De redenen voor tweede huis kopen Portugal

13 mei 2020
5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal

Je bent zoekende naar een tweede huis in het buitenland en misschien zelfs al nieuwsgierig naar Portugal als optie. Wat maakt dit land de perfecte keus voor jouw tweede huis? Naast het heerlijke klimaat met wel 300 dagen zon per jaar, het verrukkelijke eten en de prachtige natuur en cultuur, heeft investeren in Portugal nog een aantal voordelen. Wij zetten 5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal op een rij.

1. Van alles te beleven

Of je nou sportief bent aangelegd of liever wat rustiger aan doet tijdens je vakanties in Portugal, er is voor iedereen meer dan genoeg te beleven. Terwijl je op het strand in de zon ligt en rustig geniet van de indrukwekkende kliffen of ze juist liever bewonderd vanuit het water terwijl je gaat kitesurfen, windsurfen of snorkelen: het kan allemaal. Daarnaast kun je ook op veel locaties te paard al het moois dat Portugal te bieden heeft, ontdekken. Of stap eens in een jeep en ga op een jeepsafari door de olijfgaarden.

5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal markt

Liever cultuur snuiven en historische locaties zoals Silves ontdekken? Of ga je liever naar één van de vele bijzondere steden? Ook hier heeft Portugal genoeg te bieden. Denk aan steden zoals Lissabon, Porto, Coimbra, Lafos, Faro en Aveiro. Gevuld met leuke winkeltjes, heerlijke restaurants, gezellige bars en historische kerkjes en tuinen om te ontdekken.

De echte natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de Algarve. Met veel verschillende flora en fauna is er altijd iets bijzonders te zien. Van kurkbomen, olijfbomen en amandelbomen tot bijzondere vogels zoals de ijsvogel en de wielewaal, je wordt elke dag weer verrast met nieuwe ontdekkingen. Zo is elk jaar je vakantie in Portugal weer uniek en speciaal!

2. Investeren in Portugal zeer aantrekkelijk

Investeren in een huis in het buitenland doe je natuurlijk daar waar de politiek en het financiële klimaat stabiel is. Dit is in Portugal het geval. Daarnaast is het land zeer veilig, het staat in de top 3 van veiligste landen in de wereld. Meer daarover verderop in deze blog.

Portugal hanteert tevens zeer strenge regels rondom het bouwen van nieuwbouw, zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Daarnaast geldt voor Nederlanders: geen vermogensrendementsheffing, en dat scheelt! Ook kun je dankzij het fantastische klimaat in Portugal, de woning het gehele jaar verhuren. Dit betekent dus dat je ook tijdens de wintermaanden kunt verhuren. Het aantal toeristen neemt nog altijd toe en biedt dus prima verhuurmogelijkheden.

3. Investeren in duurzaamheid

Van de 5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal vinden wij dit zelf één van de belangrijkste redenen. Ook voor veel van onze klanten is duurzaamheid een belangrijk en interessant onderwerp. Bij één van de projecten in Portugal staat duurzaamheid centraal. Het Ombria Resort is volledig gericht op duurzaamheid. Bij dit project spelen de ecologische, economische en sociaal-culturele waarden een grote rol. Dit zie je terug in zowel de bouw van het resort maar ook wanneer het eenmaal staat, zie je dat alles is gericht op duurzaamheid. Denk hierbij aan een low-impact geothermisch systeem. Deze zal op een schone en veilige manier energie gaan leveren en zal ook gelijk het grootste geothermische energiesysteem zijn in Portugal.

Ombria Resort golfbaan

Tijdens de bouw van het resort is er duidelijk rekening gehouden met het omringende landschap en het inheemse bos. Deze is in grote mate behouden en waar nodig zijn nieuwe inheemse planten en bomen geplant om zo het bestaande ecosysteem te versterken. Daarnaast zul je op Ombria Resort geen tropische palmbomen of andere uitheemse plantensoorten tegenkomen. Er wordt veel waarde gehecht aan behoud van het landschap met planten en bomen die hier van nature thuis horen.

Bij de aanleg van de 18 holes golfbaan staat duurzaamheid ook voorop. Van een keuze in grassoort die bestand is tegen het droge klimaat tot het irrigatiesysteem die alleen de plekken besproeid die dat ook daadwerkelijk nodig hebben om waterverspilling tegen te gaan: er wordt bij elke stap gedacht aan duurzaamheid en geeft een duidelijke boodschap af naar de rest van de projecten. Een duurzaam project werkt aan een betere wereld.

4. Altijd het vakantiegevoel

In Portugal ziet het landschap er heel anders uit en is daarnaast ook enorm afwisselend. Van stranden met gigantische en indrukwekkende kliffen in de Algarve tot pittoreske dorpjes in het groene binnenland, er is bij elk bezoek weer voldoende te ontdekken. Ook de cultuur en de inwoners verschillen flink van onze cultuur. In Portugal mag je een flinke dosis gastvrijheid, vriendelijkheid en een ontspannen sfeer verwachten. Minder gejaag, minder stress en over het algemeen een rustiger tempo van leven dan in Nederland.

Je kunt zeker wel stellen dat Portugezen als geen ander weten hoe ze moeten genieten. Dankzij het heerlijke weer wordt er voornamelijk buiten de deur gegeten en geleefd. Je vindt in Portugal een ontspannen sfeer. Perfect wanneer je wilt bijkomen van de Nederlandse hectiek.

5. Portugal in de top 3 veiligste landen van de wereld5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal

Portugal laat Spanje en Frankrijk ver achter zich in de Global Peace Index (2019). Terwijl Portugal op plek 3 staat, vind je Spanje op de 32e plaats en Frankrijk zelfs pas op de 60e plek. Dit maakt Portugal ook gelijk het enige Zuid-Europese land dat in de top 10 staat. Dus als je keuze vooral afhangt van klimaat en veiligheid zit je in Portugal goed.

Aanbod Portugal

Hebben deze 5 redenen om een tweede huis te kopen in Portugal je nieuwsgierig gemaakt naar het aanbod? Hier vindt je het huidige projecten in Portugal. En wie weet, zien wij je binnenkort in dit prachtige land of op onze beurs voor meer informatie!

Lees hier de checklist voor de aankoop van een tweede huis.