Driedubbel rendement vakantieappartement Oostenrijk

2 maart 2020
Avenida Mountain Lodges Saalbach appartement 206

Driedubbel rendement op vakantieappartement in Oostenrijk

Nu de rente op spaargeld tot een minimum is gedaald en vermogende klanten te maken hebben met negatieve rentes, ziet u dat spaargeld anders weggezet wordt. Waar 23% nog naar een andere bank overstapt, haalt 20% het van de bank om thuis te bewaren, kiest 10% voor het aflossen op de bestaande hypotheek en 11% voor beleggen.* Vastgoedbeleggingen worden met de dag interessanter en we zien de vraag naar een vakantieappartement in Oostenrijk dan ook aanzienlijk stijgen.

Succesvol investeren

Wanneer u investeert in een vakantieappartement in Oostenrijk, is de locatie hiervan een belangrijke factor voor succes. Second Home Invest werkt exclusief samen met de Oostenrijkse ontwikkelaar AvenidA. Zij ontwikkelen fraaie appartementen in het luxe segment in de topskigebieden in het Salzburgerland. Deze nieuwbouwprojecten behouden hun waarde niet alleen door de perfecte ligging maar ook door de hoogwaardige uitstraling en moderne faciliteiten. De bestaande projecten van AvenidA worden op Booking.com en TripAdvisor minimaal met een 8,5 beoordeeld en daarom zijn deze appartementen ook uitermate geschikt voor verhuur.

De professionele verhuurorganisatie Alpin Rentals ontzorgt eigenaren met betrekking tot onderhoud en verhuur. De verhuurformule is gebaseerd op een pool-model. Dit betekent dat alle verhuuropbrengsten van het complete complex na aftrek van kosten door middel van een verdeelsleutel onder de individuele eigenaren worden verdeeld. Op deze manier ontstaan er geen verschillen tussen de rendementen van verschillende eigenaren. De verdeelsleutel is gebaseerd op het geïnvesteerde bedrag. Zorgeloos investeren noemen wij dat!

Driedubbel rendement

Na een aanloopperiode van ongeveer twee jaar kunt u een zeker rendement verwachten op een vakantieappartement in Oostenrijk dat u via Second Home Invest heeft aangekocht. Omdat u investeert in een toplocatie, het luxe segment én een professionele organisatie voor de verhuur en het onderhoud van uw vakantieappartement is het aannemelijk dat u in de loop der jaren waardevermeerdering op uw vastgoed realiseert. “Maar het allergrootste rendement voor veel van onze klanten is toch het geluksgevoel dat zij ervaren als ze met familie en vrienden hier tijd doorbrengen”, aldus Gerard Haagsma van Second Home Invest.

Praktische zaken

Wat u verder nog moet weten is dat in Oostenrijk inkomstenbelasting verschuldigd is over de verhuurinkomsten. De Oostenrijkse Steuerberater (fiscalist) regelt dit voor u, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. Om de fiscale winst te bepalen wordt de opbrengst verlaagd met afschrijving op het gebouw, de inventaris en eventueel betaalde hypotheekrente. Over het resterende bedrag is inkomstenbelasting verschuldigd waarbij een belastingvrije voet van € 2.000,- per persoon geldt. Verder is het van belang dat de eigenaren fiscale winst realiseren over de periode dat het appartement in bezit is. Bij fiscaal verlies loert het gevaar dat de Oostenrijkse fiscus dit beoordeelt als zogenaamde “Liebhaberei”. Indien hier sprake van is dan dient de eigenaar de Btw terug te betalen. Het is daarom van belang om u goed te laten begeleiden en voorlichten door een Oostenrijkse Steuerberater. Wij regelen een gratis kennismakingsgesprek voor u.

Contact

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn en welk rendement u kunt verwachten bij een specifiek vakantieappartement? Dan maken wij graag een vrijblijvende prognoseberekening voor u. Indien u uw gegevens achter laat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

*Bron: https://www.consumentenbond.nl/sparen-en-beleggen/negatieve-spaarrente

Disclaimer: De informatie verstrekt in onze blogs is louter voor algemene informatieverstrekking bedoeld. Rendement kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot marktschommelingen, economische omstandigheden, wisselkoersen, politieke gebeurtenissen, prestaties van de verhuurorganisatie en andere externe variabelen. Daarnaast kan wetgeving m.b.t. bijvoorbeeld het gebruik van de woning, fiscaliteiten en verhuurmogelijkheden zonder aankondiging gewijzigd worden.
Wij raden alle potentiële investeerders aan om onafhankelijk advies in te winnen en hun eigen onderzoek te doen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor verliezen of schade die voortvloeien uit het vertrouwen op de informatie verstrekt in onze blogs of het nemen van beslissingen op basis van deze informatie.