Droomhuis gezocht bij de Second Home Beurs?

15 september 2022

Droomhuis gezocht? Geef je ogen en oren de kost op de Second Home Beurs

Ieder jaar komen ze in groten getale tevoorschijn: mensen die dromen van een eigen vakantiehuis in Nederland of het buitenland. Ze oriënteren zich tijdens de Second Home Beurs en laten zich uitgebreid informeren over de aankoop van een vakantiewoning in binnen- of buitenland. Dat is verstandig, want er komt veel kijken bij zo’n aankoop.

Al jarenlang helpen wij mensen die een eigen vakantiewoning willen kopen. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat de aankoop van een vakantiewoning leuk maar tegelijkertijd spannend is. Want voor verreweg de meeste mensen is zo’n aankoop een eenmalige gebeurtenis. Sommigen nemen jaren de tijd om over deze droom na te denken voordat ze tot actie overgaan. Veel van deze dromers ontvangen we bij onze stand op de Second Home Beurs, waar wij elk jaar te vinden zijn.


Oriënteren op de Second Home Beurs: hoe doe je dat?

De meeste bezoekers van de beurs zijn nog aan het oriënteren. In die fase is het belangrijk dat je een paar zaken voor jezelf helder krijgt:

  • In welk land(en) zou jij je vakantiewoning willen kopen?
  • Wat is je budget?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning of juist een nieuwbouwwoning kopen?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning waar je zo in kunt, of wil je zelf nog gaan verbouwen?
  • Wil je dat verhuur, beheer en onderhoud voor je geregeld worden of wil je dit zelf doen?
  • Wil jij je vakantiewoning verhuren of alleen maar voor eigen gebruik kopen?
  • Wil je met name investeren of is eigen gebruik van de woning  je primaire doel?
  • Wil je een financiering afsluiten voor de aankoop van jouw droomwoning?

Zoeken op land

Heb je al een aardig beeld van wat je zoekt, dan kun je gerichter aankloppen bij de verschillende exposanten op de Second Home Beurs. Alle exposanten vind je terug in de bezoekersbrochure die je bij de entree ontvangt. De exposanten zijn gerangschikt op het land waar hun vakantiewoningen zich bevinden. Bij de naam van de exposant zie je ook het standnummer staan. Deze standnummers zijn terug te vinden op de plattegrond van de beurs.

Praten met een exposant

Om doelgericht een gesprek met een exposant aan te gaan, is het handig om zaken als budget, verhuurmogelijkheden en -verplichtingen snel duidelijk te krijgen. Daarnaast kunnen de punten in de opsomming hierboven ook onderwerp van gesprek zijn, zeker als je nog twijfelt wat het beste bij jouw wensen en situatie past.
Natuurlijk zijn de exposanten er ook om jou te helpen als je nog niet precies weet wat je wilt en aan het begin van die oriëntatiefase staat. Want dat is het mooie aan de Second Home Beurs: je doet er tal van ideeën op en raakt geïnspireerd door mooie verhalen en foto’s van oogverblindende huizen.

Vergeet de seminars niet!

Naast het opsnuiven van de sfeer en het verzamelen van informatie bij exposanten, raden wij je ook echt aan om verschillende seminars te bezoeken. Blader eens door de bezoekersbrochure; hierin staan de seminars beschreven. Er zijn bijvoorbeeld seminars die bezoekers specifiek informeren over het aankoopproces in een bepaald land en seminars waarbij het met name gaat over de juridische en fiscale consequenties van de aankoop van een vakantiewoning in het buitenland. Ook zijn er seminars waarin je hoort over de mogelijkheden van financiering.

Zien we je bij onze stand?

Voor iedereen die ook maar een beetje denkt aan het investeren in een eigen vakantiehuis, is de beurs is de uitgelezen plek voor oriëntatie. Wij nodigen jou van harte uit om onze stand te bezoeken tijdens de Second Home Beurs. Laat ons jou vertellen over onze projecten in Portugal en droom weg bij de fantastische afbeeldingen van onze luxe vakantiewoningen in dit prachtige land.