Duurzaam investeren in Portugal

2 april 2020

Duurzaamheid staat bij al onze nieuwbouwprojecten hoog op de agenda. Niet alleen nu een klimaat neutrale samenleving vanuit de overheid gestimuleerd wordt, maar ook omdat kopers van vastgoed in het buitenland daar behoefte aan hebben. Een vakantiewoning die aan alle klimaateisen voldoet, op een locatie die geen afbreuk doet aan de lokale biodiversiteit behoudt immers ook zijn waarde op de lange termijn. Het Ombria Resort in Portugal is een prachtig voorbeeld van duurzaam investeren anno 2020. Met trots vertellen wij u graag iets meer hierover.

Ombria Resort: new generation sustainable resorts
Ombria Resort ligt in het ongerepte, groene hart van de Algarve en beslaat 150 hectare waarop een hotel, diverse appartementen, villa’s (met zwembad) en een 18-holes golfbaan gesitueerd zijn. Bij het ontwerp en de aanleg zijn bewuste keuzes gemaakt uit respect voor de natuur, het milieu, de omgeving én met het oog op toekomstbestendigheid. Niet voor niets ontving Ombria Resort prestigieuze Awards van The European Property Awards:
✔ 2019-2020 Best Sustainable Residential Development Portugal
✔ 2018-2019 Best Residential Development Portugal
✔ 2018-2019 Best New Hotel Construction

Natuurlijke energiebronnen
Wist u dat Ombria Resort over het grootste geothermisch systeem van Portugal beschikt? Dit innovatieve systeem, waarbij energie wordt opgewekt uit aardwarmte, levert een belangrijke bijdrage aan de klimaatbeheersing van alle gebouwen.

Interessante voordelen hiervan zijn:

  • Bijna volledig ondergronds dus geen horizonvervuiling
  • Geen CO2-uitstoot
  • Wordt niet beïnvloed door klimaatomstandigheden
  • Geeft minimaal geluidsoverlast

Daarnaast is bewust gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen. Met meer dan 320 dagen zon per jaar, is het opwekken van zonne energie in deze regio een must. Niet alleen ter ondersteuning van de geothermische energie voor klimaatbeheersing maar ook voor het verwarmen van de buitenzwembaden.

Vermindering van energieverbruik wordt overigens ook gerealiseerd door LED-verlichting in alle gebouwen en openbare ruimtes. Daarnaast is bij de architectuur van de vakantiewoningen gekozen voor natuurlijke materialen en is voldaan aan de hoogste bouwkwaliteitsnormen. Dat is duurzaam investeren in Portugal.

“Sustainability is so much more than something we do; it’s a part of who we are.”

Respect voor het milieu
De omgeving van Ombria Resort kent weelderige eikenbossen, rivieren en een rijke biodiversiteit. Om dit ecosysteem in stand te houden is bij de aanleg van het resort samen met deskundige partijen bepaald welke bomen en planten behouden moesten blijven en welke er toegevoegd mochten worden. Daarbij is bewust gekozen voor planten uit de streek omdat deze planten gewend zijn aan het klimaat en zorgen voor een volwassen en authentieke uitstraling van het resort.

Om in aanmerking te komen voor een GEO Foundation Certificate heeft Ombria Resort 750 Steeneiken geplant rondom de 18-holes golfbaan, waardoor Ombria Resort nu meer dan 2.000 van deze inheemse bomen telt. Verder is het nieuw aan te leggen groen tot een minimum beperkt. De totale golfbaan beslaat 70 hectare waarvan slechts 25 hectare bestaat uit aangelegde gebieden. Dit is gemiddeld 30% lager dan wat gebruikelijk is.

Door een speciaal ontworpen, energiezuinig pompsysteem wordt op natuurlijke wijze regenwater opgeslagen en gedistribueerd naar een opslagmeer bij de 18 e hole op de golfbaan. Dit wordt gebruikt voor de irrigatie van de golfbaan en mede hierdoor is het waterverbruik voor de irrigatie van de golfbaan minimaal.

“Sustainable golf is playing to the highest standards.”

Interactie met lokale bedrijven
Onder duurzaam investeren verstaat Ombria Resort ook de samenwerking met lokale bedrijven. Zij worden betrokken tijdens en na de ontwikkeling en bouw van het resort. Zo is bijvoorbeeld een lokaal, Portugees architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de Alcedo villa’s en Oriole Village. Oriole Village wordt gebouwd als een traditioneel Portugees dorp en de vakantiewoningen hebben dan ook een authentieke, Portugese uitstraling.

Het resort is een open resort en toegankelijk voor iedereen met als doel dat er een goed contact ontstaat tussen de lokale bevolking en de eigenaren en/of toeristen. De producten die gebruikt worden in het restaurant worden ingekocht binnen de regio en de kurkoogst op het resort wordt op de lokale markt aangeboden. Dit zijn waardevolle samenwerkingsverbanden die perfect aansluiten bij de visie van Ombria Resort.

Meer informatie?
Wilt u ook duurzaam investeren in Portugal? Dan gaan we graag met u in gesprek. Er zijn nog enkele villa’s en appartementen beschikbaar binnen Ombria Resort of bekijk hier ons volledige aanbod. Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.