Op vakantie in Montafon

8 januari 2021
appartementen AvenidA Resort Montafon

In het prachtige dal genaamd Montafon vind je idyllische bergdorpen van waaruit je zicht hebt op de beroemde bergtoppen en onaangetaste bergweiden. Montafon is het gehele jaar door een bijzondere en unieke plek voor vakantie, waar familie en vrienden samen komen om mooie herinneringen te maken voor het leven.

Ontdek Montafon

Montafon is de zuidelijkste vallei van de regio Vorarlberg.  Het gehele dal is 39 kilometer lang en strekt zich uit van Sankt Anton tot aan Partenen, waar de Hochalpenstrasse naar Tirol begint. Montafon wordt omringd door de bergketens Rätikon, Verwall en Silvretta. Aan het einde van het dal ligt de hoogste berg van Vorarlberg, de 3312 met hoge Piz Buin. Montafon is een gebied waar iedereen zich uitstekend kan vermaken. Gezinnen, sportfans, cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers en levensgenieters. Kortom, genoeg reden om meer te leren over de omgeving.

Sportieve vakantie in Montafon

Voor de liefhebbers van een actieve vakantie is Montafon een ideale vakantieplek. In de lente, zomer en herfst is het er heerlijk wandelen, klimmen en (e-)biken. In de winter kun je skiën, toerskiën en sneeuwschoenwandelen in de Montafoner Alpen.

biketours bad mittendorfFietsen in Montafon
In Montafon zijn ook veel verschillende fietsroutes uitgezet. Eén voor één prachtige routes voor verschillende soorten fietsers. Van ontspannen korte routes tot lange dagtochten voor de ervaren mountainbiker. Liever met een e-bike op pad? De getrainde fietsers kan per e-bike een prachtige 3-meren tour doen bij Silvretta. De gehele tour is ongeveer 45 kilometer en duurt ca. 5 uur. De tocht brengt je langs drie enorme stuwmeren en het uitzicht vanaf de pieken van 3000 meter is onvergetelijk te noemen.

Wandelen in Montafon
Zo vind je in Montafon o.a. een spectaculair klimpad tussen twee grote watervallen. Hier ga je langs kabels en gezekerd, via een stijl pad langs de rotswand omhoog. Voor de echte avonturier en durfal zeker de moeite waard. Met als beloning een fantastisch uitzicht. De afdaling gaat vervolgens via een wandelpad terug naar het dorp Sankt Anton.

Uiteraard zijn er ook meer ontspannen wandelroutes te vinden in Montafon. Van prachtige groene weiden en bossen tot wandelroutes langs bergboerderijen en over hoge bergkammen. Er is voor elke wandelaar iets passends te vinden dankzij de 1161 kilometer aan afwisselende en gevarieerde wandelroutes.

Watersport in Montafon
Dankzij de diverse meren en (wilde) rivieren, is er voor de watersportliefhebber meer dan voldoende te ondernemen. Van kanoën en raften tot zeilen en windsurfen, je kunt hier uitstekend terecht voor al je watersport plezier. Daarnaast vind je bij de meeste grote meren een zeilschool- of verhuurcentrum waar je terecht kunt voor verschillende cursussen en boten. Jong en oud vermaakt zich hier uitstekend.

Golfen in Montafon
Golfen en genieten gaan hand in hand in Montafon. Dankzij de diverse 18-hole golfbanen en de spectaculaire liggingen ben je verzekerd van een prachtig uitzicht. Je ziet de indrukwekkende bergen en werkt ondertussen in een mooie groene omgeving aan je handicap. Kortom, ook als golfliefhebber kun je rustig naar Montafon afreizen.

Skiën in Montafon
Met maar liefst 295 kilometer aan geprepareerde pistes en 74 liften is het skigebied rondom Montafon zeer geschikt voor skiliefhebbers. In het gehele skigebied vind je een uitstekende infrastructuur voor de wintersport. Zo kun je hier o.a. winterwandelen, sneeuwschoenwandelen, rodelen, langlaufen en freeriden.

Met 155 kilometer piste is Silvretta Montafon het grootste skigebied van de Montafon. Zowel onderaan in het drop als bij de bergstations zelf is het zeer levendig met restaurants en bars. Een prachtige plek voor een onvergetelijke skivakantie.

Bezienswaardigheden in Montafon

Musea
Voor de cultuurliefhebber biedt Montafon vele interessante bezichtigingen en bijzondere bezienswaardigheden. Zo vallen onder het Montafoner Musea vier museums: het streemuseum Schruns, het Alpen- en toerisme museum Gaschurn, het mijnmuseum Silbertal en het Frühmesshaus Bartholomäberg museum.

Rodelbaan
Ook de Alpine-Coaster-Golm is voor jong en oud een bijzondere ervaring. Met een snelheid van maximaal 40 km/u ga je over de rodelbaan van Latschau naar Vandans. Tijdens deze 2.600 meter lange rodelbaan zorgen 44 spannende sprongen en een spectaculaire 360 ° gyro en 15 wilde 180 ° bochten voor voldoende afwisseling. De rit duurt ongeveer 8 minuten, afhankelijk van de snelheid, die je overigens zelf bepaald. 40 kilometer per uur is hierbij wel de maximale snelheid.

Verschillende tradities
Er wordt veel waarde gehecht aan tradities. Bij een bezoek aan deze regio zul je hier ongetwijfeld mee in aanraking komen. Vertrek je voor 21 juni richting Montafon? Dan kun je genieten van een bijzonder traditie waarbij vuur de montafoner bergen verlicht. Allerlei soorten hout en fakkels worden naar de bergkammen en bergtoppen gedragen. Hierbij zijn veel verenigingen en groepen betrokken. Zodra het donker is wordt de zomerzonnewende gevierd en het vuur aangestoken. Hierdoor verlichten ze het bergpanorama. Een adembenemend schouwspel!

Aan het einde van de zomer wordt ook een andere traditie in ere gehouden en gevierd: de alpabtrieb. Tijdens deze traditie wordt gevierd dat het vee gezond terugkomt naar het dal. Dit is een feestelijk gebeuren waarbij de stoet dieren zoals runderen en andere dieren zoals ezels, schapen en geiten worden versierd en terugkeren naar het dal, waar ze worden opgewacht met eten en drinken.Op sommige plekken is hierbij ook een muzikaal welkom geregeld.

Heerlijke restaurants en gezellige bars

Het grootste skigebied benoemden we eerder al: Silvretta Montafon. Dit skigebied is bijzonder levendig met vele verschillende gezellige restaurants en bars zoals het gezellige en hartelijke bergrestaurant casa nova. Maar elk dorp in Montafon heeft zijn eigen heerlijke restaurants. Zo vind je in Sankt Gallenkirch bijvoorbeeld de heerlijke restaurants Ess-kalation en Tivoli. Beide bekend om hun gastvrijheid en heerlijke eten.

Geniet van heerlijke authentieke gerechten gemaakt van lokale ingrediënten in de winter. Bezoek je Montafon in de zomer? Breng dan samen met je (klein)kinderen of vrienden een bezoekje aan één van de heerlijke ijssalons zoals bijvoorbeeld Eisplatzl. Dé ijssalon in Schruns. Ook hier worden wederom regionale ingrediënten gebruikt om zo tot creatieve recepten te komen. Zeker de moeite waard na een lange, actieve wandel of fietsdag.

 

Impressie Avenida Resort MontafonVaker genieten van Montafon?

Er is hier van alles te beleven en genoeg te doen voor wie van een actieve vakantie houdt. Een bijzondere locatie waar je ongetwijfeld naar terug zult willen keren. Dan is een vakantieappartement in Montafon wellicht een interessante optie. Oostenrijk kent een zeer stabiele politiek en financieel klimaat. Daarnaast heeft de waarde van vastgoed zich hier de laatste jaren goed ontwikkeld. Ook geldt er een zeer strenge wetgeving met betrekking tot het kopen van vastgoed en bouwkwaliteit. Zo worden consumenten goed beschermd.

Bekijk hier de checklist voor de aankoop van een tweede huis.