Investeren in Oostenrijk aantrekkelijke voordelen

7 september 2019
investeren Oostenrijk voordelen blog

Investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk kent aantrekkelijke voordelen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar luxe accommodaties tijdens hun vakantie. Hierdoor neemt de vraag naar luxe appartementen, penthouses en chalets toe. Mensen zijn op zoek naar een plek waar ze met het hele gezin kunnen verblijven, maar waar men ook kan genieten van de luxe hotel services, zoals bv. ontbijtservice en een Spa & Wellness.

Investeren in een appartement in Oostenrijk kent vele voordelen. Naast de prima verhuurmogelijkheden, de waardevaste investering en het maken van prachtige herinneringen met uw eigen gezin, heeft investeren in Oostenrijk nog een aantal voordelen.

Voordelen investeren in Oostenrijk

 • Een zeer stabiel politiek en financieel klimaat
 • Een stabiele vastgoedmarkt, de prijzen zijn afgelopen jaren zelfs gestegen
 • Strenge wetgeving omtrent bouw- en garantiekwaliteit en 3 jaar garantie op verborgen gebreken
 • Bescherming tegen gebreken, de laatste bouwtermijn wordt pas na 3 jaar vrijgegeven als het onroerend goed definitief wordt opgeleverd
 • Geen massale projectontwikkeling, evenwicht tussen vraag en aanbod
 • Uitstekende consumentenbescherming vanuit de Oostenrijkse wetgeving
 • Betalingen van de bouwtermijnen van uw appartement loopt altijd via de notaris in Oostenrijk. Deze controleert of er gebouwd wordt volgens de afspraken
 • Voor Nederlanders geldt: geen vermogensrendementsheffing over het privévermogen dat u heeft geïnvesteerd
 • Bij “ünbeschrankte vermietung” geldt een belastingvrije voet van € 2.000,- per persoon op de inkomstenbelasting
 • Prima financieringsmogelijkheden
 • Een woning die verhuurt wordt, geeft u recht op Btw teruggaaf
 • Groeiende vraag naar luxe appartementen
 • Veel gebieden in Oostenrijk worden zomers en ’s winters veel bezocht, dit is aantrekkelijk voor het verhuurrendement
 • Veel voorzieningen zijn op hoog niveau. Dat geldt niet alleen voor de prima autobanen, maar ook voor de moderne skiliften en de perfect geprepareerde pistes.

Om te voorkomen dat er een overschot ontstaat aan toeristisch vastgoed, kent Oostenrijk strenge regels om dit te reguleren. Dit betekent bv dat gemeentes Grünland niet kunnen verkopen om op te laten bouwen. Hierdoor wordt grond een schaars goed en schaarste creëert waarde. De maatregelen zorgen voor een stabiele en degelijke vastgoedmarkt die daardoor slechts geleidelijk groeit.
Daarnaast doet Oostenrijk er alles aan om haar bezoekers tevreden te stellen.  Zo investeert Oostenrijk o.a. veel in goede ski faciliteiten (bv. verwarmde skiliften, goede sneeuwinstallaties).

Zorgeloos investeren met Second Home Invest

Deze voordelen gelden uiteraard voor elk vakantieappartement die je in Oostenrijk koopt. Het voordeel van investeren in één van de projecten die wij verkopen in Oostenrijk is dat wij u tijdens het gehele aankoopproces deskundig adviseren en in contact kunnen brengen met de juiste fiscale en juridische partijen. Uw vakantieappartement moet een zorgeloos bezit zijn en het aankoopproces moet prettig, correct en transparant zijn.

NB: Wij adviseren iedereen om bij de aankoop van een appartement in het buitenland zich altijd goed te laten informeren over de juridische en fiscale gevolgen, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw eigen accountant.

 

 

Disclaimer: De informatie verstrekt in onze blogs is louter voor algemene informatieverstrekking bedoeld. Rendement kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot marktschommelingen, economische omstandigheden, wisselkoersen, politieke gebeurtenissen, prestaties van de verhuurorganisatie en andere externe variabelen. Daarnaast kan wetgeving m.b.t. bijvoorbeeld het gebruik van de woning, fiscaliteiten en verhuurmogelijkheden zonder aankondiging gewijzigd worden.
Wij raden alle potentiële investeerders aan om onafhankelijk advies in te winnen en hun eigen onderzoek te doen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor verliezen of schade die voortvloeien uit het vertrouwen op de informatie verstrekt in onze blogs of het nemen van beslissingen op basis van deze informatie.