Branded residences: de zekerheid dat álles klopt

3 juni 2020
Branded residences: de zekerheid dat álles klopt

Het is een wereldwijde trend: vastgoed investeerders worden steeds kritischer. Ze willen zeker weten dat alles klopt. Niet alleen een mooi pand op een fantastische locatie, maar ook een garantie voor de toekomst. Duurzaamheid, luxe en gemak staan hoog op hun verlanglijst. Nu de rente laag is en beleggen in aandelen riskant is, kiest men vaker voor een investering waar men zelf ook van kan genieten. Niet voor niets neemt de vraag naar luxe appartementen op toplocaties de laatste jaren exponentieel toe.

‘Hoe luxer, hoe beter’, is een veelgehoord verlangen. Luxe hotelketens zetten daarom in op ‘branded residences’: appartementen om te wonen en/of te verhuren met de services die bij een hotel horen. Ritz-Carlton, Four Seasons en W zijn reeds zeer succesvol met hun branded residences projecten wereldwijd. Viceroy presenteert anno 2020 haar eerste branded residences project in Europa. Om precies te zijn in Portugal. Deze hotelketen ontwikkelt maar liefst 65 luxe appartementen en suites op Ombria Resort in de Algarve. Interesse? Lees verder…

De services van een hotel in uw eigen appartement

Gerard Haagsma, Second Home Invest: “Branded residences zijn luxe units die zich onderscheiden door exclusieve services. Een privé-kok, een portier, een chauffeur, een dagelijkse schoonmaakservice of een butler? Alles wat u maar wenst staat tot uw beschikking. De luxe suites en appartementen die Viceroy op het Ombria Resort verkoopt, zijn tot 70 dagen per jaar voor eigen gebruik beschikbaar en garanderen bovendien in de eerste vijf jaar minimaal 5% verhuuropbrengst. Omdat Viceroy in Amerika reeds diverse branded residences heeft gerealiseerd en verkocht, zijn de verwachtingen voor Portugal hooggespannen. Door de uitmuntende kwaliteit en luxe die je van een branded residence kunt verwachten, kunnen wij (potentiële) kopers de zekerheid bieden dat álles klopt. Laat dat nu precies zijn waar zij behoefte aan hebben.”

Een win-win formule voor de toekomst

Ondanks dat de term ‘branded residence’ nog relatief onbekend is in Nederland, staat de Nederlandse hotelketen ‘Sherry-Netherland’ aan de basis van dit concept. Kort na de opening in 1927 verkochten zij namelijk de eerste serviced appartments op Fifth Avenue in New York. Een toplocatie op een unieke, bijzondere plek zoals deze bleek later één van de belangrijkste pijlers van het succes van branded residences. Zo is de locatie van Ombria Resort in Portugal ook zorgvuldig gekozen: midden in de prachtige natuur en in de nabijheid van strand, restaurants en authentieke dorpjes. Maar ook uniek door de keuzes voor duurzaamheid. Zo beschikt Ombria Resort over het grootste geothermisch systeem van Portugal, waarbij energie wordt opgewekt uit aardwarmte en zijn alle woningen voorzien van high-tech domotica die met één app te besturen zijn. Bijzonder interessant voor de Finse projectontwikkelaar Pontos en het Londense ontwerpbureau WATG die aan de basis staan van dit resort én voor investeerders een bewezen, betrouwbaar en professioneel concept. Een win-win formule voor de toekomst dus.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over branded residences op Ombria Resort in Portugal? Dan gaan we graag met u in gesprek. Er zijn nog enkele appartementen en suites beschikbaar. Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op