‘Waarom kiezen jullie voor Portugal en Oostenrijk’

21 augustus 2018
Blog oostenrijk of portugal

‘Waarom kiezen jullie voor Portugal of Oostenrijk?’

Laatst kregen we via Instagram de volgende reactie op een bericht ‘Waarom kiezen jullie voor Portugal of Oostenrijk eigenlijk?’ Ik vond dat wel een leuke vraag, voor ons is dat eigenlijk een vrij logische keus geweest. Ik had er nooit bij stil gestaan dat iemand van buiten daar misschien heel anders naar kijkt en de combinatie van beide landen niet direct begrijpt.

Daarom vind ik het wel leuk om onze keuze uit te leggen.

Persoonlijke overweging

Allereerst is deze keuze ontstaan omdat wij allebei een voorliefde hebben voor beide landen. Wij kwamen al jaren in Oostenrijk tijdens onze vakanties. De rust, de natuur, de uitgestrektheid en de sfeer het sprak ons allemaal aan. In Oostenrijk kunnen wij het jachtige, drukke leven van thuis echt even achter ons laten. Het tempo van leven in Oostenrijk ligt gewoon een stukje lager en dat is best prettig.

Daarnaast heeft Gerard er heel wat wintersportvakanties doorgebracht met vrienden. De fantastische wintersport faciliteiten, de heerlijk lunches in één van de vele skihutten langs de pistes en de relatief korte afstanden tussen de verschillende skigebieden in Kaprun, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm en Leogang maakten Oostenrijk voor hem een uitstekend wintersportland waar hij hele goede herinneringen aan beleeft.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Portugal. Wij komen hier nu al een aantal jaren en iedere keer als ik daar verblijf stel ik mij voor hoe lekker het is om tijdens onze koude winters hier een eigen plek te hebben om te kunnen overwinteren. Want het aangename klimaat in Portugal is wel één van de aantrekkelijkste punten van Portugal. Ook ligt Portugal maar op een paar uurtjes vliegen van Nederland. Dat betekent dat als je ’s ochtends vroeg kunt vliegen, je al rond de middag op de plek van bestemming bent. Hoe lekker is dat?

Verder spreekt de gemoedelijkheid van de bevolking ons erg aan, je kunt je er prima redden in het Engels, het eten is er heerlijk, divers en goed te betalen. Het geeft het gevoel dat je er elke dag vakantie hebt.

Dat gevoel van vrijheid, genieten, nieuwe herinneringen maken en dat op een relatief korte reisafstand maakt beide landen voor ons heel aantrekkelijk.

Zakelijke overweging

Naast onze persoonlijke voorkeur voor Portugal en Oostenrijk, zijn er natuurlijk ook meer zakelijke overwegingen waarom investeren in een vakantieappartement in één van beide landen aantrekkelijk kan zijn. Want niet iedere klant die bij ons koopt, investeert per definitie in een vakantieappartement alleen maar voor eigen gebruik. Het kan ook erg aantrekkelijk zijn om te investeren in een project vanwege bv. de goede verhuurinkomsten in combinatie met het eigen gebruik.

Kortom waarom is investeren in Portugal en Oostenrijk interessant?
Beide landen genieten de volgende voordelen:

  • het stabiele politieke en economische klimaat
  • de stabiele vastgoedmarkt, de prijzen zijn er de afgelopen jaren zelfs gestegen
  • de strenge wetgeving omtrent bouw- en garantiekwaliteit
  • Oostenrijk en Portugal behoren tot de 5 veiligste landen ter wereld
  • voor Nederlanders geldt in Oostenrijk en Portugal: geen vermogensrendementsheffing over het privévermogen dat men heeft geïnvesteerd
  • goed te bereiken of per auto of per vliegtuig
  • uitstekende vakantiebestemmingen tijdens de zomer en/of winter
  • de gemoedelijke sfeer, de vriendelijke mensen; even weg van alle hectiek

De keuze voor Portugal en Oostenrijk is dus in eerste instantie ontstaan uit een persoonlijke voorkeur. Daarnaast blijken beide landen ook over een prima investeringsklimaat te beschikken. Wij vinden het daarom een mooie mix, enerzijds Oostenrijk met zijn geweldige wintersportmogelijkheden, waar het overigens zomers ook goed toeven is. Anderzijds Portugal met bijna 300 dagen zon per jaar.

Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat er een relatie is tussen kopers in Oostenrijk die veelal skiliefhebbers zijn en de kopers in Portugal die vaak golfliefhebbers zijn. Alle appartementen die wij aanbieden in Oostenrijk liggen in geweldige skigebieden. De resorts die wij in Portugal aanbieden beschikken over 18 holes golfbanen. Enkele van onze klanten waarderen die combinatie blijkbaar ook, want er zijn er die zowel in Oostenrijk als in Portugal investeren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een eigen vakantieappartement in het buitenland? Bekijk dan ons aanbod in Oostenrijk of Portugal. Wie weet zit jouw droom appartement er ook tussen.