“De uitermate prettige begeleiding gaf uiteindelijk de doorslag!”

Toen een aantal jaren geleden beide ouders van Melissa kort na elkaar en op relatief jonge leeftijd kwamen te overlijden stond het leven van Bas en Melissa van der Heijden even stil. Er volgde een emotionele periode waarin tevens zakelijke beslissingen genomen moesten worden. Bijvoorbeeld over de erfenis. Bas: “Het geld op de bank zetten kost tegenwoordig alleen maar geld, dus we wilden het graag gebruiken om te investeren.”

Spanje of Oostenrijk?

“Vroeger droomden we weleens van een vakantieappartement in het buitenland. Bijvoorbeeld in Spanje of Oostenrijk. Nu kon deze droom ineens werkelijkheid worden. Om die reden bezochten we in 2018 de Second Home Beurs in Utrecht om inspiratie op te doen en daar kwamen we in gesprek met Gerard Haagsma van Second Home Invest. Hij nam alle tijd voor ons en dacht oprecht met ons mee. In eerste instantie ging onze voorkeur uit naar Spanje, maar toen hij vertelde over de nieuwbouwappartementen Glemm by AvenidA in Hinterglemm, Oostenrijk, waren we direct enthousiast. Niet alleen de luxe en de locatie sprak ons aan, maar ook het land zelf. Oostenrijk heeft namelijk een zeer stabiel politiek en economisch klimaat, kent een stabiele vastgoedmarkt, hanteert een strenge wetgeving omtrent nieuwbouwprojecten en biedt fiscaal aantrekkelijke voordelen.”

Vakantieappartement kopen

“Omdat de bouw in Hinterglemm nog niet gestart was, vonden we het lastig om een beeld te krijgen van wat we konden verwachten. Daarom nodigde Gerard ons uit om in oktober 2018 naar Oostenrijk te komen voor een bezichtigingsweekend. Hier stelde hij ons voor aan Ralph van Kollenburg, eigenaar van Alpin Rentals, de overkoepelende organisatie die de verhuur en het beheer van de vakantieappartementen verzorgt. De kwaliteit, de luxe en de service die we hebben ervaren bij AvenidA Mountain Resort in Kaprun en bij Stockinggut by AvenidA in Leogang waren van een zeer hoog niveau, maar de uitermate prettige begeleiding gaf uiteindelijk de doorslag om te investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk. Van Gerard kregen we goede tips over betrouwbare banken in Oostenrijk waar we een deel van onze hypotheek konden onderbrengen en Ralph begeleidde ons aldaar tijdens het informatieve gesprek met de notaris over het Oostenrijkse belastingstelsel.”

Kerst 2020

“Nu de bouw in volle gang is en de koopovereenkomst getekend is, kunnen Melissa en ik niet wachten om Kerst 2020 met onze twee kinderen door te brengen in ons gloednieuwe vakantieappartement in Hinterglemm. Ik kijk er naar uit om te gaan skiën en Melissa geniet vooral van de wellness binnen het complex. Ook in de zomer van 2021 staat Oostenrijk op de planning. Het is fijn om onbezorgd te kunnen genieten nu ik weet dat alles goed geregeld is. En op de lange termijn hebben we er bovendien ook nog financieel profijt van!”

Wil je weten wat ander klanten over ons vertellen?
Lees dan hier andere reviews of bekijk ons huidige aanbod in Oostenrijk.