Loop je al jaren rond met het idee om te investeren in buitenlands vastgoed? Dan is dit het juiste moment. Nu de hypotheekrente laag is en je spaargeld nauwelijks iets oplevert, is investeren in vastgoed zeer interessant. Oostenrijk is een populaire bestemming onder Nederlandse vastgoed investeerders. Met name als het gaat om luxe, duurzame vakantieappartementen in populaire skigebieden. Niet voor niets worden in Saalbach, Hinterglemm, Zell am See en Kaprun jaarlijks moderne nieuwbouwappartementen ontwikkeld op toplocaties. Al meer dan 10 jaar begeleiden wij Nederlanders in hun zoektocht naar een belegging in Oostenrijks vastgoed. Wij zijn ons dan ook zeer bewust van zowel de financiële als de persoonlijke voordelen van een vakantieappartement in Oostenrijk.

Financiële en fiscale voordelen van het investeren in buitenlands vastgoed

Naast het feit dat Oostenrijk een zeer stabiel politiek en financieel klimaat kent, heeft de waarde van vastgoed zich hier de laatste jaren goed ontwikkeld. Huizenprijzen zijn 3-5% gestegen en nieuwbouw wint aan populariteit. Met een belegging in een duurzaam nieuwbouwappartement kun je, in combinatie met verhuur, jaarlijks rekenen op zo’n 4% tot 5% rendement op je geïnvesteerd vermogen. Met een huidige hypotheekrente van 1,5-2,5% is investeren in Oostenrijk zeer interessant. Bovendien kun je tot 50% van de koopprijs je vakantieappartement financieren en dat is gunstig wanneer je niet alles uit eigen middelen wilt of kunt financieren. Een ander interessant voordeel voor Nederlanders is dat er geen vermogensrendementsheffing wordt toegepast over het privévermogen (box 3) dat je hebt geïnvesteerd.

Verschil in beleving

Ook andere landen hebben natuurlijk mooie wintersportgebieden maar nergens is het zo gemütlich als in Oostenrijk. Veel van onze kopers kiezen bij het investeren in buitenlands vastgoed met name voor Oostenrijk vanwege de gezellige sfeer en de uitstekende après-ski. Dat is in omliggende landen zoals Frankrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland wel anders.
Daarnaast bevinden de Oostenrijkse dorpen zich in het dal in plaats van op de piste. Dat betekent dat de dorpen onderling makkelijk bereikbaar zijn en er veelal ook een autochtone bevolking woont waardoor deze dorpen ook buiten het seizoen om meestal leuk en levendig zijn.

Persoonlijke voordelen

Natuurlijk brengt investeren in Oostenrijk ook veel persoonlijke voordelen met zich mee. Wie geniet er nu niet van om een aantal weken per jaar in een prachtig appartement op een toplocatie in Oostenrijk te verblijven? In de winter lekker skiën met je kinderen en/of kleinkinderen en in de zomer met je partner kilometers wandelen door de schitterende Alpen. Met een vakantieappartement in Oostenrijk worden dromen realiteit. Zeg nu eerlijk: beleg je liever je vermogen in een bedrijfspand in Nederland of in een nieuwbouwappartement in Oostenrijk dat van alle luxe is voorzien?

Investeren in buitenlands vastgoed

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden op gebied van investeren in buitenlands vastgoed? Bekijk ons aanbod in Oostenrijk of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bekijk hier de tips voor de aankoop van een tweede huis.