Onze vijf selectiecriteria

6 september 2018
Blog 5 selectiecriteria

Op basis van deze vijf criteria selecteren wij ons aanbod

“Willen jullie ons vakantiehuis of resort voor ons verkopen?”

Deze vraag krijgen wij een paar keer per jaar van ontwikkelaars van vakantiewoningen.
Het antwoord is dat wij hier heel selectief mee omgaan. Wij verkopen niet zomaar ieder project, resort of vakantiewoning. Wij hebben door de jaren heen gemerkt dat een project of resort aan een aantal eisen moet voldoen alvorens deze succesvol verkocht kan worden. Dit heeft geresulteerd in een aantal criteria waarvan wij vinden dat die belangrijk zijn en die hun succes hebben bewezen.

Deze vijf selectie criteria zijn:

1. HOOGWAARDIG
2. EXCLUSIEF
3. ZORGELOOS
4. WAARDEVAST
5. BETROUWBAAR

Hoogwaardig

De bouwkwaliteit van een vakantiehuis is van groot belang. Deze moet voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en bouwvoorschriften. Aan deze hoogwaardige bouwkwaliteit en luxe afwerking zit vaak een prijskaartje, maar deze bepalen tevens ook de exit waarde. Stel je wilt je vakantiehuis na een aantal jaren verkopen dan wordt de waarde van de verkoopprijs ook bepaald door de kwaliteit en luxe afwerking. Dus bij de aankoop van een vakantiewoning zou je niet alleen moeten letten op de aankoopwaarde maar ook op de verwachte waarde bij verkoop.

Exclusief

Alle projecten en resorts die wij verkopen liggen op goede locaties. Een prachtig huis op een mindere locatie is op een later tijdstip lastiger te verkopen. Ook bij verhuur van je vakantiehuis is de locatie belangrijk. Hoe beter de locatie, hoe beter de verhuur, hoe hoger de opbrengst.

Zorgeloos

De meeste projecten en resorts die wij verkopen hebben een eigen beheer- en verhuurorganisatie die de woningen verhuren tijdens jouw afwezigheid.
Deze verhuur- en beheerorganisaties nemen alle zorg uit handen. Dat betekent dat zij zorgen voor bijv. de schoonmaak, de sleuteluitgifte, het vervangen van kapotte apparatuur en dergelijke. Daarnaast zorgen zij dat je appartement of villa zo goed mogelijk wordt verhuurd, hier heb je als eigenaar geen omkijken naar. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, maar dan hoef je zelf ook nergens meer voor te zorgen.

Waardevast

De hoge bouwkwaliteit, de luxe afwerking, goede verhuuropbrengsten en de juiste locatie bepalen in grote mate de waardevastheid van de vakantiewoning.
Naast de eventuele verhuuropbrengsten én het genieten en maken van nieuwe herinneringen met familie en vrienden (dat is pas écht rendement), is het toch ook prettig dat de vakantiewoning op een x moment tegen een goede prijs verkocht kan worden.

Betrouwbaar

Wij vinden het belangrijk om persoonlijk kennis te maken met de verkooppartij die een project of resort aanbied. Wij willen o.a. weten hoe de financiën geregeld zijn en hoe het project wordt gewaarborgd zodat deze in alle gevallen wordt afgebouwd. Naast dat wij onze klanten altijd adviseren om contact op te nemen met hun eigen financieel adviseur, willen wij ze ook kunnen doorverwijzen naar de goede financiële en/of juridische adviseurs ter plekke. Om dit te kunnen doen, moet je de verkooppartij goed kennen en vertrouwen.

Pas als deze 5 criteria kloppen, zullen wij een project of resort in verkoop nemen. Om al deze criteria te beoordelen bezoeken wij altijd van te voren de locatie en het verkoopteam ter plaatse. We willen persoonlijk kennis maken, zelf zien waar het resort of project ligt, wat de afstanden zijn t.o.v. bv. het vliegveld, het strand, de piste en dergelijke.

Daarnaast willen we graag referentieprojecten bezoeken zodat wij het afwerkingsniveau met eigen ogen kunnen zien. Deze referentieprojecten kunnen klanten vervolgens ook bezoeken tijdens een bezichtigingsbezoek zodat je met eigen ogen kunt zien hoe jouw vakantiewoning of appartement er ongeveer uit gaat zien.

Ben je benieuwd geworden naar onze selectie van resorts en vakantieappartementen? Bekijk hier het aanbod in Portugal en Spanje.