Investeren in Spanje met begeleiding in Nederland

4 maart 2023

Investeren in een vakantiewoning in Spanje of een ander Europees land is voor vele Nederlanders een grote droom. Dit zie je niet alleen terug in de digitale zoekresultaten op Google, maar ook in de duizenden bezoekers die ieder voor- en najaar de Second Home Beurs bezoeken in Utrecht of Maastricht.

De meeste mensen beginnen hun zoektocht online. Ze struinen online de verschillende Spaanse makelaarskantoren af en vergapen zich aan het de fraaie presentaties van de vakantiewoningen maar ze raken ook de weg kwijt door het hele ruime aanbod van vakantiewoningen. Sommigen zien door de bomen het bos niet meer. Heb je uiteindelijk een schifting gemaakt en een aantal leuke woningen gevonden, dan zul je informatie aanvragen en misschien persoonlijk contact opnemen met het kantoor dat je vakantiewoning in zijn portfolio heeft.

Je zult merken dat veel Spaanse makelaars die je online vindt veelal in Spanje kantoor houden. Het eerste persoonlijke contact zal via de telefoon of een video call zijn en dat volstaat uitstekend. Toch vinden wij het een voordeel dat wij in Nederland zitten. Het is voor ons een kleine moeite je thuis te bezoeken op een tijdstip dat jou past, dat kan dus ook ’s avonds. 

Tijdens zo’n eerste echte persoonlijke kennismaking nemen we je wensen door, de vragen die je hebt en presenteren we graag het project en vakantiewoning van je voorkeur aan jou. Ook informeren wij je over alle zaken die spelen rondom de investering in een vakantiewoning in Spanje. Onze klanten vertellen ons dat zij zo’n kennismaking aan de eettafel als heel waardevol beschouwen. Het werkt drempelverlagend en is echt persoonlijk.

Mocht je na dit gesprek zo enthousiast zijn dat je een bezichtigingsbezoek wilt brengen op de locatie, dan organiseren wij dit voor je. Je wordt ter plekke opgevangen en rondgeleid zodat je een goed indruk krijgt van de locatie, het resort en van de vakantiewoning. En zou je tijdens het bezoek in Spanje ook een advocaat of fiscalist willen spreken, dan kun wij een afspraak voor je maken. Goed om te weten dat je helemaal vrij om je eigen advocaat of andere specialisten te kiezen, maar wil je gebruik maken van ons netwerk van specialisten, dan kan dat natuurlijk.

Uit ervaring weten wij dat velen na zo’n bezichtigingsbezoek bij thuiskomst nog vragen hebben. Dan is het toch fijn dat wij je vanuit Nederland weer verder helpen en begeleiden. Het feit dat wij in Nederland zitten, maakt het persoonlijker en makkelijker om even contact te hebben.

Uiteraard is een makelaar in Spanje lokaal bekend en spreken ze wellicht de taal, maar ook zij maken gebruik van een netwerk van specialisten net als wij. Misschien denk je dat ze de lokale markt beter kennen? Dat zou kunnen, maar tegelijkertijd is het onmogelijk om van alle honderden woningen die zij in hun portefeuille hebben, alle ins en outs te kennen.

Wij maken juist een hele bewuste keuze om slechts enkele resorts te selecteren en met deze ontwikkelaars een langdurige en intensieve samenwerking aan te gaan. Wij komen jaarlijks meerdere keren op de locaties om de vorderingen van de bouw van de vakantiewoningen te zien en de contacten de onderhouden. Daarnaast selecteren wij deze ontwikkelaars vanwege de unieke locaties van de resorts en de hoogwaardige nieuwbouwprojecten die zij realiseren.

Dus investeer je in een vakantiehuis via Second Home Invest, dan wordt je in Nederland van A tot Z begeleid bij de aankoop van je Spaanse vakantiewoning. De woningen zijn van hoge bouwkwaliteit, liggen op de mooiste locaties en de resorts beschikken over faciliteiten als conciërge services, zwembaden, restaurants, wellness en spa. Tevens wordt het onderhoud, beheer en verhuur op het resort voor je geregeld. Dat is pas zorgeloos investeren.