Top 10 evenementen Algarve

10 juni 2019
Top 10 evenementen Algarve

Top 10 evenementen in de Algarve deze zomer

Heb je plannen om deze zomer naar de Algarve te gaan, dan is het goed om te weten dat de Algarve meer is dan alleen maar een strandbestemming. Naast natuurlijk de prachtige stranden en het heerlijke weer, kun je ook genieten van de lekkere traditionele keuken, het cultureel erfgoed en de prachtige landschappen, steden en pittoreske dorpjes.

Ben jij vooral geïnteresseerd in culturele uitstapjes, dan hebben wij een aantal suggesties voor je die je deze zomer (2019) kunt bezoeken. Hier een TOP 10 van enkele van de meest populaire evenementen in de Algarve deze zomer:

1. MED Festival

In het historisch centrum van Loulé vindt dit multiculturele evenement plaats van 27 – 30 juni. Op verschillende plekken in Loulé kun je genieten van traditioneel eten, straatanimatie, volksdansen, tentoonstellingen, conferenties, theater en heel veel muziek met 60 bands uit 22 landen uit alle hoeken van de wereld.

2. Alameda Beer Festival

De derde editie van het International Beer and Brewery Festival vindt plaats van 4 tot 6 juli 2019 in Faro. Naast de meer dan 200 bieren die je kunt proeven, kun je genieten van traditionele gerechten uit de Algarve, muziek en kunstuitvoeringen.

3. Lagos Food Fest

Van 11 tot en met 14 juli kun je dit Food Festival in Lagos bezoeken. Geniet tijdens deze 4 dagen van de grote variëteit aan eettentjes en live entertainment in het centrum van Lagos.

4. Lota Cool Market in Portimao

Deze markt is van 18 – 20 juli in Portimao. De markt ligt langs de riviermonding en biedt live muziek, kunst, design, mode en heerlijk eten en drinken. Het thema van dit jaar is ‘California Dreaming’.

5. Sand City

Van 8 juni – 30 november zijn deze zandsculpturen te zien in Lagoa. Elke zomer wordt hier 50.000 ton zand verspreid over 6 hectare buitententoonstellingsruimte voor beeldhouwers om de meest mooie zandsculpturen te bouwen. Het thema van dit jaar is ‘Around the World in Sand!.

6. Seafood Festival

Dit festival kun je van 9 tot 14 augustus bezoeken in Olhão. Dit muziek- en foodfestival vindt plaats bij de markthallen en de boulevard in Olhão, naast de Ria Formosa. Naast dat hier uiteraard veel toeristen naar toe komen, is dit ook voor de lokale bevolking een plek om samen te komen en te genieten van goed eten en veel gezelligheid.

7. FATACIL

Dit jaar viert dit evenement zijn 40e verjaardag van 16 tot 25 augustus 2019. Het evenement vindt plaats in Lagoa. FATACIL staat bekend om zijn concerten met enkele van de meest beroemde Portugese artiesten. Op 24 augustus zal de traditionele Fado-zangeres Mariza hier optreden.

8. Sardine Festival

Van 7 tot 11 augustus 2019 is het Sardine Festival in Portimão. Dit festival brengt jaarlijks duizenden mensen naar Portimão. Tijdens het Festival draait het om het proeven en genieten van gegrilde sardines. Het festival gaat gepaard met muziek, lokale ambachten en veel entertainment verzorgd door de verschillende Portugese artiesten.

9. Loulé Noite Branca (White Night Party)

Dit festival in Loulé wordt gehouden om het eind van de zomer te vieren en vindt eind augustus plaats. Duizenden bezoekers in het wit gekleed komen naar Loulé en genieten van muziek, straat artiesten, lekker eten en de gezellige en relaxte atmosfeer.

10. Silves Medieval Festival

Van 9 – 18 augustus vindt één van de grootste en populairste festivals in de Algarve plaats in Silves. De oude Moorse hoofdstad van de regio wordt omgetoverd tot een middeleeuwse plek. Men viert de rijke historie van de stad door middel van dit uitbundige festival. Geniet ’s avonds van de prachtige middeleeuwse kledij, straat artiesten en ander vermaak.

Lees ook onze andere Artikelen over de Algarve