Golfen op een van de vele golfbanen in Spanje

26 maart 2024

Wist je dat Spanje bekendstaat om zijn vele prachtige golfbanen? Van de kustlijnen van de Costa del Sol tot de fantastische landschappen van Mallorca en de Canarische Eilanden; Spanje heeft golfbanen die geschikt zijn voor golfers van alle niveaus. Daarmee is het land een ontzettend populaire bestemming voor golfliefhebbers uit alle windstreken. Hieronder een overzicht van de golfbanen die wat ons betreft de beste en mooiste zijn.

Valderrama Golf Club

Veel zuidelijker wordt het niet; Valderrama Golf Club ligt namelijk zo’n honderd kilometer onder Málaga, net boven Gibraltar. Valderrama, geopend in 1974, is een van de meest iconische golfbanen van Europa en volgens sommige kenners zelfs de beste ter wereld. De club was gastheer voor verschillende prestigieuze toernooien, zoals de Ryder Cup in 1997. De golfbaan ligt te midden van een weelderig landschap met kurkeiken, pijnbomen en een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Hou je van een uitdagende golfbaan met smalle fairways, strategisch geplaatste bunkers en snelle greens, breng dan een bezoek aan Valderrama Golf Club.

Real Club de Golf El Prat

De tweede toonaangevende golfbaan is Real Club de Golf El Prat, dat ten noorden van Barcelona ligt. In 1912 werd de club opgericht en daarmee is het een van de oudste golfclubs van Spanje. Er vonden en vinden meerdere bekende nationale en internationale toernooien plaats, zoals het Spaans Open. El Prat huisvest 45 uitdagende holes, verdeeld over vijf lussen. Elke lus biedt een unieke uitdaging en verschillende landschappen, variërend van open fairways tot beboste gebieden. Die diversiteit maakt de golfbaan tot een geliefde plek voor golfers van allerlei niveaus.

Camiral Golf & Wellness

In de regio Girona, in het noordoosten van Spanje, bevindt zich het luxe golfresort Camiral Golf & Wellness – bij sommigen beter bekend onder de vorige naam: PGA Catalunya Resort. Camiral Golf & Wellness herbergt twee geweldige golfbanen: Stadium Course en Tour Course. Verspreid over deze banen liggen 36 holes. Ook hier vonden meerdere belangrijke toernooien plaats. De golfbaan wordt gezien als een van de beste van Europa. Camiral Golf & Wellness is dé plek voor golfers en vakantiegangers die een partijtje golf willen spelen op prachtige banen en op zoek zijn naar luxe en ontspanning.

Golf Costa Adeje

Ook op de Spaanse eilanden zijn er golfbanen van uitstekende kwaliteit. Zo kan elke golfliefhebber zijn hart ophalen aan de ‘greens’ van Golf Costa Adeje, gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife. Hiervandaan heb je een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. De golfbaan biedt 27 holes die zich uitstrekken over een gevarieerd terrein met ravijnen, meren en veel groen. Golf Costa Adeje wordt door golfers hoog gewaardeerd – niet alleen vanwege het mooie uitzicht, maar ook omdat de diversiteit van de baan garant staat voor een uitdagende en boeiende golfervaring.

Andere golfbanen op de Spaanse eilanden

Op Tenerife vind je nog veel meer golfbanen, zoals Golf del Sur, Amarilla Golf en Buenavista Golf. Ook op de andere eilanden kun je als beoefenaar van deze sport bij verschillende clubs terecht. Mallorca is bijvoorbeeld een zeer populaire bestemming voor golfers. Enkele van de meest bekende golfbanen op dit eiland zijn Golf Son Gual, Golf de Andratx en Alcanada Golf Club. Ook Gran Canaria heeft diverse golfbanen van hoge kwaliteit, zoals Anfi Tauro Golf, Meloneras Golf en El Cortijo Club de Campo. Fuerteventura heeft een paar golfbanen die bekendheid genieten, waaronder Fuerteventura Golf Club en Golf Club Salinas de Antigua. Ibiza is in Spaans opzicht een vreemde eend in de bijt: hier vind je maar één golfbaan, genaamd Golf Ibiza.

Meer golfbanen op het Spaanse vasteland

Als de eilanden al zoveel golfbanen huisvesten, spreekt het voor zich dat het vasteland bomvol golfbanen zit. En dat klopt, want naar schatting zijn het er meer dan driehonderd. Naast de golfbanen die we hierboven noemen, zijn er nog een paar ‘prominenten’, zoals La Finca Resort (regio Alicante), Las Brisas Golf Club (vlakbij Marbella), La Manga Club (vlakbij Murcia), La Reserva Club Sotogrande (regio Andalusië) en La Zagaleta (eveneens in Andalusië). Ben jij een beginner of een bekwame golfer? In Spanje zal je je hobby/sport met veel plezier uitoefenen. Golfen in de prachtige natuur van Spanje is heel anders dan een partijtje golf in ons eigen platte landje. Bovendien maakt het milde klimaat van Spanje dat het er in alle seizoenen goed vertoeven is. Spanje is dus een geweldige bestemming voor golfers die het liefst het hele jaar door golfen in aangename temperaturen. Op welke Spaanse golfbaan scoor jij je volgende birdie?