Betrouwbare partner bij de koop van vakantiewoningen

16 november 2023

Al meer dan 10 jaar is Second Home Invest dé partner als je droomt van een exclusieve vakantiewoning in Spanje of Portugal. Onze expertise reikt verder dan het begeleiden bij de aankoop van hoogwaardige nieuwbouwprojecten; we streven ernaar om de aankoopervaring van onze klanten zorgeloos te laten verlopen. Hoe wij dat doen? We leggen het je graag uit.

Kwaliteit en betrouwbaarheid in één

Onze reputatie is gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Voordat we een project in ons portfolio opnemen, hebben we uitgezocht met welke projectontwikkelaar we te maken hebben, waar het project ligt, hoe de omgeving er uit ziet, welke faciliteiten aanwezig zijn en welke services worden geboden. Of het nu gaat om de locatie, bouwkwaliteit, documentatie of verhuurconcepten – we vinden het belangrijk dat alles klopt en van goede kwaliteit is.
Voor de duidelijkheid met onze begeleiding tijdens het aankoopproces, profiteer je van professionele begeleiding in Nederland zonder extra kosten.

Je persoonlijke begeleider

Waarom kiezen klanten voor Second Home Invest? Omdat we geloven in de kracht van persoonlijke begeleiding. Tijdens elke stap in het aankoopproces nemen we je bij de hand. Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek in Nederland, waar we je wensen bespreken en je informeren over elk aspect van het project, inclusief locatie, bouw. We beantwoorden al je vragen en luisteren naar jouw persoonlijke behoeften. Wat betreft de financieringsmogelijkheden en de fiscale en juridische consequenties kunnen we je doorverwijzen naar betrouwbare specialisten in ons netwerk.

Opties en bezichtigingsbezoek

Mocht je na ons gesprek verder willen met een bepaald project? Dan heb je de mogelijkheid om een optie te nemen op de woning van je voorkeur. Dit stelt je in staat om binnen een afgesproken periode een bezichtigingsbezoek te brengen, waardoor je de locatie en omgeving zelf ervaart. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van ons netwerk. Wij kunnen, indien je dat wenst, een kennismakingsafspraak voor je plannen met een advocaat, fiscalist of bank ter plaatse. Jij bepaalt te allen tijde het tempo en de vervolgstappen. Zo behoudt je zelf de controle over de te nemen stappen.

Vrijblijvend gebruik maken van ons netwerk

Na het bezichtigingsbezoek evalueren we uiteraard samen je ervaringen en bespreken we de eventuele vervolgstappen. Voordat je de definitieve aankoopbeslissing neemt, adviseren we iedereen dringend om juridisch advies in te winnen bij je accountant of fiscalist. De aankoop van een vakantiewoning heeft fiscale gevolgen en iedere situatie is persoonlijk en zul je moeten overleggen met je eigen fiscalist. Wij zijn geen fiscaal en juridisch adviseur en kunnen daarom geen persoonlijk advies geven. Je bent vanzelfsprekend vrij om de specialist van je voorkeur te kiezen.
Mocht je besluiten tot aankoop over te gaan, dan wordt dit officieel bekrachtigd met een voorlopige koopovereenkomst tussen jou en de projectontwikkelaar. Hoewel wij geen partij zijn in deze overeenkomst, regisseren we alles en zorgen we dat alles vlot verloopt.

Financiering op maat

Indien gewenst is het in de meeste gevallen mogelijk om ongeveer 50 a 60% van de waarde van het onroerend goed te financieren via een hypotheek. Ook hiervoor geldt dat wij geen financieel advies verstrekken. Wel kunnen wij je in contact brengen met lokale banken die een financiering kunnen verstrekken.

Een nieuw thuis in Spanje of Portugal

Zodra je nieuwbouwwoning gereed is en de gemeente de benodigde vergunningen heeft verstrekt, kunnen de notariële stukken worden opgesteld. Het is praktisch wanneer je je Spaanse of Portugese advocaat een volmacht hebt gegeven, zodat die namens jou de benodigde documenten kan ondertekenen en jij hiervoor niet steeds zelf hoeft te verschijnen. Dit geldt ook voor een hypotheekakte als je deels via een hypotheek wilt financieren.

Genieten zonder zorgen en after sales

Zodra je nieuwe vakantiewoning wordt opgeleverd kan het genieten beginnen. Wij blijven ook na de overdracht van de sleutel beschikbaar voor vragen.
Bij Second Home Invest gaan we verder dan alleen het begeleiden bij de aankoop van vakantiewoningen; we bieden een zorgeloze, persoonlijke reis die eindigt in je eigen droomwoning in Spanje of Portugal. Laten we samen op reis gaan!
Jouw droom, onze expertise!