your TRUSTED advisor

Bij aankoop van jouw vakantieappartement in Oostenrijk


Projecten met aantrekkelijk rendement als alternatief
voor je spaargeld – geen “Zweitwohnsitz

Huis in Oostenrijk kopen

Veel Nederlanders dromen ervan om een vakantieappartement in Oostenrijk te kopen. Niet alleen vanwege de geweldige natuur en wintersportmogelijkheden, maar ook omdat Oostenrijk steeds meer toeristen trekt in de zomerperiode. Andere redenen om een vakantieappartement in Oostenrijk te kopen zijn o.a.:

 • Een zeer stabiel politiek en financieel klimaat
 • Een stabiele vastgoedmarkt, de prijzen zijn afgelopen jaren zelfs gestegen
 • Strenge wetgeving omtrent bouw- en garantiekwaliteit en 3 jaar garantie op verborgen gebreken
 • Geen massale projectontwikkeling, evenwicht tussen vraag en aanbod
 • Uitstekende consumentenbescherming vanuit de Oostenrijkse wetgeving
 • Voor Nederlanders geldt: geen vermogensrendementsheffing over het privévermogen dat je hebt geïnvesteerd
 • Bij “ünbeschrankte vermietung” geldt een belastingvrije voet van € 2.000,- per persoon op de inkomstenbelasting

Luxe vakantieappartementen te koop in Oostenrijk

On hold

Oostenrijk | Montafon
AvenidA Resort Montafon

Oostenrijk | AvenidA Resort Montafon
 • luxe 4-sterren appartementen
 • verhuur & beheer verzorgd
 • eerste 10 jaar vast rendement van 4%
 • lift-in / lift-out
 • skiweide voor kinderen op locatie

Uitverkocht

Oostenrijk | Zell am See
The Gast House

Oostenrijk | The Gast House Zell am See
 • luxe 4-sterren appartementen
 • op loopafstand van het centrum
 • op loopafstand van CityXpress skilift
 • op loopafstand van Sellersee
 • verwarmd binnenzwembad

Uitverkocht

Oostenrijk | Zell am See
Nikolaus by AvenidA

Oostenrijk | Nikolaus by AvenidA
 • luxe 4-sterren appartementen
 • verhuur & beheer verzorgd
 • op loopafstand van de skilift
 • ieder appartement privé sauna
 • panoramisch uitzicht op meer Zell am See
TitleAddress Description
Glemm by Avenida
Pfefferweg 285, 5754 Hinterglemm, Oostenrijk

Hinterglemnm
Glemm by AvenidA ligt op de zuidhelling met zicht op de pistes van de Zwölferkogelbahn.

Bekijk project

Elements Resort
Gletschermoosstraße 6, 5700 Zell am See, Oostenrijk

Zell am See
Elements Resort is een luxe 4-sterren resort met uitgebreide faciliteiten en services.

Bekijk project

Nikolaus by AvenidA
5700 Zell am See, Oostenrijk

Zell am See
Nikolaus by Avenida is een 4-sterren resort met schitterende hotelappartementen op loopafstand van het gezellige centrum van Zell am See.

Bekijk project

The Gast House
8QGW+PW Zell am See, Oostenrijk

Zell am See
The Gast House in het centrum van Zell am See. Vanuit je appartement sta je binnen 5 minuten tussen de restaurants en winkels.

Bekijk project

The Gast House
FX5V+X4 Öblarn, Oostenrijk

Öblarn
The Gast House in Öblarn ligt in het centrum van dit pittoreske dorp.

Bekijk project

Koopwoning in Oostenrijk

Luxe appartement kopen in Oostenrijk

In Oostenrijk hebben wij een exclusieve samenwerking met de projectontwikkelaar AvenidA GmbH, marktleider in het luxe segment in de regio Kaprun, Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en Leogang.

AvenidA is een professionele ontwikkelaar in het luxe segment van de markt met meer dan een decennium ervaring. De focus ligt op kleinschalige projecten van ca. 30 tot 40 luxe appartementen in Oostenrijk op toplocaties. Altijd hoogwaardig en tot in het kleinste detail afgewerkt en altijd met gebruik van natuurlijke materialen als natuursteen, oud hout en glas. De sfeervolle en luxe inrichtingen maken de AvenidA appartementen helemaal compleet.

Door de samenwerking met Alpin Rentals is de professionele verhuur in combinatie met topservices gegarandeerd. Zo wordt een vakantieappartement kopen in Oostenrijk een zorgeloze ervaring.

Het aankoopproces

Een appartement voor verhuur kopen in Oostenrijk is geen alledaagse bezigheid, wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat hier allemaal bij komt kijken. Een duidelijk stappenplan geeft je inzicht en houvast gedurende het aankoopproces.

De aankoop van een vakantieappartement in Oostenrijk betekent dat je ook te maken krijgt met juridische en fiscale zaken om de woning in bezit te krijgen. Je bent vrij om de specialisten van je voorkeur te kiezen. Op verzoek kunnen wij je in contact brengen met betrouwbare specialisten, zowel ter plaatse als in Nederland.

Een appartement kopen in Oostenrijk zou natuurlijk zo soepel en zorgeloos mogelijk moeten verlopen. Om je een indruk te geven wat er allemaal bij komt kijken informeren wij je over het aankoopproces van een vakantieappartement in de verschillende landen. Het betreft hier slechts een beknopte omschrijving, uiteraard is het altijd verstandig om je vooraf volledig te laten informeren door specialisten indien je tot aankoop overgaat. Hierbij kunnen wij je ook van dienst zijn. Denk je erover na om een nieuwbouw huis te kopen in Oostenrijk dan ben je bij Second Home Invest op het juiste adres.

Vakantieappartement kopen in Oostenrijk

Een vakantieappartement in Oostenrijk kopen is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en waar je allemaal mee te maken krijgt. Een duidelijk stappenplan geeft een inzicht in de te nemen stappen.
Onze werkwijze

Algemene aankoopinformatie

Het nemen van een optie

Wanneer je jouw vakantiehuis in Oostenrijk hebt gevonden en deze is nog beschikbaar, dan is het mogelijk om een voor een beperkte periode (meestal 14 dagen) een optie op de woning te nemen. Je hebt dan de gelegenheid om binnen deze periode je vragen beantwoord te krijgen en een bezichtigingsbezoek te brengen aan de locatie. Het is gebruikelijk om een uiterste datum in deze optieovereenkomst op te nemen; in overleg kan de optieperiode worden verlengd. Hiermee houd je controle over de woning van jouw voorkeur.

Een optie wordt altijd verstrekt onder de voorwaarde dat je een beperkte bedenktijd heeft wanneer zich een koper meldt die direct tot koop wil overgaan waar je een optie op hebt. In dat geval nemen wij contact met je op en heb je een beperkte bedenktijd om zelf de keuze te maken om de betreffende woning te kopen.

De duur van de optie en de eventuele bedenktijd kan per project verschillen. In de optieovereenkomst worden de termijnen duidelijk vastgelegd. Vraag ons naar de mogelijkheden voor het project van jouw voorkeur.

Voorlopige koopovereenkomst (Kaufanbot)

Tijdens de optieperiode kun je een bezichtigingsbezoek ter plaatse brengen.

Ben je na jouw bezichtigingsbezoek tevreden en besluit je om in Oostenrijk een huis te kopen, dan zal een Kaufanbot worden opgesteld; dit is vergelijkbaar met de Nederlandse voorlopige koopovereenkomst. In het Kaufanbot wordt vastgelegd welke woning je tegen welke condities heeft gekocht. Let op: dit is een bindend document.

Wanneer aan alle eventuele opschortende voorwaarden is voldaan, dan wordt door de Oostenrijkse advocaat of notaris het Kaufvertrag en, wanneer daar sprake van is, het Vermietungsvertrag opgesteld. De overeengekomen afspraken in het Kaufanbot worden in het Kaufvertag verwerkt. Het Kaufvertrag en het Vermietungsvertag moeten notarieel ondertekend worden. Dit kan bij de notaris in Oostenrijk òf bij je eigen notaris in Nederland. In het laatste geval moeten de getekende overeenkomsten door een Nederlandse rechtbank worden voorzien van een zogenaamde apostille. Zo heeft de Oostenrijkse notaris de zekerheid dat de Nederlandse notaris ook werkelijk een notaris is.

Notariële overdracht

Het is gebruikelijk om na 1 tot 2 maanden na het onderteken van het Kaufanbot de notariële overdracht te laten plaatsvinden. Dit ondertekenen van de eigendomsakte gebeurt bij de notaris. Bij nieuwbouwprojecten geldt vaak de voorwaarde dat 70% verkocht moet zijn. Pas wanneer aan de opschortende voorwaarden is voldaan, zal tot notariële overdracht worden overgegaan.

Financiering vakantiewoning

Financieringsmogelijkheden

Second Home Invest kan je geen financieel advies geven. Er is slechts een beperkt aantal banken die een financiering voor een tweede woning in Oostenrijk aanbieden. Het is dan vaak wel mogelijk om tot ca. 50 à 60% van de waarde van het onroerend goed te financieren. Financiering gebeurt in vrijwel alle gevallen door een Oostenrijkse bank, er zijn geen Nederlandse banken die een woning in Oostenrijk financieren. Wanneer je een financiering overweegt, dan kunnen wij je in contact brengen met banken die hierin gespecialiseerd zijn.

Oostenrijkse aankoopkosten

Besluit je een vakantiehuis in Oostenrijk te kopen dan krijg je te maken met 3 soorten aankoopkosten.

 • Grunderwerbsteuer (overdrachtsbelasting): ca. 3,5% excl. BTW
 • Grundbucheintragsungsgebühr (registratiekosten voor de inschrijving bij het kadaster): ca.1,1% excl. BTW
 • Vetragserrichters gebühr (kosten voor de Oostenrijkse notaris en/of advocaat): ca 1,5% – 2% excl. BTW
  Dit zijn de aankoopkosten exclusief eventuele financieringskosten voor een hypotheek.

Kosten en percentages zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Wij adviseren je om de actuele stand van zaken met betrekking tot wet en regelgeving altijd te checken voordat je besluit om tot aankoop over te gaan.

Juridische Informatie Oostenrijk

De rol van de Oostenrijkse advocaat

In sommige gevallen kiest de ontwikkelaar ervoor om de juridische afwikkeling van de overeenkomsten te laten verzorgen door een Oostenrijkse advocaat. Hij stuurt in dat geval de koopovereenkomst (Kaufanbot) en wanneer daar sprake van is, de verhuurovereenkomst (Vermietungsvertrag) en kan al je inhoudelijke vragen beantwoorden.

De Oostenrijkse notaris is dan alleen verantwoordelijk voor de notariële ondertekening van de overeenkomsten.

De rol van de Oostenrijkse Notaris

De rol van de Oostenrijkse notaris is vergelijkbaar met die van de Nederlandse notaris. Hij draagt zorg voor de notariële afwikkeling van de koopovereenkomst (Kaufvertrag) en indien daar sprake van is, de verhuurovereenkomst (Vermietungsvertrag).

Wanneer de overeenkomsten zijn verstuurd door een Oostenrijkse advocaat, dan is de Oostenrijkse notaris alleen verantwoordelijk voor de notariële ondertekening.

Naar keuze kun je de overeenkomsten ondertekenen bij de Oostenrijkse notaris of bij je eigen notaris in Nederland. In dat laatste geval dienen de getekende overeenkomsten van jouw koophuis in Oostenrijk te worden voorzien van een zogenaamde Apostille bij de rechtbank. De Oostenrijkse notaris weet daarmee dan zeker dat de Nederlandse notaris ook daadwerkelijk als notaris staat ingeschreven.

LET OP
Wanneer je ook de hypotheekakte voor je koophuis in Oostenrijk bij de Nederlandse notaris ondertekent, dan dient deze te worden voorzien van een aparte Apostille. Nederlandse notarissen willen deze alle documenten nog wel eens bundelen en van één Apostille voorzien.

Aankoopkosten en fiscale informatie

Fiscale informatie

Wanneer je een tweede woning in Oostenrijk gaat kopen krijg je naast de eenmalige aankoopkosten, ook te maken met de fiscale zaken rondom het bezit van je tweede woning. De Oostenrijkse Steuerberater (belastingadviseur) kan je inlichten over de fiscale zaken als onder andere:

belasting op verhuurinkomsten en de belastingvrije voet
aftrekposten als o.a.: hypotheekrente, afschrijving van de gebouw, afschrijving inventaris belasting op de overwaarde van je woning bij verkoop

Wanneer je je tweede huis in Oostenrijk gaat kopen om deze vervolgens te verhuren, heb je ook een Oostenrijks Btw-nummer nodig. De Steuerberater kan dit voor je regelen.

Op verzoek kunnen wij je in contact brengen met een Nederlands accountantskantoor die je met deze zaken kan begeleiden.

Nieuwbouw huis kopen in Oostenrijk

Branded residences: de zekerheid dat alles klopt

Luxe en zekerheid

Steeds meer mensen die een huis in Oostenrijk kopen, kiezen voor een luxe nieuwbouwhuis. Ze vinden het vooral belangrijk dat wanneer zij een vakantieappartement in Oostenrijk kopen, deze van alle gemakken en comfort voorzien is en dat het een waardevaste investering is voor de toekomst.

Kies je voor nieuwbouw, dan kies je voor luxe en zekerheid. Alle appartementen en studio’s die door onze partner AvenidA ontwikkeld worden, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen met betrekking tot bouwmaterialen en inrichting.

Bovendien wordt elk vakantieappartement in Oostenrijk gebouwd op een zeer gunstige locatie, met het oog op duurzaamheid. Besluit jij om een vakantieappartement in Oostenrijk te kopen via Second Home Invest, dan ben je dus verzekerd van gemak, comfort, luxe en een goede locatie van je vakantiehuis.

Geen verborgen gebreken

Wil je een appartement voor verhuur kopen in Oostenrijk, dan heb je de zekerheid van 3 jaar garantie op eventuele verborgen gebreken.

Alle ontwikkelaars in Oostenrijk moeten zich conformeren aan het BTVG (Bauträgervertraggesetz). Dit is een bescherming voor de consument.

Een vakantieappartement in Oostenrijk kopen? Je betaalt in termijnen. De laatste termijn van 2% vervalt pas aan de ontwikkelaar wanneer na 3 jaar een tweede oplevering heeft plaatsgevonden en alles in orde is gebleken.

Maximale zekerheid voor jou als eigenaar dus.

vakantiehuis oostenrijk kopen
Genieten van je tweede huis in Kaprun

Toplocaties

De nieuwbouw appartementen die wij in Oostenrijk verkopen, zijn allemaal gelegen op toplocaties. Op loopafstand van de gondels, dichtbij een dorpje en in de grootste skigebieden die dit land kent, zoals Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en Zell am See-Kaprun.

Deze gewilde locaties zijn zeer interessant voor de verhuur van je vakantieappartement in Oostenrijk. De verhuur van je nieuwbouw woning in Oostenrijk wordt je uit handen genomen door een professioneel en ervaren bedrijf, Alpin Rentals. Zo kun je zorgeloos genieten van je varkantieappartement.

Buiten het feit dat je een aantal keren per jaar zelf (of mét familie en vrienden) kunt genieten van je nieuwbouw appartement, profiteer je jaarlijks van 3-4 % rendement op jouw investering.

Voordelen nieuwbouw

Er zijn veel voordelen aan het kopen van een appartement in Oostenrijk, zeker als je voor een nieuwbouw woning kiest. We sommen deze graag nog even voor je op.

Een nieuwbouw huis in Oostenrijk, ontwikkeld door onze gerenommeerde partner AvenidA:

 • is duurzaam
 • is luxe afgewerkt
 • bevat enkele inrichtingspakketten om uit te kiezen
 • is waardevast
 • staat op een toplocatie
 • geeft garantie tegen eventuele verborgen gebreken
 • is een fantastische toevoeging aan je toekomstige nalatenschap
Glemm by AvenidA Hinterglemm Oostenrijk appartement

Winter

Met een appartement in Oostenrijk geniet je altijd van het winterseizoen. Oostenrijk staat immers bekend om zijn prima faciliteiten rondom de pistes; goede skiliften, uitstekende sneeuwkanonnen die skiën ook mogelijk maken bij iets mindere winterse omstandigheden, prima infrastructuur rondom de pistes en de vele après-ski mogelijkheden.

Zowel in het Salzburgerland als in Tirol zijn gletsjers waar bijna het hele jaar rond geskied kan worden. Het gebied dat loopt vanaf Fieberbrun, Leogang naar Maria Alm zit in een zogenaamd sneeuw-log waardoor men vrijwel ieder jaar verzekerd is van voldoende sneeuw. Leogang sluit direct aan op het skigebied van Saalbach-Hinterglemm en beschikt over 270 km skipiste en behoort tot de top 5 skigebieden van Nederlandse vakantiegangers. Met je eigen vakantieappartement in Oostenrijk kun je hier elk jaar weer van genieten. 

Zomer

Een vakantieappartement in Oostenrijk kopen en hier samen met familie en vrienden van genieten in de zomer? Dan zit je dankzij de centrale ligging in Europa helemaal goed. Oostenrijk kent milde, warme zomers met aangename avonden. Indien men houdt van een sportieve, uitdagende vakantie kan men in Oostenrijk goed terecht.

Zo kan men watervallen bezoeken, met een groep mensen raften door één van de vele rivieren, mountainbiken over de meest uitdagende fietsroutes, wandel een aantal dagen van berghut naar berghut en geniet van de fantastische alpenweides en vergezichten op de pittoreske dorpjes in de omgeving of bekijk de prachtige dalen van bovenaf door met een helikopter over de bergen en door de dalen te vliegen. Of je komt tot rust in één van de vele Thermen baden, of speel een rondje golf op één van de golfbanen in het gebied.

Bereikbaarheid

Je toekomstige vakantiehuis in Oostenrijk kopen? Een groot voordeel is dat het land zowel met de auto als vliegtuig goed te bereiken is. Omdat de afstanden relatief kort zijn is het zelfs aantrekkelijk om voor een aantal dagen op en neer te reizen.

 • Per auto van Utrecht naar Oostenrijk is ongeveer 1000 km, ongeveer 10 uur rijden
 • Dagelijkse vluchten vanuit verschillende Europese luchthavens
 • Moderne vliegvelden in Salzburg, Innsbruck en München
 • Aantrekkelijke vluchten via low-cost-carriers.

Begint het je al te kriebelen? Je eigen vakantieappartement in Oostenrijk kopen? Lees dan verder waarom Second Home Invest de beste keus is bij een aankoop van een appartement voor verhuur. Een vakantieappartement kopen in Oostenrijk is immers een grote stap die het beste samen met een ervaren partner kan worden gemaakt zodat je zorgvuldig en zorgeloos door het proces gaat.

Een vakantieappartement in Oostenrijk kopen met Second Home Invest
als jouw adviseur

Je eigen vakantieappartement in Oostenrijk kopen
Veel van onze klanten hebben al jaren een droom, namelijk een eigen vakantieappartement in Oostenrijk kopen waar ze met met familie en vrienden graag naar toe gaan en waar ze trots op zijn. Ze willen hun vermogen graag spreiden en dit niet alleen op de bank laten renderen of beleggen op de beurs maar juist investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk.

Investeren in een appartement in Oostenrijk
Je geld investeren in een appartement in Oostenrijk is in dit geval ideaal. Zij profiteren met een vakantieappartement in Oostenrijk doordat ze zo besparen op hun vermogensrendementsheffing. Onze klanten zijn vaak druk bezette mensen, hebben een verantwoordelijke baan en zijn in sommige gevallen veel van huis. Naast hun werk en hun drukke sociale leven en houden ze weinig tijd over om zich te verdiepen in het hele aankoopproces van een vakantieappartement in Oostenrijk.

Begeleiding bij aankoop van vakantieappartement in Oostenrijk
Bij Second Home Invest helpen wij onze klanten graag om een vakantieappartement in Oostenrijk te kopen. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen tijdens het aankoopproces van hun vakantieappartement in Oostenrijk en Portugal. Wij begeleiden onze relaties van het begin tot het eind bij het verwezenlijken van hun droom om een appartement in Oostenrijk te kopen. Dit doen wij door tijd voor je vrij te maken op het moment dat het je past. In veel gevallen betekent dit dat wij onze relaties in de avonduren bezoeken. Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren wij jouw wensen en informeren we je uitgebreid over het project van je voorkeur. En ook na de oplevering van het vakantieappartement blijven wij graag in beeld voor vragen.

Persoonlijke aanpak en zorgeloze ervaring
Door onze persoonlijke aanpak heb je maar één aanspreekpunt in Nederland die al jouw zaken kan regelen. Wij kunnen je, indien nodig, in contact brengen met een advocaat, notaris en bank of andere experts die bekend zijn met onze projecten bij specifieke vragen. Zo wordt investeren in een koophuis in Oostenrijk een plezierige en zorgeloze ervaring.

Ervaringen van onze klanten
Vele klanten die een luxe vakantieappartement in Oostenrijk wilden kopen, hebben wij naar grote tevredenheid de afgelopen 5 jaar succesvol begeleid naar hun eigen vakantieappartement in Oostenrijk. O.a. in de omgeving van Kaprun, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm. Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Bekijk onze reviews, of lees het bijzondere verhaal van Bas en Melissa die opzoek waren naar een second home in Oostenrijk.

Vakantieappartement in Oostenrijk kopen? Dit mag je van ons verwachten:

 • Schitterende 4-sterren woningen in Kaprun, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm
 • Sfeervol ingerichte appartementen met hoogwaardige afwerking
 • Sauna, wellness en fitness
 • Vakantieappartement in Oostenrijk staat dichtbij populaire skigebieden
 • Verhuur en beheer van jouw vakantieappartement in Oostenrijk wordt volledig voor je geregeld
 • Ideale combinatie tussen rendement en eigen gebruik
 • In een persoonlijk gesprek inventariseren we jouw wensen en beantwoorden wij je vragen
 • Wij zoeken samen met jou naar een luxe vakantieappartement in Oostenrijk dat bij jouw wensen past
 • Wij kunnen je in contact brengen met de juiste financiële en juridische deskundigen

 

Kortom, denk je erover na om een vakantieappartement te kopen in Oostenrijk? Van het eerste oriënterende gesprek tot aan de uiteindelijke afronding van de aankoop van je koopwoning in Oostenrijk: Second Home Invest zal je gedurende het gehele proces ondersteunen.

Contact