Vakantie vieren in Zell am See

6 maart 2020
Vakantie vieren in Zell am See

Vakantie vieren in Zell am See

Zit je al helemaal weg te dromen bij het idee van een koopwoning in Zell am See om daar vervolgens elk jaar weer te genieten van de prachtige uitzichten en nieuwe herinneringen te maken, samen met familie of vrienden? En ben je benieuwd wat Zell am See nou precies te bieden heeft in de omgeving? Dan zijn hier nog een aantal belevenissen die je niet wilt missen.

Gipfelwelt 3000

Ben je fan van indrukwekkende uitzichten? Dan is een bezoekje aan de Gipfelwelt 3000 zeker de moeite waard. Je komt hier met de lift op het hoogst bereikbare punt en kan vervolgens genieten van het bijzondere uitzicht, namelijk de hoogste toppen van de Oostenrijkse Alpen. Dit kan het gehele jaar door en is in elk seizoen een traktatie. Je vindt hier tevens een restaurant met indrukwekkend uitzicht en een aangrenzende bioscoop waar je meer kan leren over de natuur.

Authentieke stad

Zell am See is een authentieke stad waar van alles te beleven is. Logisch dus dat je de stad in duikt om te genieten van de sfeer en cultuur. Inwoners en bezoekers beschrijven het centrum o.a. als knus, gezellig en bijzonder gastvrij.

Er zijn veel restaurants, barretjes en winkeltjes te ontdekken in de straten van Zell am See. En in het midden van het centrum vind je het stedelijk museum in de Kastnerturm of Vogtterm; een middeleeuwse wachttoren die destijds bij het klooster hoorde. Op de kerk na, is dit het oudste gebouw van de stad.

Sigmund Thun Klamm

Meer fan van de natuur? Op een klein kwartiertje rijden van Zell am See vind je Sigmund Thun Klamm. Een indrukwekkende kloof met een lengte van 320 meter, die op sommige plaatsen wel 32 meter diep is.

De kloof is al duizenden jaren oud is. Al in de 19e eeuw liep er een pad door de kloof. Vanaf 1991 is men begonnen met de trappen en bruggen die door de kloof lopen te restaureren en moderniseren. Zo geniet je van dichtbij van het water wat hier stroomt en de prachtige waterval.

Zell am See Kaprun Golf Club

Met de auto ben je binnen 10 minuten bij de ‘Golfclub Zell am See – Kaprun’. Gelegen tussen de bergen heb je een prachtig uitzicht op de verschillende bergtoppen waaronder de Kitzsteinhorn waar de Gipfelwelt 3000 op te vinden is. De baan zelf is gelegen in het dal en is compleet vlak, maar biedt meer dan voldoende uitdaging. Je vindt hier 2 prachtige golfbanen met in totaal 36 holes.

Of je nu met je vrienden een balletje gaat slaan, of toch liever met het hele gezin erop uit wil: het kan allemaal. Per volwassene mag een kind (tot 16 jaar) gratis mee en ook de hond mag mee de golfbaan op. Vervolgens na afloop met z’n allen nagenieten in het restaurant met een hapje en een drankje. Een mooie ervaring om nooit te vergeten.

Een koopwoning in Zell am See

Er is nog veel meer te beleven in en rondom Zell am See. Een goede reden om vaker terug te komen. Investeren in een koopwoning is dan helemaal geen slecht idee. Elk jaar weer een fantastische en vertrouwde plek om vakantie te vieren in Zell am See met familie of vrienden, terwijl u de rest van het jaar vanuit Nederland geniet van het rendement. Benieuwd naar het huidige aanbod? Bekijk hier het huidige aanbod vakantieappartementen in Oostenrijk.