Meestgestelde vragen vakantieappartement Oostenrijk

11 juni 2020
Contact gegevens Gerard Haagsma Second Home Invest

Veel gestelde vragen bij de aankoop van een vakantieappartement in Oostenrijk

Gerard Haagsma, Second Home Invest: “Wanneer ik voor het eerst bij mensen thuis kom die voornemens hebben om een vakantieappartement in Oostenrijk te kopen, krijg ik veelal dezelfde vragen. De vijf meestgestelde vragen zijn:

  • Moet ik verplicht verhuren?
  • Hoe wordt de verhuur en beheer geregeld?
  • Wordt het appartement echt van mij?
  • Hoeveel kan ik zelf gebruik maken van mijn appartement?
  • Heb ik zelf veel werk van een eigen appartement?

Het is verstandig om u goed voor te bereiden op wat er komt kijken bij de aankoop van een vakantieappartement in het buitenland. Het is immers een investering voor de toekomst en bovendien wilt u er zelf ook plezier en gemak van ervaren.

Verhuurplicht & beheer nieuwbouwappartement

De nieuwbouwappartementen die wij in Oostenrijk verkopen hebben allemaal een verhuurplicht. De reden hiervan is dat al deze luxe vakantieappartementen op toplocaties in populaire skigebieden liggen. De gemeentes in de populaire skigebieden vinden het belangrijk dat de luxe appartementen die zij verhuren bijdragen tot lokale economische groei en een levendig skioord en dat is niet te realiseren wanneer deze vakantieappartementen de helft van de tijd leeg staan. Naast dat u als eigenaar hiervan profiteert, ervaren skischolen en horecagelegenheden ook de voordelen hiervan.

Over de bezetting en verhuuropbrengsten van uw eigen appartement hoeft u zich geen zorgen te maken. Alpin Rentals werkt met een verhuurpoolsysteem dat wil zeggen: de verhuuropbrengsten van alle nieuwbouwappartementen binnen één gebouw worden naar rato verdeeld over alle eigenaren. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer uw appartement minder vaak verhuurd wordt dan dat van uw buurman. U heeft online realtime inzicht in de stand van zaken en ieder kwartaal wordt er automatisch afgerekend, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw investering.

U heeft zelf geen werk aan uw eigen appartement, want Alpin Rentals zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt voor de gasten. Zo wordt er bijvoorbeeld ’s winters dagelijks sneeuw geruimd en bieden zij hotelservices aan zoals beddenopmaak, verschonen handdoeken en technische diensten. Is de vaatwasser verstopt of is de wifi uitgevallen? Dan staat er direct iemand klaar. U wordt dus nooit thuis gebeld door gasten met vragen over storingen of specifieke wensen.

100% Eigenaar

Wanneer u via Second Home Invest een nieuwbouwappartement in Oostenrijk koopt, dan wordt u 100% eigenaar van dit vastgoed. De Oostenrijkse Treuhand zorgt ervoor dat u als kadastraal eigenaar in het Oostenrijkse Grundbuch (kadasterregister) wordt ingeschreven. Mocht u na een aantal jaren willen afzien van uw investering, dan bent u uiteraard vrij om uw vakantieappartement te verkopen aan wie u maar wilt, mits de nieuwe koper voldoet aan de verhuurplicht via Alpin Rentals.

Zorgeloos genieten

De meeste kopers die wij begeleiden, brengen zo’n 2 tot 4 weken per jaar door in hun nieuwbouwappartement in Oostenrijk. Zowel in de zomer als in de winter is dit land natuurlijk een prachtige vakantiebestemming. Men vindt het vooral het fantastisch dat ze niet alleen geïnvesteerd hebben in iets waardevols, maar er ook zélf van kunnen genieten. Wilt u vaker dan 4 weken per jaar van uw appartement gebruik maken? Dan kan dat uiteraard, zolang het niet leidt tot zogenaamde ‘Liebhaberei’. De Oostenrijkse fiscus heeft zo haar bepalingen met betrekking tot BTW-terugbetaling namelijk. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.”

Laat je bij de aankoop van een vakantieappartement altijd goed informeren door een Treuhand over de juridische consequenties van de aankoop, voorwaarden voor eigen gebruik en over een eventuele verkoop op termijn.

Liever eerst ons aanbod zien? Bekijk ons aanbod voor Oostenrijk.

 

 

Disclaimer: De informatie verstrekt in onze blogs is louter voor algemene informatieverstrekking bedoeld. Rendement kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot marktschommelingen, economische omstandigheden, wisselkoersen, politieke gebeurtenissen, prestaties van de verhuurorganisatie en andere externe variabelen. Daarnaast kan wetgeving m.b.t. bijvoorbeeld het gebruik van de woning, fiscaliteiten en verhuurmogelijkheden zonder aankondiging gewijzigd worden.
Wij raden alle potentiële investeerders aan om onafhankelijk advies in te winnen en hun eigen onderzoek te doen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor verliezen of schade die voortvloeien uit het vertrouwen op de informatie verstrekt in onze blogs of het nemen van beslissingen op basis van deze informatie.