your TRUSTED advisor

Bij aankoop van onroerend goed in Oostenrijk

Vakantie appartement in Oostenrijk kopen

Het aanbod in Oostenrijk is niet meer actueel.
Bekijk hier de mogelijkheden in Spanje en Portugal.

Veel Nederlanders willen wel onroerend goed kopen in Oostenrijk. Wanneer u op vakantie bent in dit prachtige land, zult u zien dat er veel aanbod is in vakantieappartementen. Vastgoed kopen in Oostenrijk kan de nodige risico’s met zich meebrengen, zowel fiscaal, financieel als juridisch. Daarom is het verstandig om u eerst goed te oriënteren. Second Home Invest ondersteunt u graag bij het aankoopproces van onroerend goed in Oostenrijk.

Projecten met aantrekkelijk rendement als alternatief
voor je spaargeld – geen “Zweitwohnsitz“

Gerard & Paulien

– your TRUSTED advisor –

Wil je investeren in vastgoed en weten wat het beste bij jou past? Wij helpen je graag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Informatie aanvragen

Stel je vraag

Een goede locatie

Wilt u niet alleen zelf uw vakantie doorbrengen in uw vakantieappartement in Oostenrijk, maar deze ook verhuren? Dan is de locatie van uw vastgoed van groot belang voor het aantrekken van huurders. Vastgoed kopen in Oostenrijk dichtbij de skipiste of het dorp, in een populair skigebied en een mooi uitzicht zijn drie waardevolle criteria. Is de locatie zowel in de winter als zomer aantrekkelijk? Dan zit u sowieso goed. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwbouw vakantieappartement op een A-locatie, dan is de keuze schaars. Oostenrijk staat namelijk vrijwel alleen vervangingsaanvragen toe op plekken waar eerder ook een hotel heeft gestaan. Deze schaarste zorgt voor een gunstig effect op de waardevermeerdering van dit vastgoed en dat maakt nieuwbouw zeer interessant voor iedereen die onroerend goed wil kopen in Oostenrijk.

Wet- en regelgeving

Wanneer u nadenkt over het kopen van onroerend goed in Oostenrijk, zit u hier goed. Het land kent namelijk een zeer strenge wetgeving met betrekking tot het kopen van vastgoed en bouwkwaliteit. Consumenten worden hierdoor uitstekend beschermd. Het zogenaamde ‘Bauträgervertragsgesetz’ zorgt ervoor dat alle betalingen van de bouwtermijnen probleemloos verlopen gedurende het bouwproces. Het is verplicht om hiervoor een onafhankelijk notaris aan te stellen. Wist u dat u recht heeft op 3 jaar garantie op verborgen gebreken? De laatste bouwtermijn dient als garantiebetaling voor mogelijke gebreken en wordt pas vrijgegeven als het onroerend goed in Oostenrijk na 3 jaar officieel wordt opgeleverd.

Profiteer van de fiscale voordelen

Voor Nederlanders is vastgoed kopen in Oostenrijk fiscaal aantrekkelijk. Zo voorkomt het belastingverdrag tussen Nederland en Oostenrijk de heffing van dubbele belastingen doordat in Oostenrijk geïnvesteerd privévermogen niet meer meegeteld wordt voor uw vermogensrendementsheffing. Oostenrijk heft ook geen vermogensbelasting over uw bezit, u betaalt alleen een relatief lage grondwaardebelasting. Andere fiscale voordelen zijn: uw hypotheekrente is aftrekbaar van uw verhuurinkomsten, evenals afschrijvingen op het gebouw en de inventaris. Bovendien wordt de waardestijging van onroerend goed in Oostenrijk slechts gedeeltelijk belast. Dit maakt een vakantieappartement in Oostenrijk extra aantrekkelijk.

Kwaliteit en duurzaamheid

Wilt u een waardevaste investering in vastgoed? Kies dan voor kwaliteit en duurzaamheid bij uw keuze naar onroerend goed in Oostenrijk kopen. Nieuwbouwprojecten voldoen in Oostenrijk aan de hoogste eisen op het gebied van architectuur, bouwmaterialen en klimaatbeheersing. Daarnaast kent het land een stabiele vastgoedmarkt en de prijzen voor onroerend goed zijn de afgelopen jaren dan ook gestegen. Projectontwikkelaars komen aan de wensen van investeerders tegemoet door services als onderhoud, reparaties, schoonmaak, een boekingssysteem en de marketing van uw vastgoed aan te bieden. Ideaal als u onroerend goed in Oostenrijk wil kopen en hier onbezorgd van wil genieten!

Investeren

Tweede huis in het buitenland?

Heb je Spanje wel eens overwogen? Bekijk hier de appartementen, townhouses en villa's in Spanje.

Lees meer

Het aanbod in Oostenrijk is niet meer actueel.
Bekijk hier de mogelijkheden in Spanje en Portugal.

Betrouwbare partners

Last but not least: kies een betrouwbare partner die u kan begeleiden bij het aankoopproces van vastgoed in Oostenrijk. Ook al denkt u het zelf allemaal te kunnen regelen; u zal versteld staan van de tijd en moeite die het u kost om met de juiste mensen in contact te komen om uw droom werkelijkheid te maken. Naast de taalbarrière die een tussenpersoon kan wegnemen, is een ervaren adviseur met een lokaal netwerk waar hij op kan bouwen van essentieel belang om uw project in goede banen te leiden. De kosten wegen hierbij vaak niet op tegen de baten.

Onroerend goed kopen in Oostenrijk

Denk je erover na om onroerend goed in Oostenrijk te kopen? En zoek je een sfeervol appartement dichtbij een groot skigebied om in te investeren? Wil  je een vakantieappartement in Oostenrijk kopen dat voor je wordt verhuurd en waar je geen omkijken naar hebt? Wil je graag investeren in onroerend goed in Oostenrijk als alternatief voor je spaargeld? Wil je graag weten wat de fiscale consequenties zijn en financiële mogelijkheden?

Kies je voor ons dan profiteer je van de volgende voordelen

 • Schitterende 4-sterren appartementen in Kaprun, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm
 • Sfeervol ingerichte appartementen met hoogwaardige afwerking
 • Sauna, wellness en fitness
 • Dichtbij populaire skigebieden
 • Verhuur en beheer van jouw appartement in Oostenrijk wordt volledig voor u geregeld
 • Ideale combinatie tussen rendement en eigen gebruik
 • In een persoonlijk gesprek inventariseren we jouw wensen en beantwoorden we jouw vragen
 • Wij zoeken samen met je naar een appartement in Oostenrijk dat bij jouw wensen past
 • Wij kunnen je in contact brengen met de juiste financiële en juridische deskundigen

Onroerend goed in Oostenrijk kopen, met een aantrekkelijk verhuurrendement

Het kopen van onroerend goed in Oostenrijk is in meerdere opzichten aantrekkelijk. Vastgoed in populaire ski gebieden leveren door de bank genomen een gunstig verhuurrendement op. Ook kun je zelf genieten van de wintersport of de prachtige natuur in Oostenrijk. Investeren in vastgoed in Oostenrijk betekent een mooi vakantieappartement voor je en een investering die zichzelf op termijn kan terugverdienen.

Het is dan wel van belang dat het vakantieappartement van hoogwaardige en goede kwaliteit is. Ook rendeert onroerend goed in Oostenrijk beter als de kavel zich op een gunstige locatie bevindt. In beide opzichten zit je goed met het appartementencomplex Glemm by AvenidA. Deze exclusieve appartementen worden je aangeboden via Second Home Invest. Wij begeleiden bij het aankoopproces.

Vastgoed kopen in Oostenrijk op een gunstige locatie is dus een belangrijke factor voor succes. Nieuwbouwprojecten behouden hun waarde niet alleen door de perfecte ligging maar ook door de hoogwaardige uitstraling en moderne faciliteiten. Op Booking.com en TripAdvisor staan de bestaande projecten van AvenidA met een beoordeling van minimaal een 8,5. Ook hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt om te verhuren.

Onroerend goed op een toplocatie in Oostenrijk

Glemm by AvenidA ligt bij de uitgebreide skipistes van het bekende gebied Saalbach – Hinterglemm – Leogang. Op deze plek in Oostenrijk kun je onroerend goed kopen, in de vorm van appartementen voor 2 tot en met 8 personen, afhankelijk van je behoeften. Deze appartementen zijn luxueus ingericht en uitstekend geïsoleerd. In het complex profiteer je van hotelservice en uitgebreide voorzieningen op het gebied van wellness, fitness en horeca.

Je kunt een aantrekkelijk rendement halen bij het verhuren van uw Oostenrijkse vakantieappartement in Glemm by AvenidA. Het mooie is dat je zelf niet om hoeft te kijken naar de verhuur. Dit wordt uitbesteed aan het betrouwbare bedrijf Alpin Rentals. Je profiteert van de verhuuropbrengst, zonder dat het je tijd en moeite kost.

Investeren in AvenidA-nieuwbouwprojecten

Voor de AvenidA-nieuwbouwprojecten geldt dat de burgemeesters in populaire gebieden alleen nog een bouwvergunning afgeven in combinatie met een verhuurplicht. De verhuur draagt namelijk bij aan de levendigheid in het dorp, genereert toeristenbelasting en de toeristen spenderen geld bij de skiliften, restaurants etc. Omdat de kopers hun vakantieappartement voor verhuur aanbieden, kunnen zij een Btw-nummer aanvragen bij het Oostenrijkse Finanzamt. Op dat moment worden zij beschouwd als klein ondernemer en kunnen daardoor de Btw over aankoopprijs terugvragen. Wij adviseren om dit te laten verzorgen door een Oostenrijkse Steuerberater.

Het Finanzamt stelt wel enkele eisen aan de Btw-teruggave. De drie belangrijkste eisen zijn:

 • Het vakantieappartement moet minimaal 20 jaar lang verhuurd worden
 • Over de periode eigen gebruik kun de eigenaar geen Btw-voordeel hebben. Dit wordt jaarlijks herzien op basis van het eigen gebruik ten opzichte van de werkelijk verhuurde weken.
 • Over de periode dat de vakantieappartement in bezit is geweest, moet Fiscale winst gerealiseerd zijn. Anders beschouwd het Finanzamt het bezit als zogenaamde Liebhaberei en dient de Btw terugbetaald te worden.

Wij vertellen je graag meer

Wil je meer weten over het kopen van onroerend goed in Oostenrijk via Second Home Invest? Wij bieden je een vrijblijvend oriënterend gesprek aan. Neem gerust contact met ons op, ook als je eerst nog meer informatie wilt ontvangen. Profiteer van de voordelen van hoogwaardig Oostenrijks vastgoed, door Second Home Invest in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat vastgoed kopen in Oostenrijk een zorgeloze ervaring voor je wordt.

 

Informatie aanvragen