Stichting HomePlan – Huis, thuis, toekomst

13 december 2018
HomePlan goed doel jpg

Second Home Invest steunt Stichting HomePlan

Stichting HomePlan biedt huis, thuis en toekomst aan de allerarmsten

Naast dat wij dagelijks met veel plezier bezig zijn met de verkoop van vakantiewoningen, vinden wij het ook belangrijk om aandacht te hebben voor die mensen die het minder hebben getroffen in deze wereld.

In ons werk ervaren wij elke dag hoeveel plezier een vakantiehuis brengt. Een plek waar onze klanten met familie en vrienden verblijven tijdens vakanties, feestdagen of zomaar een keer tussendoor. Hoe waardevol zijn de herinneringen aan die vakanties dat je samen geniet van het mooie weer, of samen op de ski’s staat met je kinderen of kleinkinderen, of de lange avonden op het terras met een goed glas wijn en tot diep in de nacht bijpraat met vrienden. Het zijn vaak deze herinneringen die heel lang bij blijven en waar we men met veel plezier op terugkijkt.

Hoe schrijnend is het tegelijkertijd dat er mensen op deze wereld zijn die niet eens een dak boven hun hoofd hebben. Ze missen de veiligheid van een eigen huis, een plek waar je schuilt tegen regen, weer en wind, een plek waar je kunt slapen, eten en gewoon kunt zijn.

Verantwoord ondernemen

Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan een gezond bedrijf te leiden en winst te maken. En wat past er dan beter dan een Goed Doel te steunen die zich bezighoudt met het bouwen van huizen voor de allerarmsten. Daarom zijn wij duurzaam partner van Stichting Homeplan.

Stichting HomePlan is in 1997 opgericht door de Bredase ondernemer Jan Tebbe die met zijn eigen bedrijf, net als wij, ook luxe villa’s bouwde en verkocht. Hij en zijn stichting geloven net als wij dat ieder mens in de wereld recht heeft op een veilig onderkomen.

HomePlan bouwt huizen voor de allerarmsten in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Het bouwen van een huis is daarbij geen doel op zich, maar geeft een basis van veiligheid en bescherming tegen regen, kou en ziektes. Een veilig huis is het begin van een betere toekomst, het kan een start zijn voor iemands verdere ontwikkeling. HomePlan werkt samen met lokale partnerorganisaties. Deze partners zorgen ook voor nazorg op het gebied van gezondheidszorg, voeding en scholing.

Ben je geïnteresseerd in Stichting HomePlan of wil je ook doneren, kijk dan voor meer informatie op