Top 10 beste golfbanen in Portugal

Portugal staat bekend om zijn schitterende golfbanen. Zowel in de Algarve als in de Silver Coast liggen verschillende award winning golfcourses. Het aangename en zachte klimaat zorgt ervoor dat veel Europeanen graag naar Portugal komen om te golfen. Maar naast dit aangename klimaat heeft Portugal ook uitstekende golfbanen op schitterende locaties. Dat maakt dat Portugal ook al 5 jaar lang is uitgeroepen tot beste golfbestemming van Europa en van de Wereld tijdens de World Golf Awards.

Portugal heeft meer dan 90 golfbanen door heel het land, waarvan er alleen al in de Algarve 40 liggen. Hieronder de TOP 10 van de beste 18-holes golfbanen Portugal in 2019. Deze lijst is samengesteld op basis van de Golfers’ Choice ranglijst. Het cijfer geeft een goed beeld van de golfclub, er is gekeken naar de golfbanen, het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten.

Top 10 golfbanen

1. Montei Rei Golf & Country Club
9,2
Algarve
2. West Cliffs Ocean & Golf Resort
8,8
Silver Coast
3. Oceanico Faldo Course
8,6
Algarve
4. Royal Obidos Spa & Golf Resort
8,5
Silver Coast
5. Troia Golf
8,3
Ten zuiden van Lissabon
6. Vidago Palace Golf Club
8,3
Ten noorden van Porto
7. Victoria Golf Course – Dom Pedro Golf
8,3
Algarve
8. Quinta do Lago
8,3
Algarve
9. Vale do Lobo
8,3
Algarve
10. Estela Golf Club
8,2
Ten noorden van Porto

Vanaf volgend jaar zal de golfbaan van Ombria Resort geopend worden. Wij zijn heel benieuwd hoe deze geweldige golfbaan beoordeeld zal worden door zijn spelers.

Bron: Leading Courses
Foto: West Cliffs Ocean & Golf Resort