Waarom investeren in nieuwbouw vakantiewoningen?

12 november 2023

Een vakantiewoning in het buitenland, wie droomt er niet van? Het vooruitzicht van zonovergoten vakanties, ontspanning en een manier om de drukte van alle dag in Nederland te ontsnappen is verleidelijk. Ben je van plan om een vakantiewoning te kopen dan is de keuze tussen nieuwbouw en een bestaande woning een cruciale overweging. In deze blog zetten we de voordelen van het investeren in nieuwbouw vakantiewoningen uiteen en hoe deze zich verhouden tot de aankoop van een bestaande woning.

Modern comfort en luxe

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van nieuwbouw is het moderne comfort en de luxe die dat met zich meebrengt. Nieuwbouw vakantiewoningen worden gebouwd volgens de meest recente bouwbesluiten en vaak met de nieuwste technologie en inzichten. Dit betekent dat je kunt genieten van moderne voorzieningen, energie-efficiënte systemen en hedendaags design. Zo profiteer je van het comfort van moderne badkamers, keukens en woonruimtes die zijn afgestemd op een hedendaagse levensstijl.
Vaak zijn het eigentijdse ontwerpen en beantwoordt de architectuur aan de esthetische normen van deze tijd. Binnen zijn het fraaie, open ruimtes met grote raampartijen, ruime slaapkamers vaak met badkamer en-suite en inbouwkasten.

Onderhoudsarm en energiezuinig

Investeren in nieuwbouw vakantiewoningen worden doorgaans gerealiseerd met materialen en technologieën waardoor je doorgaans de eerste tijd geen onderhouds- en reparatiewerkzaamheden hoeft te doen. Op het moment dat je verblijft in je vakantiewoning hoef je niet bezig te zijn met onderhoud van je woning. Ook zijn nieuwbouwwoningen vaak energiezuiniger, waardoor de energiekosten lager zullen zijn en de ecologische voetafdruk kleiner is.
Bij oudere woningen kunnen verborgen gebreken en onverwachte kosten de kop opsteken. Bij nieuwbouw heb je hier geen last van. Alles is nieuw en voldoet aan de laatste standaarden, wat de kans op onverwachte kosten aanzienlijk verkleint.

Persoonlijke wensen

Als je vroeg genoeg instapt in een project waarbij nieuwbouw vakantiewoning worden gerealiseerd heb je soms nog de mogelijkheid om persoonlijke keuzes door te voeren. Echter dit kan niet altijd, dat hangt sterkt af van wat voor type woning je koopt en de projectontwikkelaar. In een woning die puur voor eigen gebruik zal dit makkelijker zijn, dan een vakantiewoning die ook verhuurd moet worden. Je kunt in het eerste geval soms nog kiezen voor specifieke afwerkingen of indelingen die meer zijn afgestemd op jouw smaak en behoeften.

Garanties en kwaliteitscontrole

Bij nieuwbouw vakantiewoningen heb je vaak nog garanties op de bouwkwaliteit en materialen. Hierdoor zijn eventuele problemen in de nabije toekomst gedekt. Bovendien zijn nieuwbouwprojecten doorgaans onderworpen aan strenge bouwvoorschriften en kwaliteitscontroles, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de woning verzekert.

Verhuurpotentieel

Indien je de vakantiewoning ook wilt verhuren, kan nieuwbouw een aantrekkelijke optie zijn. Een nieuwe woning, met up-to-date apparatuur en moderne, luxe voorzieningen zijn aantrekkelijk voor gasten. De trend is dat gasten steeds luxer op vakantie willen.

Nieuw tegenover bestaande vakantiewoningen

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan het kopen van een bestaande vakantiewoning. Oudere woningen hebben soms misschien wat meer eigen charme en karakter en ze bevinden zich meestal in gevestigde gemeenschappen. Daarnaast is een bestaande woning direct beschikbaar terwijl een nieuwbouwwoning in de meeste gevallen nog (af-)gebouwd moet worden. Een bestaande woning vereist echter meer onderhoud dan een nieuwbouw vakantiewoning. De eisen waaraan de bouw van woningen moest voldoen is in Portugal en Spanje was jaren geleden van een ander niveau dan de woningen die we in Nederland gewend zijn. Daarnaast zijn oude woningen minder energiezuinig. Reparaties en renovaties kunnen onverwachte kosten met zich meebrengen.

Nieuwbouw vakantiewoningen in Spanje en Portugal

Kortom, het investeren in nieuwbouw vakantiewoningen biedt echt voordelen. Het is een investering in de toekomst en een mooie plek om nieuwe herinneringen te maken en te genieten met familie en vrienden.

Is dit wat jou ook aanspreekt dan helpen we je graag bij het vinden van de perfecte nieuwbouw vakantiewoning in Spanje of Portugal. Kies voor comfort, kwaliteit en zorgeloos genot – kies voor nieuwbouw.