel een wens. Als je (klein)kinderen hebt, wil je misschien wel een kidsclub in de buurt en de beschikking over een zwembad. Als jij je woning wilt verhuren tijdens je afwezigheid, dan wil je op zoek naar een betrouwbare partij die voor jou de verhuur en het beheer verzorgt.

Hoe goed ken je Spanje al?

Om de juiste locatie van je vakantiehuis te bepalen is het dus echt zaak dat je de regio en de locatie van je voorkeur zelf bezoekt. Zo wordt je niet verrast door de ligging van het huis van je voorkeur. Misschien heb je online een woning gezien op korte afstand van de zee, maar heb je je niet gerealiseerd dat de woning in de uitlopers van een berggebied. De Spaanse kust is grillig, in sommige regio’s lopen de bergketens af in zee. De kust is grillig en er zijn fraaie, kleine baaitjes. Andere delen zijn vlakker en liggen de bergen meer in het binnenland. Natuurlijk levert een woning op hoogte en dicht bij zee een spectaculaire uitzicht op, maar die wandeling van ‘slechts’ 400 meter naar zee kan een aardige tippel worden als je bergaf of bergop moet lopen.

Wil je langere tijd overwinteren in Spanje, dan ben je misschien wel op zoek naar wat levendigheid en sociale contacten. Dan is het goed om je te realiseren dat in toeristische badplaatsen die vooral zomers in trek zijn, deze ’s winters minder te bieden hebben. Winkels gaan dicht en minder restaurants en bars zijn open. De gezelligheid die je misschien in de zomer hebt ervaren, kan in de wintermaanden zomaar verandert zijn in stil en enigszins uitgestorven centrum.
Kortom het is belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje hebt met welk doel je een vakantiewoning koopt, welke wensen je hebt en dan te kijken of de locatie die je op het oog hebt daarbij aansluit.

De voordelen van een vakantiehuis op een resort

De Spaanse vakantiewoningen waarin wij bemiddelen liggen allemaal op resorts. Deze resorts liggen of unieke locaties verspreid door heel Spanje.
Het voordeel van een vakantiewoning op een resort is dat er altijd reuring is. Een deel van de woningen wordt permanent bewoond, de meeste faciliteiten zijn open zoals restaurants, het clubhuis, de golfshop en andere boetieks. Hierdoor is er altijd een bepaalde levendigheid ook in de maanden buiten het hoogseizoen.
Het onderhoud en beheer van je woning kan op het resort geregeld worden. Niet alleen jouw woning ligt er netjes en verzorgd bij, maar ook de woning van je buurman en de gezamenlijke, openbare ruimtes zijn verzorgd en onderhouden.
Ben je benieuwd naar deze Spaans deze resorts? Bekijk dan volledige aanbod van vakantiewoningen in Spanje.

Waarom een vakantiehuis Spanje kopen via Second Home Invest?

Wij hebben al een fraaie selectie gemaakt van exclusieve vakantiewoningen in Spanje. Al meer dan 10 jaar begeleiden wij onze klanten bij iedere stap in het aankoopproces van de eerste oriënterende gesprekken en de selectie van het project tot de bezichtigingsreis, fiscale en financiële aspecten tot aan de notariële afwikkeling en de oplevering, zodat je niet alleen straks zorgeloos geniet, maar ook terugkijkt op een plezierig aankooptraject.
Goed om te weten dat wij bemiddelen in opdracht van de projectontwikkelaar tegen door de ontwikkelaar vastgestelde prijzen. Kies je voor ons, dan profiteer je zonder extra kosten van ons deskundig advies en begeleiding.