5 redenen waarom investeren in vakantiewoning

4 november 2022
investeren in vakantiewoning

Investeren in vakantiewoning is hèt alternatief voor aandelen op de beurs en zeker ook voor je spaarrekening. Met de huidige inflatiecijfers zie je je zuurverdiende geld alleen maar minder waard worden terwijl je er ook nog vermogensrendementsheffing over moet afrekenen. Een investering in een mooie vakantiewoning in Portugal heeft veel voordelen en kan hier daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. 

1. Investeren in vakantiewoning is minder inflatie gevoelig

In algemene zin kun je stellen dat investeren in investeringsprojecten veel minder gevoelig is voor inflatie dan het geld op je spaarrekening. De gedachte is dat stenen een harde bezitting zijn die meestijgen met de inflatie. Daarbij komt dat de huuropbrengst uit vastgoed gekoppeld is aan de inflatie. Doordat zowel de waarde van het vastgoed als de huuropbrengst uit het vastgoed meestijgen met inflatie, wordt het ook wel die ideale “inflatie hedge” genoemd.

 

2. Investeren in vakantiewoning is de beste remedie tegen de grilligheid van de beurs

Als je geld belegt in aandelen sta je vaak op afstand en het genereert geen kasinkomsten. Het spreiden van je vermogen in vastgoed is het beste middel tegen de wispelturigheid van de beurs.

 

3. Bij verhuur van je vakantiewoning kun je een extra inkomstenstroom genereren

Als je de juiste vakantiewoning op de juiste locatie koopt, heb je kans op een positieve inkomstenstroom wanneer je ervoor kiest om je vakantiewoning te verhuren. Hier moet je wel rekening mee houden bij het investeren in vakantiewoning. Uiteraard moet bij nieuwbouw investeringsprojecten in vakantiewoningen wel rekening worden gehouden met een aanloopperiode van 2 tot 3 jaar voordat de maximale bezetting en de maximale verhuurprijs kan worden gerealiseerd. Vaak biedt de ontwikkelaar een gegarandeerde verhuuropbrengst aan voor de eerste 3 tot zelfs 5 jaar om de schommelingen gedurende deze aanloopperiode voor zijn risico te nemen.

 

4. Driedubbel rendement bij investeren in vakantiewoning

Het kopen van vastgoed is een interessante belegging, omdat je geld in deze vorm van investeren in vakantiewoning optimaal kan renderen. Kies je voor een investering in een vakantiewoning, dan heb je driedubbel voordeel: 

  1. Waardeontwikkeling van de woning. De meerwaarde van de woning is vaak rendement voor op de lange termijn; er zijn natuurlijk veel externe factoren van invloed op de waardeontwikkeling van vastgoed, maar onder normale omstandigheden wordt je vakantiewoning op de juiste locatie en met het juiste management en beheer hoogstwaarschijnlijk meer waard in de loop der jaren.
  2. (Gegarandeerde) verhuurinkomsten wanneer je je vakantiewoning te huur aanbiedt De huurinkomsten zorgen voor een constante cashflow
  3. De mogelijkheid om je vakantiewoning zelf te gebruiken, dat is per slot van rekening ook rendement  

 

5. Last but not least: uitsparen vermogensrendementsheffing

Nederland heeft een belastingverdrag met Portugal ter voorkoming van dubbele belastingen. In dit verdrag is onder andere geregeld dat het Box 3-vermogen dat je investeert in onroerend goed in Portugal, in Nederland is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing.

 

Wil je eens met ons verder spreken wat de mogelijkheden zijn voor het investeren in vakantiewoning in Portugal? Kijk dan eens op onze website, of neem contact met ons op om een gesprek of een vrijblijvende videocall te plannen.

 

Disclaimer

Bovenstaande informatie is informatief en kan zonder voorafgaand bericht wijzigen. Wij adviseren iedereen die investeren in vakantiewoning (in het buitenland) overweegt, voorafgaand aan de koop zich uitgebreid te laten informeren door zowel zijn/haar eigen jurist en fiscalist als een jurist en fiscalist in het betreffende land. Het is belangrijk dat een specialist je persoonlijke omstandigheden beoordeelt en toetst aan de huidige wetgeving.